Строят сграда под Рилските езера, ще е инфоцентър и база на спасители

12 август 2020 17:09   1 коментар   2527 прочита


Под Рилските езера започва строителството на нова сграда. Тя ще е контролно-информационен пункт за туристите. Част от помещенията ще се предоставят на Планинска-спасителна служба при БЧК. Стойността на дейностите е 497 381,15 лв. без ДДС. Парите са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, съобщават от МОСВ.

Първата копка ще е в четвъртък и в церемонията ще участват министърът на околната среда и водите Емил Димитров и директорът на Национален парк „Рила” Красимир Андонов.

От МОСВ уточняват, че с помещенията, които ще получи ПСС, ще може да се осигури целогодишно дежурство от планински спасители за по-бърза и своевременна реакция при обезпечаване на пострадали туристи, предаде Nova. Освен това ще се гарантира присъствието на служители от Паркова охрана и ще се създадат оптимални възможности за провеждане на образователни програми за посетителите и осигуряване на тяхната безопасност.

Именно там служители на парк „Рила” ще дават информация на посетителите за туристическите маршрути, местните забележителности, биоразнообразието, правила за поведение на посетителите, режимите и нормите в защитената територия.


Още за: езера   туристи   Рила   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
12 Август 2020 21:57 | ���. K������� ������
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

БРАВО!!!
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ!!!
ТРЯБВА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ВЪВЕДАТ БИЛЕТИ ЗА ВЛИЗАНЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ПАРКА.
ТАКА Е ПО ЦЕЛИОТ БЕЛИ СВЕТ!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар