Страх! Сериозни проверки за коронавирус на ГКПП - Кулата на идващи от Италия! На летище София липсват всякакви мерки за контрол

26 февруари 2020 14:52   10 коментара   7105 прочита


Маските по аптеките свършиха

Сериозни проверки за коронавирус се извършват на ГКПП- Кулата на всеки, завърнал се от Италия. Контролът се засили и заради потвърдената информация, че е открит първи случай на заразен от смъртоносния вирус в Солун. За момента няма установени хора с оплаквания или температура, а прегледаните до момента са над 140 човека.

Доктор Веселка Мончева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести” в РЗИ-Благоевград, която отговаря за провеждането прегледите казва, че се измерва температурата на всеки влизащ през пункта от Италия, след което се попълва формуляр с лични данни и информация, къде ще бъде през следващите две седмици. За момента забавянето на границата не е голямо.

Ако се наложи такива проверки ще има и на други гранични пунктове в страната, но за момента българо - гръцката граница е приоритетна, тъй като от там влизат всички пристигнали с фериботите от Италия.Когато пътуващите не могат да дадат обстойна информация РЗИ следи адреса, на който ще се намират тези хора.

Винаги има опасност и при нужда може да се очаква и подкрепа от специалисти в Югозапада. Ако има хора с оплаквания, те се очаква да бъдат изолирани в инфекциозно отделение на болницата в Петрич. Д-р Мончева препоръчва в домовете на хората да има антивирусни препарати, тъй като маските по аптеките вече са изчерпани. На летище София ,обаче контролът е силно принизен . Българин, който се прибрал от чужбина, останал потресен от това, на което е станал свидетел. Ето какво пише в социалните мрежи, българинът, който се е прибирал от Доха за проверките на летище София вчера: "Летище София, 11:30 часа, 25ти февруари.

Пристигам заедно с още стотици хора от Доха - един от огромните летищни хъбове - хората пристигат от Виетнам, Тайланд, Индонезия, Филипини и още и още. Първо впечатление - никакви мерки за контрол - от ръкава на самолета ни пускат директно в човекопотока с останалите пътници, пристигащи и заминаващи. Термо камери за телесна температура? Няма такова нещо... Лекарски екипи ли? Отново - не.

Опашката за проверка на паспортите - връщат хора, идващи от “рискови” дестинации, за да попълнят декларации, че не са болни?!?!? Всеки, изпратен да попълни декларация, се връща с обяснението, че са му казали - няма нужда, минавай. Иначе, служителите на граничен контрол са екзалтирани от присъствието на медиите на летището днес - ще ги дават по телевизора довечера, голям кеф.

Истината - нулев контрол върху пътниците, ама наистина - НИЩО! Пристигам от Филипините, където на пристанище, построено от нахвърляни камъни, и пристигащи лодки с по 5-10 души има по двама лекари, мери се температурата на всеки и се преглеждат пътуващите за симптоми на грип... Попълват се информационни карти с история на пътуването, телефони, адреси, имена...

Да не дава Господ някой носител на коронавируса да влезе в България, че ще приключим филма за нула време. Иначе, имаме стабилност." Припомняме, че хиляди италианци са под карантина, заразените се увеличават с всеки изминал ден, а до момента броят им е достигнал над 320 човека, смъртните случаи до момента са 11.

Вени Иванова

10 коментара
26 Февруари 2020 15:58 | Да
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Е защо да ги проверява, на тяхно място всеки ще стиска палци да дойде вируса по-бързо и съответно да се отпуснат едни парички...


26 Февруари 2020 17:20 | РЗИ
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

през последните два дни от италия си дойдоха доста хора от община петрич, но се разхождат спокоино по магазини и кафета. звъняхме и на рзи защото тези хора нямат съвест


26 Февруари 2020 19:46 | първомаец
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Сега разбирам че има човек от нашето село които се е прибрал от Северна италия и вместо дае под карантина обикаля по селото и града. ако е верно жална му майка


27 Февруари 2020 08:02 | Ник мар
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Нека лепнат първо митничарите


27 Февруари 2020 08:11 | комшия
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

джак тоо боклук е бил по италия и крие нали нема деца ако не се земат мерки селото ки вземе


27 Февруари 2020 08:19 | Алин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

По тях се лепи само пари и к.. ви


27 Февруари 2020 08:54 | Киро
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

С чаткане по телефона ще фанат не знам какво


27 Февруари 2020 09:27 | ������
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Със сигурност зная че болни с колите на автоджамбазите се прибират при децата си . Уместно ли е да ги пускат на границата да се прибират у дома.


27 Февруари 2020 11:17 | ицо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

звънехме на 112 казаха Срадков или кмета да се погрижи


28 Февруари 2020 05:41 | Киро
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Звънете и полицията да ги прибере и некой банкет
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар