Съдът наказа германец, отглеждал защитени видове костенурки в двора си в с. Микрево

12 ноември 2019 10:56   2 коментара   9251 прочита


Наказание „пробация“ за срок от 6 месеца получи немски гражданин, незаконно отглеждал защитен вид костенурки в двора на дома си в струмянското село Микрево.

Той се призна за виновен в това, че през 2017-та и 2018-та година, в двора на къщата си в село Микрево, община Струмяни е отглеждал 19 броя сухоземни костенурки от защитен вид – 13 от тях- шипобедрени и 6/шест/ - шипоопашати.

Германецът е постоянно пребиваващ в България, като през 2016 г. закупил имота. След като се нанесъл да живее там със семейството си, започнал да намира на различни места костенурки. Носел ги в дома си, започнал да ги отглежда и храни. За целта им изградил в двора две заградени с бетонни тухли пространства, като върху тях имало поставени дъсчени прегради. Припомняме, че през юни 2018 в Регионална инспекция по околна среда - Благоевград постъпи сигнал за незаконно отглеждане на животински видове - костенурки. Експерти на институцията извършиха проверка място, като през оградата на имота забелязали, че в двора се движат голям брой костенурки и веднага уведомили полицията. След оглед животните били иззети.

От назначената ветеринарно-медицинска експертиза се установи, че всички костенурки са в добро здраве и могат да бъдат пуснати в естествените им местообитания в състоянието, в което са намерени и същите са освободени от експертите на РИОСВ.

Г. Георгиев


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
12 Ноември 2019 11:53 | 111
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

сегащом са ги поснали на свобода циганите ще ги хапнат, костенурките е горско животно полезно за няколко вида болести на черно вървят,


12 Ноември 2019 11:54 | не става ясно с каква
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

цел ги е отглеждал, но все пак ги е отглеждал, ако беше българин, дари щяха да го накажат, това първо, аз предлагам всички зелени и други там активисти да вземат от дефилето всички костенурки, змии и други животни каквито има и най-после да се направи магистралата, че още колко ще трябва курбан да станат
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар