Станислав Манолев: Пирин се управлява некомпетентно, трупат се задължения, има риск от фалит!

23 октомври 2023 12:19   22 коментара   8414 прочита


Напоследък случващото се в моя роден футболен клуб „Пирин“ е обгърнато в мъгла и недомлъвки. Липсват конкретни отговори по най-важния въпрос, свързан с финансирането. Моите опасения са, че отборът се превръща в бомба със закъснител за бъдещото ново управление.

И това е резултат от некомпетентното управление на клуба, от грешната политика на ръководството. Това твърди бившият президент и ексфутболист на „орлетата“ Станислав Манолев, който е част от Инициативния комитет, издигна кандидатурата на Атанас Камбитов за кмет на община Благоевград. 

Той припомни, че преди време Общината прие акциите на лицензианта от миналата година - ФК „Пирин“ АД, като това бе представено, че се случва едва ли не под натиск. 

По този начин обаче ОФК наследява задълженията на ФК, към който вече има изпълнително дело. 

„Говори се усилено за дългове към НАП в размер на над 230 000 лева. Не е тайна и задължение към „Спорт Депо“ от 65 000 лева. Дължат се и десетки хиляди лева към мобилния оператор А1. Не на последно място - налице са десетки хиляди левове задължения към персонала - футболисти, треньори и администрация“, казва Станислав Манолев. Дългове има и към полицията, които продължават да се трупат. Новият автобус е запориран от НАП и има изпълнително дело. Всичко това може да се провери. 

Има футболисти на които се дължат заплати, в същото време са лъгани, че ще получат премии. Ковальов е изваден от състава за мача срещу тима на Лудогорец само защото е питал за премии. Той е категоричен, че не е нормално да вдигаш цената на билетите за феновете на отбора за мача срещу ЦСКА, за гостите да е по-скъпо може, но за хората от града по-високите цени са некомпетентно решение. Манолев припомня, че 50 000 лева бяха гласувани за 100-годишнината на клуба, но тези пари така и не стигнаха до първия отбор. Само благодарение на феновете се организира подобаващо тържество за вековния юбилей. 

„Най-голямата глупост е да се подари стадионът в Рилци на БФС, за да направят от затревен терен игрище с изкуствена настилка. И нашите деца ще го ползват тогава, когато някой от националните отбори не тренира или играе там. Това е безумие. Вече в много държави забраняват изкуствените терени, тъй като причиняват много контузии, а управниците на „Пирин“ решиха да правят изкуствен терен от много хубав и качествен затревен терен“, убеден е Станислав Манолев. 

Като футболист, играл дълги години и зад граница, Манолев твърди, че в детско-юношеската школа не се работи правилно, а бюджетът там за заплати, осигуровки и други разходи е като за отбор от Втора лига. 

Според него още преди половин година е било ясно, че акционерното дружество се тласка към фалит. Тогава е трябвало да се предприеме най-разумният ход - това дружество да бъде оздравено, защото само така клубът може да стане атрактивен за нов инвеститор. 

„Все още не е късно да се положат усилия точно там, защото рано или късно въпросните дългове ще трябва да се изчистят от Общинския футболен клуб. Проблемът е, че ОФК „Пирин“-Благоевград също се намира в дългова спирала, от която все по-трудно ще се измъкне“, твърди Манолев. Най-лошите прогнози са, че съвсем скоро може да „завалят“ съдебни искове и дела. 

Бившият президент на „орлетата“ алармира, че настоящото ръководство е раздуло доста бюджета и всеки месец само осигуровките са около 60 000 лева. 

Това означава, че клубният месечен разход - само за заплати, осигуровки и данъци, гони внушителната цифра от 200 000 лева, което е напълно неприемливо при трудностите да се осигури необходимото финансиране. Така се трупат нови и нови дългове към доставчици, не се плащат елементарни сметки. 

„Всичко това е резултат от аматьорския начин на управление. И може да се стигне до най-лошото – фалит на нашия любим 100-годишен клуб“, предупреди Манолев. 

 

22 коментара
23 Октомври 2023 12:28 | Дафинов
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Тоя бивш футболист пък сега какво иска?


23 Октомври 2023 12:56 | ���ДЖУСА
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ИСКА ДАФИНОВ ЛИСТ БАЛАЛАЙКААА.....


23 Октомври 2023 13:09 | Станислав гея спокойно
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Тоя е ебахти смешния селяк манолевката ...
Схемаджия смешен, какъв роден клуб ти е това бе селяк, я кажи цска колко пари ти даде за да подкупваш футболисти на родния ти клуб ПОМЯР!
С ония пломдир елезовия некадърник не ви се позволи да си правите своеволията в клуба и обърнахте палачинката даже се кандидатираш от крадливата утайка камбата къде за 8 години еба майката на Благоевград ... Безсрамници смешни! Само франкофолито и елезовите схеми са ви у главата за друго не ви дреме ПОМЯРИ!


23 Октомври 2023 14:03 | Станимир
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Тоя Манолев беше в основата на черното тото в пирин


23 Октомври 2023 14:17 | Бодуров
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Тоя дискотекаджия измислен не беше лош футболист, но заслужава да полежи в затвора за черното тото в Пирин, докато се водеше някъв директор. Пък и с убиеца на Благоевград Камбитов е заедно хахаха ужас, вън от Благоевград убитаци


23 Октомври 2023 14:19 | атанас дафинов
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Мечтата ми е Пирин да играе с моето село и се опитвам да го фалирам


23 Октомври 2023 14:31 | караваната на Кончето
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

След подробен анализ на ситуацията и консултации с други клубове на скучаещи милионери като скарата на Скиф, Караваната Фантастико, беседката на Джамията, Табако под Мако. Взехме релшение пълна подкрепа за нашиа нов фаворит Сашко Рошавия Фермата и общински съвет само от един човек а той е Пепката Михтаро. Але Але Але Але Илко к*ро да ни яде але але але.


23 Октомври 2023 14:43 | Брендо
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Е пияницо Фани се скрий


23 Октомври 2023 14:57 | тоа па
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Изгониха те от ЦСКА, изгониха те от Лудогорец, изгониха те от Пирин, а сега плюеш по бившия си клуб, защото се хвана с най-некадърния бивш кмет в историята на Благоевград. Нема лапане вече Манолев, да го духаш.


23 Октомври 2023 15:10 | Кирил Цацов - Ментата
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Я сум виден падешки физкултурник ке ми дадете Пиринката на мене и ке я оправиме работата. Мойта жена доцент Симеонска от ЮЗУ е фмного зафатна момичка и футболистите ке и се радуват оти яс НЕ МОГА..


23 Октомври 2023 15:12 | Кучката хихи
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Манолеееев като беше президент и заедно с Белогур и Данова що не си оправихте сметките. Сега ми ревеш по нареждане на камбата. Ти Занев Дачева белогур и елезов доведохте клуба до това състояние. Оня пък дебел гъз Елезов да вземе да се сниши, че поли пак ще бие.


23 Октомври 2023 15:51 | Хой
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Закривай Украинска Слава и марш по селата. Всички сте виновни, само не знам оня тъп Илко Стоянов защо взе акциите от Белогур, с натрупани задължения.


23 Октомври 2023 17:41 | стадиона
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Манолеееев, хвана се за бита карта бе пич, защо се излагаш с тоя крадец


23 Октомври 2023 19:18 | караваната на Кончето
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Да каже с Бордюро как натрупаха пенсиония фонд


23 Октомври 2023 20:22 | ЗОЗАТА, Дафинов и Ко.
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Прав е Манолката НИЕ сме тъпаци и бавноразвиващи се - кур за Перун


23 Октомври 2023 20:23 | аз Зози съм
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

тъп и прост бензинджия, а Дафинката и Черничевцо са овчари по наследство.... и те така !!


23 Октомври 2023 20:26 | Елезов ВЕЛИСЛАВ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Зозата ми е у махалата, там измерваме тъпите с мярка ЕДИН ЗОЗ . Ха Ха Ха


23 Октомври 2023 20:58 | Бодуров
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Има ле залози


23 Октомври 2023 21:41 | Ха ха
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Крадецът вика дружество крадеца. Насо крадецът много харесва Пирин, Бая крайна и от там.


24 Октомври 2023 03:56 | Ivan
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

. Vie


24 Октомври 2023 14:23 | тцтцтцт
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Верно ли, ти да видиш!!!!!
Той беше президент до преди 1 месец и сега говори против това управление!!!!!
За един месец ли натрупаха дълговете????? За 100 год ти предприе ли нещо?????
Уведомява ни за неуредиците които е допъснал и знае!!!!!
Не разбирам толкова ли е т@п че не знае какво говори или по вероятно знае че каквото и да каже феновете го приемат за чиста монета
Е не няма толко пр@ст народ
С две думи ни казва Др@м@ ми за вас, за отбор за....., аз да се докопам до кокала това е зора


25 Октомври 2023 10:33 | деградирало общество
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

срамно е дори да се чете
Доста пъти беше призован да представи пред обществеността справка за приходи и разходи, дори на крак му отидохме на среща за подпомагане на клуба, но така и не получихме такава. Дали се сеща че след призива помогнете трябва да има яснота за какво да помогнем, или вие наливайте пък където ще ходят не ви интересува.
Сега пък тръгнал да говори с цифри. А защо господин президенте имате заължения към А1? Десетки хиляди!!!!! Какъв договор сключи ти с мобилния оператор? А защо има задължения към НАП, ти като си получаваше заплатата не знаеш ли че към нея се дължт и осигуровки и трябва да се платят и те?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар