Сълзи и драма под купола на Темида! Роднините на арестувания за палежа над Кресна: Той е невинен, нямаше цигари, натопиха го, ще се поболее в затвора! Костадин Митев остава зад решетките /Видео/

05 септември 2017 16:25   2 коментара   16786 прочита


Адвокатът му: Срещу него няма доказателства, само снимки на непокътнат фас, не е правена ДНК експертиза.....

Арестуваният за палежа над Кресна пастир, Костадин Митев, остава в ареста. Това реши състав на Окръжен съд Благоевград днес. Истинска драма се разигра в кулоарите на съда преди старта на делото. Да чуят решението на съда дойдоха баща му, приятелката му, работодателят му и роднини.

Още в началото на делото приятелката му Стефка започна да се тръшка и да плаче, че Костадин е невинна жертва на полицията "Били са го, за да признае, той нямаше цигари, аз бях тръгнала да му нося, защото му натресоха тази беля на главата, защото той трябва да е виновен за нещо, което не е извършил", нареждаше Стефка.

Към нейните думи се присъедини и баща му, който твърдеше, че Костадин се уплашил от боя в полицията и затова е признал, после като се поосвестил, решил да каже истината, но те не му дали възможност.

В съдебна зала прокуратурата поиска обжалването на мярката да остане без уважение, защото са събрани достатъчно доказателства и свидетелски показания, които сочат, че именно Костадин е запалил гората.

Защитата контрира прокурора по делото и заяви, че за момента единствените доказателства са снимки на фас, който изглежда непокътнат и на който не е правен ДНК анализ.

"При положение, че именно от фаса е тръгнал пожара, то той трябва да е обгорял", това заяви адвокатът му Надежда Римпева. На разпит бе призован и работодателят на Костадин, председателят на "Фонд за дивата флора и фауна" Емилиян Стойнев, който направи пълна характеристика на Костадин, наричайки го отговорен работник, който се грижел за 70 говеда. Изслушвайки страните съдът излезе на кратко съвещание и взе решение да остави Митев в ареста.

Припомняме, че големият пожар над Кресна горя 6 денонощия, хиляди огнеборци, доброволци, горски служители се бориха със стихията, в която изгоряха над 17 000 декара гора, къщи, бяха застрашени от заличаване цели села.

В. Иванова

 


Още за: арест   палеж   пастир   съд   дело   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
07 Септември 2017 08:26 | Loopianix
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ясно, че момчето няма нищо общо с пожара и е нарочен за виновен. За пореден път сме свиделите как се прикрива огромно престъпление, за да се обслужат нечии интереси в пародията, наречена държава ...


07 Септември 2017 11:41 | Кос
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Като е бит тоя циганин защо не си извадите медицински или други документи ? От снимки и репортажи по телевизия не се виждат белези, път и той пред съдии и прокурори никъде не казва за бой в полиция и тем подобни . Това са адвокатски номера, на които дано не се вържат съдии и прокурори . Макър и неволно това е човека, които е предизвикал пожара при, които настъпиха вреди за милиони левове
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар