Студенти от Полша, Турция, Италия и Испания ще се обучават в ЮЗУ по програма „Еразъм+“

27 септември 2022 13:56   2 коментара   3266 прочита


Югозападният университет „Неофит Рилски“ посрещна студенти от четири страни – Полша, Турция, Италия и Испания. Те ще се обучават в университета по програма „Еразъм+“. 

Отдел „Международни образователни програми и сътрудничество“ организира дни на ориентация за чуждестранните студенти, за да ги запознае с базата и възможностите, които предлага университетът. 

В първия ден студентите се срещнаха с Еразъм координаторите по факултети и разгледаха кампуса на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Обиколката включваше посещение на Университетската библиотека, STEM центъра и Спортния комплекс. Еразъм координаторът Станислав Грозданова запозна студентите с възможностите за спорт и различни курсове в университета.

Програмата продължи със семинар на тема „Изграждане на общност, създаване на работни места, стратегии за развитие на кариера и кариерно ориентиране“, воден от 

Флориан Зейевски – кариерен консултант от Германия. 

Първият ден на ориентация завърши със засаждане на дръвче в двора на Първи учебен корпус. Така студентите продължиха инициативата „Еразъм гора“ в кампуса на Югозападния университет, чиито основи бяха поставени през 2021 г. Идеята на отдел 

 „Международни образователни програми и сътрудничество“ е тя да се превърне в традиция. 

Във втория ориентационен ден студентите посетиха Рилския манастир и Регионалния исторически музей в Благоевград. Техен екскурзовод беше гл. ас. д-р Янко Христов, преподавател в катедра „История“ на Правно-историческия факултет. 

Еразъм студентите ще се обучават в четири от факултетите на университета – Философския, Филологическия, Правно-историческия и Факултета по изкуствата. Мобилността за част от студентите ще бъде един семестър, а за други от тях – една година. 

 

 


Още за: студенит   ЮЗУ   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
27 Септември 2022 14:18 | хахото
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

кат ги гледам тия палавници, май требва да се преименува програмата на Оргазъм+


27 Септември 2022 19:32 | Картел де Плажа
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

джудисто да и даде от мешилката по качеството за наши ора
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар