Съдбата на ОФК "Пирин" обсъждана на две комисии в община Благоевград

24 април 2024 16:44   16 коментара   7490 прочита


ОФК Пирин беше основната тема на съвместно заседание на Комисия по икономика, инвестиционно насърчаване и жилищна политика и Комисия за децата, младежта, спорта, туризма и работа с неправителствени организации към Общински съвет Благоевград, което се проведе днес в община Благоевград 
Председателят на КДМСТРНПО Благовест Стоицов докладва предложение на кмета Методи Байкушев, относно писмо от Георги Христов Спасов и Милен Стефанов Стефанов, в качеството им на акционери в „ПФК ПИРИН 22“ АД, с което заявяват желание за задълбочено партньорство с „Общински футболен клуб Пирин ЕООД" 
 
На заседанието присъстваха и кметът на Община Благоевград Методи Байкушев, председателят на Общински съвет Радослав Тасков, Петър Занев- управител на „Пирин“ и Милен Стефанов. 
 
 

По време на заседанието кметът Байкушев представи пред двете комисии накратко актуалното състояние на отбора и случващото се през последните месеци, споделяйки, че да се издържа един футболен отбор е трудно нещо. 
Бизнесменът Милен Стефанов заяви, че от години има свой собствен бизнес, който ръководи успешно. Специалист е по изграждане на структури за финансово управление 

"Оперираме в 21 държави с познати брандове като Дормео, Делимано, Топ шоп. Бизнесът е доста специфичен и няма допирни точки с познатите бизнеси, които влизат в спортните среди. През годините обаче сме работили с български отбори като рекламодатели и бяхме избрали "Лудогорец“ да е рекламно лице на един от брандовете. Обичам футбола и случайно запознанство с Петър Занев ме въвлече в каузата "Пирин““, добави той. 
 Аз и г-н Спасов имаме желание да бъдем част от тази структура. За нас това е бизнес структура и тези 10%, които остават в притежание на ОФК са с право на излъчване на представил на борда на директорите. Структурата е ясна. Относно финансовата част – ние заварваме финансово положение, което е на минус. Съответно с движещи се ежедневно разходи. Предизвикателството бе голямо, защото осъзнахме, че идеята ни за изчистване на задълженията, трябва да покачим и спортно-техническия дух, така че да могат играчите да са боеспособни във втория сезон. Оцеляването им в първа лига е основен приоритет от бизнес гледна точка, защото идеята на клуба ще се промени, ако изпадне в по-долна дивизия, по отношение на приходите. Успяхме да намалим задълженията от 800 000 лв. на 300 000 лв., което ни даде възможност да подновим лиценза, защото комисиите в БФС имат доста специфични критерии за това. Ние бързахме, защото бяхме притиснати от времето за създаването на това акционерно дружество“, коментира още той. 
Дупката в бюджета на "Пирин“ е около 1, 4 – 1, 6 млн. лв. Очаква се бюджетите да нараснат до 6-7 млн. лв. В момента сме на абсолютния минимум за един клуб. Ние сме покрили не само тези задължения, но и стари такива без да имаме собственост. Договорите започват да изтичат това лято и всички рекламодатели искат намаление на договорите. Ние искаме те да бъдат коригирани заради инфлацията, но рекламодателите искат драстично намаляване. Основните приходи на клуба да от ТВ права, от УЕФА и ФИФА, спонсорства и реклами и от мачове. ТВ правата почти се изравняват с глобите на БФС и в клуба почти нищо не влиза “, поясни инвеститорът. 
Бизнес-планът ни е реалистичен и е до 2028. Той е устроен на идеята този бизнес проект да бъде устойчив и да привлича още хора, които да инвестират в него, каза в изложението си пред комисиите Стефанов. 
Предложението на кмета Байкушев беше прието единодушно и на предстоящата сесия на ОБС този петък ще стане ясно дали "Пирин" ще има нов собственик. 
 


Още от: Общество

Принтирай статия
16 коментара
24 Април 2024 17:20 | Зелков
Оценка:
-1
 (
15
 гласа)

Всичко оправи в града, до отбора на Пирин стигна.
Главуркооо..


24 Април 2024 19:37 | фен на Пирин
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Да го .....


24 Април 2024 19:46 | Krok
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Нььььъъъъъ бееее. Ай Мустак, подпукай ги.
Ньььъъъххххъъъъ.


24 Април 2024 19:47 | знам как да оправиш Пирин
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

тегли заем


24 Април 2024 19:56 | Нобел
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Къде е Палавата Хихи ???


24 Април 2024 20:08 | Беседката на джамията
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Мале мале, оно са комисии, оно са чудеса. Идете в общината да искате такива пари за некой друг спорт и ще ви изритат на момента. Ама за тия далавераджии се прави какво ли не!


24 Април 2024 21:02 | Тони-РОКЕРО
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

всичко е ПУНТА МАРА, случайно нек'в мухльо-псевдобизнесменче се запознал с Занев-същия анонимник и хоп ПИРИН хвана златната жила.... Байкушев-измамника ще пере кинти на Прокопиев чрез отборчето та дим ще се дига а за БАЛЪШКИЯ електорат един Чеп-космат !!


24 Април 2024 21:23 | Любчо Реален
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

Тони-КРОКЕРО, по-добре да ги перат тук, отколкото в Мездра, дебил


24 Април 2024 22:44 | Xhamster.com
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Кажете, защо майнахте тревното покритие на Рилци и сложихте изкуствено?????
В белия свят е забранен, защото е изключително вреден за хората, но тук ебахте майката на естествената трева!
Малуммните родители нека си водят още децата да играят на тия вредни изкуствени покрития.


24 Април 2024 23:06 | до Любчо Реален
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

ей педал ебан анално в Бобов дол-трай кучко да ти вкарам ауспуха в анала....


25 Април 2024 04:51 | ББ
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Тъпотията с тревата на Рилци ни е наследство от Ильо он ни го наби за 20г напред тоя тъпак алчен тоя и Наско слабия от санданските села
Да им е “честито “ на младите футболисти


25 Април 2024 10:12 | Каруцар
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Закривай тая бездънна яма


25 Април 2024 11:03 | атанас дафинов
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Акам кръв. Бърже некой да иде до Брежани да види кафевото шефче как е.


25 Април 2024 11:32 | до горния
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Не си интересен, мухльо. Ще си играете пред 20 тъпака, докато всички властимащи в Благоевград не загреят че никой не се интересува от тоя клуб.


25 Април 2024 11:42 | Фен
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Аз съм съгласен така да стане. Хората са излезнали с имената и лицата си и искат да носят отговорност. А и немаме кой знае какъв избор. Илко и Дафинов очевидно не искат да инвестират откраднатото.


25 Април 2024 14:53 | Пенка
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар