Struma.com от детска градина в Благоевград! Ето каква е обстановката

26 май 2020 10:14   2 коментара   17570 прочита


И детските градини в Благоевград вече отвориха врати. Както съобщихме, това стана след разрешение на министъра на здравеопазването и заповед на кмета. На входа на всяко детско заведение стои медицинско лице, оборудвано с необходимите предпазни средства - шлем, ръкавици и калцуни, видя репортер на struma.com.

Задължително се измерва температурата на всяко дете, преди да прекрачи прага на стаята, в която се провеждат занятията. Родителите пък попълват документ, чрез който декларират, че водят детето си по собствено желание и ще съдействат за изпълнение на предприетите от детската градина противоепидемични мерки с цел опазване здравето както на собствените си деца, така и на служителите, на които ги поверяват.

Те декларират също, че водят детето си в добро здравословно състояние и не им е известно то да е с повишена температура или други грипоподобни симптоми.
На входа на градините няма струпване на хора и процеса по мерене на температура и попълване на декларации тече нормално.

По-голямата част от родителите бяха заявили, че желаят детето им да посещава детска градина при предварителното преброяване, което бе направено от възпитателите на всяка възрастова група, с цел да се изготви организация и при необходимост, групите да бъдат разделени или съответно обединени. Не са малко и тези, които предпочетоха да задържат малчуганите си вкъщи.
Децата са най-пощадената от коронавируса възрастова група, въпреки това обаче изолацията се отрази най-зле на тях, тъй като вместо щури игри с приятели навън, им се наложи да прекарват времето си затворени по домовете си.
Обстановката започва да се нормализира с всеки изминал ден, а броят на заразените с COVID-19 все повече намалява.

П. Пенева

2 коментара
26 Май 2020 10:57 | 123
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

Не тормозете децата и спрете с излишната паника, народа вече НЕ ви вярва!!!!


26 Май 2020 13:02 | Иванова
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Не навсякъде мерят, очаквах поне днес да е така, но уви. В Еленово всеки се разхождаше както си иска. Входове разместили, занимални също. Но пък децата се радват, че пак ще са заедно.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар