Станции за електромобили вече и в община Петрич

17 юли 2019 18:55   6 коментара   7774 прочита


Община Петрич взе решение и изгради зарядна инфраструктура за електромобили с цел стимулиране на екотуризма в региона. Три универсални станции, съвместими с всички електромобили и плъгин хибриди са изградени, както следва:паркинг на Община Петрич;

общински паркинг в м. Рупите; при входа на с. Марикостиново. Зареждането на новите станции ще бъде безплатно.Посредством новата придобивка Община Петрич става част от поредица инициативи на кампаниите "Обиколи 100-те национални туристически обекта" и "Посети обектите в списъка на ЮНЕСКО", чиято идея е да провокират интереса на всички любители на "Зелената идея”. Монтирането на зарядна инфраструктура за електромобили на територията на община Петрич е поредна стъпка в посока популяризирането на района като предпочитана туристическа дестинациячрез възможностите, свързани с винен туризъм, религиозен туризъм, етно-туризъм и много други. Идеята е да бъдат привлечени, хора обичащи пътешествията, ориентирани към новите транспортни технологии и енергийно ефективни решения. Това са семейства, чуждестранни туристи и млади хора с афинитет към приключенията.

Община Петрич се стреми да популяризира историческия туризъм, свързан и с малките населени места, където местния бизнес има възможности да се развива.

 


Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
17 Юли 2019 19:39 | Thisho
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Не е ясна връзката между туризма и електромобилите, но в позицията на общината има силно изразена дискриминация на собствените и данъкоплатци. Явно само туристите имат електромобили.


17 Юли 2019 21:22 | Станислав
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Кмето пак е бил на 3 ракий когато е диктувал за вестника . Айде наздраве кмете още малко остана .
Идва новата власт


18 Юли 2019 00:09 | Апашко
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Да кажат колко пара са изписани за тия станции гаранция има крАжба


18 Юли 2019 09:38 | Гражданин
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Зареждането на новите станции ще бъде безплатно а светофарите спряха за да не плащат електроенергия та е пълен хаос с тези кръгови. Извод, Общината или отделни типове ще закупят електромобили и ще пътуват безплатно.. та уж било за развитие на туризма - абсолютни глупости.


18 Юли 2019 10:09 | Тарчи фон дер Лажи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До "Гражданин":С твоята идея насочваш вниманието на общинарите и ще пътуват безплатно. Схемата обаче е заложена от БГ кластъра за ел-автомобили, чийто началник в София по случайност има малка връзка с града. За компенсация гражданите ще могат да зареждат моб телефонии ел-самобръсначки на ел-терминалите. По такъв начин цялото общество ще има полза. В случай на претоварване на ел- системата ще се спира ел ток поквартално.


19 Юли 2019 09:27 | 121
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Защо в началото на Марикостиново? Кажи си, че ще го монтираш в хотел Мантар!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар