Ќовините на югозападна Ѕългари€
“ежки дни за ƒеси —лава! “€ огромна си стои вкъщи, Ѕлагой вилнее по кръчмите (‘ото)  
   –егистрац舫абравена парола

—тотици мир€ни се стекоха в –илски€ манастир, навършват се 1073 г. от ”спението на св. »ван –илски


18 август 2019 11:12   3479 прочита—тотици мир€ни дойдоха днес в –илски€ манастир. ƒен€т е празничен, ƒ навършват се 1073г. от ”спението на всебългарски€ покровител, преподобни …оан –илски „удотворец. ƒен€т започна с отслужване на света Ћитурги€. —в. »ван –илски е почитан като небесен закрилник на български€ народ. ’ора от страната и чужбина се събират в –илски манастир, за да се помол€т за здраве на семействата си и в€рват, че —ветеца им помага.

Ўофьорите, които са се отправили към св€тото м€сто, тр€бва да бъдат внимателни, тъй като по път€ ѕастра- –илски манастир от км 27+575 до км 27+825 в участък от 250 метра се осъществ€ва в една лента поради аварийно-възстановителни дейности за преодол€ване на падащи камъни. ƒвижението в района се регулира от светофарна уредба и при необходимост от сигналисти.

 . “одоров

ќще за: мир€ни  манастир  почит ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар
 ирилизаци€
<- ползвайте «јƒЏЋ∆»“≈ЋЌќ ако н€мате кирилица

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

    
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.