Студентите в Американския ще се обучават хибридно през следващата учебна година

14 юли 2020 21:06   2 коментара   4141 прочита


 

В последните месеци, служителите и преподавателите в Американския университет в България работиха усилено, за да се подготвят за началото на новата учебна година, оценявайки редица възможни сценарии за подкрепа на студентите. Решението е обучението да продължи в три типа курсове - присъствени, хибридни и онлайн. 

Въвеждането на хибридни и онлайн класове ще даде възможност за социално дистанциране в залите за обучение и ще помогне на студентите, които не могат да се присъединят навреме поради здравословни причини или такива, свързани с необходимостта да пътуват и преминават граници, да се възползват от образование близко до реалната среда. Това решение ще осигури и по-плавно преминаване към изцяло онлайн образование, ако това се наложи, информират от университета. 

В присъствен курс повечето студенти физически ще посещават часове в залите на кампуса, като има въведено ограничение за максимум 11 души, за да се гарантира социалното дистанциране в залите. В хибридните курсове ще се редува присъствие на място и онлайн, а онлайн курсовете ще се провеждат изцяло онлайн. Всички курсове с 11 или повече студенти ще бъдат или хибридни, или онлайн, като в залите при хибридните курсове ще присъстват не повече от 11 души, а останалите ще се включват дистанционно. 
Приет е и нов график, с който се удължава времето между часовете, така че служителите за почистване да могат да дезинфекцират залите за обучение. Всички останали мерки като проверяване на температурата, носенето на маски или предпазни шлемове и дезинфектирането на ръцете на входа на всяка сграда и зала остават в сила. 

Всички студентски срещи, срещи на университетските комитети и извънучебни събирания с 11 или повече участници задължително трябва да се провеждат онлайн. Предвиждат се и специални  онлайн сесии за въпроси от студенти и преподаватели относно организацията на учебния процес през следващия семестър. 

От университета допълват, че с решение на президента на АУБГ, новите мерки срещу разпространението на COVID-19 влизат в сила от началото на следващата учебна година, която започва месец септември и при нужда могат да бъдат удължени до пролетта на 2021г. 

2 коментара
14 Юли 2020 21:56 | Т1
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Пълни глупости! По този, същия пример съсипаха и нашето образование и ще ни превръщат постепенно в олигофрени. И каква е целта- да забравят да четат и пишат съвсем и по цял ден да си бият шамари, да си лафят и да играят игри онлайн? И после се чудете защо нас ни търсят само да берем плодове и зеленчуци, да гледаме крави и да сме болногледачи, въпреки че понякога уж имаме и повече от едно висше образование. Нали разправяме, че няма вирус? Но като стане въпрос за учене, се скатаваме и тогава казваме, че има вирус. Ако е за балове, празнуване и почивки, пак няма вирус.


15 Юли 2020 11:42 | стойчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

хибридно-мибридно, слагам сканираните ръкописно-написаните си "билежки" в канвас - за 8 бона заплата толкоз
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар