Строг американски страж в Благоевград ! Охранител изгони майка с дете на 1 година от Частната земя на Американския университет

17 ноември 2020 08:57   47 коментара   37902 прочита


"Злонамерен и груб, като един "Министър на Отбраната ". Охрана от АУБ си позволи да нагруби, изгони и дори да ни придружи да напуснем "Частната Земя На АУБ ", това написа в групата ни " Благоевград ден и нощ " млада майка от Благоевград, възмутена от поведението на охранител на базата на американския унивеситет и общежития в Благоевград . Ето какво разказва благоевградчанката :   

"Случката стана вчера  малко преди 17:00 часа. 
Със синът ми, който наскоро проходи, се разхождахме в парка към АУБ. Всички родители знаете, че децата си играят, където намерят за добре, та малкият ми син се заигра по рампата на един от изходите  на библиотеката, беше му безкрайно забавно да слиза и да се изкачва и така си поигра около 5 минути. На 5-тата минута   излезе възрастен охранител с думите "Госпожо хайде вземайте си детето и  напускайте частния Имот! Тук няма никакво право да си играе, да не му е детска площадка, земята е частна! От тук излизат студенти нямате никакво право да стоите тук. " 
Аз му отговорих, че не виждам нищо лошо в това, бебе на годинка да си играе на рампата, нито ще им увреди частния имот, нито ще им го опорочи. 

След, което бяхме приканени с детето и съпроводени до входа на библиотеката, ние натрапниците с думите "Хайде госпожо тръгвайте си, да не се налага да използвам сила или да викам полиция да ви гони" 
И така ходеше по нас с бебето, а аз го питах Защо ходи по нас и до нас? 
Детето се разплака искаше да го гушна, уплаши се. 
Аз отказах да напусна парка, и му казах да извика полиция, ако иска, имаше и други граждани на пейките имаше деца, които си играеха на поляната, питах го хайде изгони ни всички, изгони ни виж, колко хора сме, виж колко деца има, изгони ни!!! 
От яд го снимах, как заплашително ми сочи пръст, да ви го покажа, силният Господин, който вероятно няма семейство или пък внуци и има толкова против малките деца да си играят на частната земя. 

Скъпи родители, които редовно посещавате парка към АУБ мислите ли, че заслужаваме да бъдем мачкани по този начин? 
Винаги са били с претенции, да не се стъпва в парка от родители с деца, кафенето беше отворено за всички сега и то е забранено за външни лица. 
Винаги с претенции да не минават хора през частната им земя, защото пречат на студентите им да учат. 
Винаги с претенции да не се строи в близост до общежитията, че това отново щяло да пречи на студентите да учат. 
А когато студентите вдигат купони на поляната пред Центъра на общежитията, не пречат ли на гражданите със силната си музика в стил циганска сватба, да ни чуе целия град  ?? 
Не се търпи цялата тази история, общината кога ще вземе мерки.?????? 
Ако не желаят да се стъпва на земята им да си заградят всеки метър с високи стени, като на затвор и никой няма да им стъпва и пречи. 

 Грубият служител  урони авторитета си на мъж и охрана и замеси и името на работодателя си АУБ!!!!!, написа младата майка.  

 Частна собственост ли?! Ами тогава уважаеми охранителю, вади оръжието и стреляй на месо по едногодишния нашественик .. Как не го е срам това едногодишно дете на се разхожда "самонадеяно " в частния ви имот?!!!! Много частни имоти има в Благоевград, в които системно вашите студенти правят золуми, мъртво пияни или силно възбудени по някаква друга причина.

Три пъти повреждаха арт инсталацията от чадъри ваши студенти преди време, така, че с цялото си уважение към студентите от АУБ смятаме, че не са от "шарената крава ", за да пресирате заради тях благоевградчани. Очакваме реакция от АУБ по случая и отговор:  Има ли инструкция охранителят да гони благоевградките деца и майки, както и всички благоевградчани, разхождащи се в парка?!  .  Пл. Попов  


Още за: АУБ   гонене   майка с дете   Още от: Общество

Принтирай статия
47 коментара
17 Ноември 2020 09:34 | ?!
Оценка:
23
 (
45
 гласа)

Голямо преекспониране на случая от разгневената майка, която не е искала да се съобрази с въведените правила на АУБ! Нелепо е, тревожно и нагло поведение на родителка, която реагира толкова агресивно, която по този начин ще възпита детето си - да отговаря агресивно, да напада, да не се съобразява с другите и с правилата?! Позорно е! Дори не си дава сметка, че е трябвало да се извини и да напусне! И още повече, че е ПАНДЕМИЯ от К-19!!!


17 Ноември 2020 09:41 | Маркера
Оценка:
21
 (
43
 гласа)

АУБ наистина притежава целия имот. Да не пропусна и че алеата от към тяхната страна е подържана и облагородена от тях. Можеха да турят едни огради и родителката да вози дебелото си бебе по Бачиново или в Градската градина. Селските пръчки много станаха в този наш град, а по-лошото е, че раждат деца и произвеждат свои копия . Горко ни.


17 Ноември 2020 09:52 | Сашка
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Ристено, скочубро силиконова! Защо се криеш от народната любов като спираш коментарите?


17 Ноември 2020 10:13 | Коко
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Къде са детските площадки в АУБ.....


17 Ноември 2020 10:15 | В.
Оценка:
-13
 (
27
 гласа)

Къв е тоя педал, бе? Охранител..... смях!


17 Ноември 2020 10:30 | 23еи
Оценка:
28
 (
38
 гласа)

Човекът е търпял, търпял пък на края е направил забележка. Аман от такива, като тази жена, дето си мисли, че всеки и длъжен и тя е най-правата. За съжаление има много такива примери - да спра насред улицата за 5 минутки, да си влизам където ми скимне, да си хвърля фаса на улицата, да взема нещо гратис. И всичко с израза: Е какво толкова... Лошото е че си е верен израза: Когато на едно място се съберат много селски пръчки - няма чупене. АУБ да излезат със свое становище и да защитят служителя си!


17 Ноември 2020 10:31 | Ryan
Оценка:
22
 (
34
 гласа)

Това все пак е унивеситетски кампус, не занималня за бебета. Ще се съобразявате с техните правила. Ако не ви харесва, идете се разхождайте другаде.


17 Ноември 2020 10:34 | Боби
Оценка:
15
 (
23
 гласа)

Такива селски пръчки не бива да бъдат допускани е града въобще !
Мила света не се върти около теб


17 Ноември 2020 10:37 | Еми
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Земята е частна, точка по въпроса. Българите така и не се научиха да уважават чуждото, нито своето. Друг е въпроса, че гарда можеше да прояви човещина точно в този случай, но сигурно е бивш полицай с изсъхнала чурка


17 Ноември 2020 10:47 | Киро
Оценка:
25
 (
27
 гласа)

Напълно е възможно човекът да е направил забележка, а орлицата-майка да е отговорила подобаващо, което да е довело до някаква ескалация. В много форуми четохме обвиненията и възмущението на майката. Само че истината винаги има няколко гледни точки. Минавайки за Кауфланд съм наблюдавал през лятото изхвърлени хартийки и памперси върху добре поддържани зелени площи, деца които късат цветя и храсти, без родителски забележки. Децата нямат място по рампите на един университет, особено в период на пандемия. Тези рампи могат да заразят децата и Вас, уважаема госпожо, но затова трябва да се мисли, което очевидно не е най-силната Ви страна. И накрая - водете детето си по детските площадки.


17 Ноември 2020 11:00 | И
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Тази “статия” отново показва упадъка на нашето общество. Преди да копирате пост от Фейсбук за да нацерете гледания от скандал, щеше да е хубаво да потърсите и другата гледна точка - тази на охранителя. Замислихте ли се, че жената може да е помолена учтиво н брой пъти, но тя да се е държала нагло и да е отказвала? А защо не публикувахтеи коментари от поста й, в които тя и други хора наричат студентите наркомани? Знаете ли, че това е клевета и е подсъдно! А защо не взехте под внимание друг пост, в който жената приканва гражданите да гласуват дали искат университета да остане в града и казва, че студентите нямат право на глас. Ами да, че кои са те? НИКОИ, според нея. За пореден път показахте какви журналисти сте!


17 Ноември 2020 11:17 | Благоевград
Оценка:
-16
 (
22
 гласа)

Да му ебиш майката и стражарчето


17 Ноември 2020 11:41 | �� �����
Оценка:
-11
 (
15
 гласа)

Тоя охранител е бивш милиционер. Някой пенсиониран младши инспектор, бивш квартален, или склададжия раздаващ папуци на милицайчетата.


17 Ноември 2020 11:42 | И аз да кажа
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

Детските площадки не дават възможност на "мамите" да се покажат на обществото! Те искат да са в "джаза"! Да ги видят, а и те да гледат, да обсъждат, клюкарят и разпространяват новата информация. Те клечат на паркинги, улици и алеи и пречат на автомобили и пешеходци, ама да са " на първа линия"! А гроздето е кисело, госпожо. Защо не отидеш в парка при ЮЗУ? Там земята не частна и никой няма да те изгони! Да, има кучешки изпражнения, ама са на съгражданите ни! Е няма гледка, ама нали детето ще си играе на воля!


17 Ноември 2020 11:47 | До редакцията на стършел
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ЗАЩО ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРИТЕ ЗА ШОПОВА?


17 Ноември 2020 11:53 | �� до��� �������
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Може да е бивш милиционер, бивш квартален и както и да го наричаш, но човекът си е влязъл в правомощията, а напористата селска силиконова майка се засегнала, че той е смутил кефа на отрочето и, а и нейния, явно си е забила носа в телефона и изобщо не и правило впечатление, че бебето и досажда.


17 Ноември 2020 12:05 | Гошо
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

Човека си върши работата! Така трябва. Някаква миндия дето пафка цигари по цел ден по кафетата и се чуди къде да закара детето умува че хората си вършат работата.....


17 Ноември 2020 12:13 | Миро Бърд
Оценка:
-13
 (
17
 гласа)

Земята не е частна тъпунгери, а тоя милицай е за бой


17 Ноември 2020 12:18 | Миро Бърд
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

Земята не е частна тъпунгери, а милицая е за бой,


17 Ноември 2020 12:36 | Възмутена
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Какво възпитание ще дава, тази майка .?Или и то ще бъде като нея, някоя силиконка и нахалница. На теб, ако ти дойдат в частната ти собственост, каква си нахална.?


17 Ноември 2020 12:44 | Пешо
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

Крайно време и АУБ да си плаща данък "Спокойствие". Ако въпросния имот е собственост на АУБ нищо не им пречи да си сложат една ограда и до там в всички външни лица. Имат си ред и правила. Който не му изнася да иде в златния ни парк за над 6 000 000 лв. или парк Македония. В този кампус има деца от над 60 страни, които плащат високи такси. Същите учат онлайн и е нормално да искат тишина и спокойствие. В норманите страни няма как външни лица да влизат в кампуси и търговски обекти . С такива статии най много да се провокира ръководството на АУБ и да сложи ограда на целия имот.


17 Ноември 2020 13:09 | Дестан
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Дееееееееба и помакинята проста!


17 Ноември 2020 13:14 | H
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Дафинке 20лв ли е още пибитката


17 Ноември 2020 14:13 | Загрижен гражданин
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Такава наглост не съм виждал досега. Отиваме в частната собственост, където е чисто и запазено ПОВРЕМЕ НА ЕПИДЕМИЯ и се чудите защо не сте желани там? Въобще да не споменавам коментара на баба Дафинка за строенето около общежитията. Явно така вече се отнасяме към частната собственост и студентите ни. По дяволите, в какъв град се превърнахме? И ми казвате, че този човек е родител?! Епидемията сте вие - невежите. Нещастници.


17 Ноември 2020 14:22 | До госпожата
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Навсякъде на алеята има табели. Които трябва да се спазват. Отдругата страна кмета направи парк голям, там да си играят децата. Нали затова го направи, г-н Камбитов!!! Тук учат студенти и в цял свят в кампусите няма достъп. Тук беше разграден двор. И добре направиха, че затвориха ..


17 Ноември 2020 15:13 | борко
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Тая, на която реда и правилата й пречат, защо не си иде на село, от където е дошла, това е университетска зона, но тя едва ли е чула за такава, на село правила няма, там да си седи


17 Ноември 2020 15:18 | борко
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Разбира се, че ще я изгони, тва там да не е вертеп, или простотията и селянията до там ни е превзела, че не разграничаваме къде какво можем да си позволим, та там да не е Луна-парк


17 Ноември 2020 15:24 | 111��������
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Госпожо, това е частен имот и нямяте право да се разхождате там, парка за деца е от другата страна и охранителят е напълно прав да Ви направи забележка, това е уневерситет и там трябва да бъде тихо и спокойно!


17 Ноември 2020 15:30 | блз
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Дори и от едностранно написаната история е ясно, че охранителят най-културно е приканил госпожата да напусне района. Такива са правилата. И той си гледа работата. А нейните квалификации към него са грозни, цинични и срамни. Това показва ниското и ниво. Парка към АУБ, госпожо не е парк, а кампус. В кампуса има табели за пазене на тишина. Там е място за студенти, не за деца. Фактът, че го наричате парк показва, че никога няма и да разберете колко не сте права! И научете се да изпълнявате това което ви казват служебните лица, а не да им се зъбите!


17 Ноември 2020 15:44 | Твърд
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

И мен ме гониха веднъж и просто си тръгнах. Принципно позволяват деца да си играят на голямата тревиста площ над библиотеката, но не и ако закачат съоръженията. Въпреки, че вината си е на жената за разлика от вас ще се застъпя за нея най-малко защото ни е съгражданка. Охранителя е могъл да даде 10 минути предупреждение и да прояви търпение. Ценете жените и децата, ако не забелязвате са дефицит. Бъдете малко мъжкари, не мрънкайте като женички. Истината е такава драги ми чекиджии, че за да обичаш жена трябват две сърца,)


17 Ноември 2020 16:13 | аман
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

с*е*мите от АУБГ дето пишат по фейсбук срещу тази жена да вземат да замълчат, защото ми писва и ще им набия някой шамар. Вие като искате си бъдете проститутки и си давайте сливата за кредити, ама оставете морални и детни майки да се разхождат!


17 Ноември 2020 16:15 | мърши
Оценка:
-8
 (
10
 гласа)

тея малки мършлета от аубг и студентските съвети к**вите да си заврат отзад няколко тебешира и да вземат да се стегнат да не им ги набия аз


17 Ноември 2020 16:16 | Енженер
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

А тази защо е решила че един министър е Злобен и груб, много странно.... и друго не мога да си обясна.... значи на отсрещния бряг е площадката за деца с алея и т. н.... тя и много други решават че искат от страната на университета и бам там.... и почват едни полемики.... ама защо ни тони ама кой е тоя ама как така.... ами така бе момиченце нагло.... частна собственост.... симпъл.... елементарно.... тея пък тапаци нагли от струма и те да не останат назас със заядливите си статии на първа страница баси слабия материал дето сме останали заеби....


17 Ноември 2020 16:56 | тони
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Тая ква е бе? Я марш в селската нива! Малко й е било, такива селски пръчки не са за забележки, а за други санкции! Похвала за охраната, стриктен и адекватен служител!


17 Ноември 2020 17:45 | не и ковид
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Ковид не го познаваме


17 Ноември 2020 17:47 | Не и ковид
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Ковид не го познаваме


17 Ноември 2020 18:12 | Ина
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Земята е общинска. Общежитията са към АУБГ


17 Ноември 2020 18:17 | Библиотекар
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

На площада има голяма обществена библиотека. Да заведе детенцето там да си играе, щом го влекат книгите!


17 Ноември 2020 18:59 | 1
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

после човек се чуди защо децата са толкова груби и невъзпитани
ако още от малък ти внушават, че всичко ти е позволени и "той ше ми каже на мене"
нация от аутсайдери и простаци


17 Ноември 2020 19:36 | Тази женица
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Доста семпличка, да не кажем прост. ика


17 Ноември 2020 22:06 | Марин Марио ММ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Как го няма чичо Илко, голямата работа, началник мениджър на охраната емблематична фигура в кабарето да вземе отношение към случая да почне да се разпорежда да дава акъл да пелтечи кой прав кой крив ...


17 Ноември 2020 22:07 | телезов
Оценка:
-8
 (
8
 гласа)

най големите помяри са АУБГ, тоя посерко дето ги вкара в града ни да не се разложи..... файда имал града от тея наркоманяци... каква е, затворили са се като в букер там в кампусите-там ядат и серат, по заведенията никакви ги няма да направят някой лев оборот, а там учат най големите мангали и отрепки-грузинци, македонци, албанци и всевъзможни други скапаняци.... ай ситир бя


17 Ноември 2020 23:30 | центъра
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

Това не е частен имот. Това, че го поддържат не ги прави собственици на имота и на пространството около кампусите. И аз мога да поддържам примерно площада, значи ли това, че аз мога да се разпореждам кой да влиза и да излиза от него ??? А този охранител и друг път и на други хора си е позволявал да прави непристойни забележки, още лятото една жена му сви набързо шапката - най-вероятно беше адвокатка, защото му цитираше закони и алинеи, а той онемя, дори на помощ му дойде негов колега да се извини за непристойното държане на въпросния господин. Това е общинска земя и всеки има правото да се разхожда там. Охранителят може да направи забележка в случай, че нещо се руши, а и той е за охрана вътре в кампусите, а не в пространството между тях. Ръководството да му направи сериозна забележка, ако не си вземе поука да го махат и да вземат на негово място учтив ивнимателен човек. Този си превишава правомощията.


18 Ноември 2020 11:10 | Браво на охранителя
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Как може това да се публикува!? Ревът на една проста жена, която мисли, че всички са длъжни да понасят писъците и посерните на детето ѝ!? Дайте тогава всички да нарушим спокойствието на студентите там с шума на безценните си деца, защото нас не ни интересуват правилата, а само желанието ни да осерем и района на АУБ. Ето такова ни е отношението към всичко, затова сме мизерници по дух и нищо не става от нас. Децата, които учат, си плащат за това спокойствие. Поемете разходите им и вилнейте на воля! Тъпата и неграмотна селянка, която провокира тази простотия, да си заминава на село, там има къде да се вихри, по нивите ѝ е мястото не в градО.


18 Ноември 2020 13:02 | Не така
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Най-после адекватни коментари за хората, които не зачитат нищо и смятат, че като са с малко дете, всички трябва да се умилостивяват. Там не е място за игра на деца и поведението на охранителя е напълно адекватно. Майката да не реве във форумите, защото е видна нейната простотия. Правилно обществото не я подкрепя, а я осъжда жизнерадостно.


18 Ноември 2020 18:09 | Жоро
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Цялата алея покрай АУБ е Общинска, там минават много подземни комуникации и няма начин да е частна. Отделен е въпросът за палавото дете и неговата майка, но трябва да се знае, че АУБ не е собственик на алеята а Общината.


18 Ноември 2020 19:23 | �до Жоро
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не прочете ли бе тъпанар разбирач, че отрочето на тая префърцунена макя, сигурно и силиконка си е играло на рампата към входа на библиотеката, а не на алеята, която според теб е общинска, защото под нея минавали подземни комуникации. И под моя имот минават такива заради които точно там нямам право да си строя нищо, въпреки че имотът си е мой!!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар