Стартира автобусната линия Банско – хижа Вихрен

04 юли 2018 12:04   1 коментар   5628 прочита


От събота, 7 юли, стартира автобусната линия Банско – местността Шилигарника – хижа Вихрен. Линията ще работи през активният летен сезон, когато Пирин става притегателно място за хиляди любители на летните планински активности.

Тя ще бъде обслужвана три пъти дневно, като часовете на тръгване от района на Автогара Банско са 8:30, 13:20 и 17:00 ч., а от х. Вихрен – 9:20, 14:10 и 17:50 всеки ден.

„Мислейки върху транспортната схема за тази туристическа маршрутната линия, се съобразихме с ритъма на движение на туристите в планината през летния сезон. Предвидили сме достатъчно спирки в рамките на града, от където желаещите могат да се качат. Отделно от това, на път за хижа Вихрен, линията преминава през местността Шилигарника и къмпинг Бъндерица” коментира кметът Георги Икономов и допълни „освен, че по този начин ще улесним придвижването на туристи в планината, се стремим да намалим достъпа на автомобили към Парк „Пирин”.

Активният летен сезон привлича много хора, което от една страна води до задръствания по тесния планински път, до рискове за водачите и останалите участници в движението, а от друга – до замърсяване на средата с въглеводородни емисии. Както всяко лято, и този сезон предвиждаме да издадем заповед за ограничаване движението на автомобили във високопланинската част. Затова и тази автобусна линия представлява една добра алтернатива за придвижване в планината, като при необходимост ще пуснем допълнително автобуси”.

Повече информация относно разписанието на автобусната линия, може да бъде намерена на официалната електронна страница на община Банско www.bansko.bg.


Още за: линия   хижа   място   Още от: Общество

Принтирай статия
1 коментар
04 Юли 2018 17:05 | Aha
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Пълна чалга, пълна цигания. Пирин (Вихрен) стан поп фолк. както и Рила около 7те езера с лифт: сичкото ром се засилило да се изака на по-високото.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар