Срещи на Общинската управа с местния бизнес

06 март 2020 14:42   2 коментара   5226 прочита


Общинската управа на Банско продължава дискусиите с представителите на местния бизнес, на които се обсъждат проблеми и се набелязват мерки за подобряване условията за работа. Освен регулярните срещи с браншовите организации, в две последователни седмици екипът на кмета Иван Кадев проведе специални работни срещи със собствениците на производства, имоти и сгради в промишлени зони Рупчовец и Забиница.

С тези срещи, кметът Кадев изпълнява поетите ангажименти преди избирането му за градоначалник за предприемане мерки за подобряване на инфраструктурата в промишлената периферия на Банско. Облагородяването на зоните е свързано с изграждане на подземна инфраструктура, асфалтиране на вътрешната улична мрежа и осветление. От дискусиите и разгледаните технически и юридически документи обаче става ясно, че трудностите са свързани с неуредени въпроси с частни терени. Това засяга най-вече реализирането на Подробен устройствен план за Забиница.

За тази промишлена зона ще започне поетапно разработване и приемане на ПУП. Производителите и занаятчиите, базирани в зона Рупчовец, поискаха подкрепа за излизане на нови пазари. В отговор на това искане, кметският екип се ангажира да подпомага участието на местните производители на международни и национални изложения.


Още за: управа   местен   бизнес   среща   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
06 Март 2020 21:00 | Георги
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дано се измисли нещо и за втори лифт в Банско, защото е повече от нужен.


07 Март 2020 18:14 | Ранди
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Доброто сътрудничество е задължително, за да може да има положителни резултати. Бъдещото развитие на Банско не бива да спира и дано да се намери решение за дългоочаквания втори кабинков лифт.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар