Съдебният лекар Яни Златин: Много е малка вероятността китаецът в Банско да е починал от коронавирус

23 февруари 2020 18:56   6895 прочита


Много е малка вероятността британецът от китайски произход да е починал от коронавирус. Това заяви  съдебният лекар д-р Яни Златин, който е извършил аутопсията на починалия в Банско турист. „Правят се допълнителни изследвания.

Не можем да кажем неща, които не са категорични, вероятността за коронавирус е много малка, но колкото и да е малка трябва да се изчисти“, каза д-р Златин. Снощи 55-годишният британски турист от китайски произход се е почувствал зле, прилошало му е, пише БГНЕС. Повикан е екип на Бърза помощ, новопристигналите на място лекари са констатирали смъртта му. Предполага се, че мъжът е починал от сърдечен проблем.

Назначени са изследвания, които да изключат възможността причината за смъртта да е коронавирус. Очаква се резултатите от тях да станат известни по-късно тази вечер или утре.

Тялото на китаеца беше транспортирано до МБАЛ Благоевград, където му беше направена аутопсия. За смъртта на туриста бяха уведомени също така Националният медицински координационен център и директорът на РЗИ Благоевград. Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев съобщи, че по първоначална информация не става въпрос за коронавирус. 


Още за: Банско   китаец   хотел   лекар   Още от: Общество

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар