Страшно и нагло във ФБ група на англичани за Банско! Ето как коментират Коронавируса и коя е единствената им тревога: "Щом пистата е отворена, рискът си заслужава"!

16 март 2020 10:40   9 коментара   24122 прочита


Struma.com попадна на група във "Фейсбук" за чуждестранни гости на Банско, в която коментарите между англичаните са умопомрачителни. Англичани, които вече са платили за полет и настаняване в хотели в Банско са повече от объркани от обявеното извънредно положение за коронавируса. Не знаят дали да отменят полетите си, но информацията, която получават до момента е, че всички ресторанти и барове са затворени, но ски пистата и лифта все още работят.

Въпреки заплахата и вече установените заразени от коронавирус в Банско, чужденците коментират, че си заслужава да рискуват и би било "много грубо", ако не могат да карат ски, ето какво пишат в групите: " Ще бъде грубо ако затворят ски пистата, след като е покрита с пресен сняг". Очевидно не много уплашени от смъртоносното заболяване, повечето от тях смятат, че си заслужава да отидат, за да покарат ски и тревогите им са единствено дали ще бъдат спрени на летището и ще могат ли да достигнат до курортния град.

Коментарите масово са: "We are going to risk it", което в превод означава "Ще рискуваме". Очевидно карането на ски и зимните забавления за тях са над опасността от коронавирус и тъй като повечето от тях са англичани, а в Англия въпреки многото смъртни случаи, извънредно положение все още не е обявено, те търсят път към забавлението. По - разумни от тях все пак коментират, че положението е опасно и ще останат по домовете си, но повечето с нетърпение очакват да се спуснат по пистата без значение, какво рискуват с присъствието си там.

Припомняме, че вече са 2 положителните проби за коронавирус на английски туристи. Възрастен мъж е настанен в Инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград, а един е в Банско. 9-годишно дете с коноравирус е под карантина в апартаментен комплекс в курортния град.

Вени Иванова

9 коментара
16 Март 2020 11:00 | ����������
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Кмета трябва да затвори пистите ! Непременно


16 Март 2020 11:09 | съгражданин
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Днес говорих с познат в Англия, и ми каза, че там няма ограничения, защото хората трябва да преживеят вируса и организма да се справи с него сам...
Затова трябва да вземем адевкватни мерки към тях...


16 Март 2020 11:10 | Abv
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Zatvariai vsichko kmete mahni gi tia angliiski pomii da si stoiat tam na ostrova


16 Март 2020 11:49 | Tt
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Чекатие бе тва е цеко ка каже


16 Март 2020 13:19 | Балък
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

По време на войната пиеха и танцуваха докато падат бомби в заведението, само умствено изостанал би очаквал от тях друга реакция освен непукизъм в кризистна ситуация...


16 Март 2020 14:23 | Уаая
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

ХОРАТА СИ СТОЯТ ВКЪЩИ, А ПИСТАТА РАБОТИ КОЙ Е ВИНОВЕН СЪЩАТА ДЪРЖАВА ДЕТ ТИ КАЗВА СТОЙ СИ ВКЪЩИ, А ТУРИСТИТЕ СИ ИДВАТ И ЗАРАЗЯВАТ.


16 Март 2020 16:04 | Беда
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ами жътва е сега за пласьорите в курорта и за този, когото подкрепиха. Папляч от некадърници, но банскалии си ги избраха. Жалко, че това е по време на това бедствие. Тези не могат да се справят, късно е, плъзна чумата....


16 Март 2020 16:46 | :)
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Аплодисменти за българските медици днес, 16. 03 в 21ч. Да ги подкрепим!


16 Март 2020 19:39 | Аз
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не ги избраха банскалии тези охлюви. Те си се наложиха. Повярваха, че са велики!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар