Сред "невидимите" проблеми в Благоевград! Бездомник с 27 фирми тормози хората около Женската Баня, размахва члена си и плаши жени и деца, институциите нехаят! Озаптете Бойко!

02 ноември 2018 11:47   12 коментара   27087 прочита


„Събува си гащите и пикае където иска, обижда ни, налита на бой. Полицията не може да направи нищо, общината също. Помогнете ни!“ – споделиха служители на Банята. В същото време, благоевградчанка се е заела до го настани в социален дом, но навсякъде удря на камък.

Казусът е заплетен, а struma.com тръгна по следите му!

В редакцията на struma.com получихме писмо от 24-годишната благоевградчанка Марина Е., която ни пише за проблемен казус, по който работи вече повече от година. Ето какво сподели тя:

„Здравейте! Пиша във връзка с един огромен проблем и голяма неуредица. Още миналата година започнах инициатива да настаня един бездомен човек от Благоевград в някакъв дом, или институция, за да прекара поне зимата, но не срещнах разбиране и подкрепа. Човекът може би е болен, предполагам, че има инсулт, живее винаги около Банята. Спи там- върху пейките. И лете, и зиме винаги е там. Не може почти да ходи, моли се за някоя цигари, а всички го подминават.

Започнах с това, че звънях на всички телефони в Общината. Първо ме прехвърляха на различни отдели, друг път просто не вдигнаха. Имаше един случай, в началото на тази година, в най-студените дни. С дни звънях на някакъв посочен номер, но там въобще никой даже не ми вдигна. След като въобще не срещнах съдействие, открих номер в София за бездомни хора, но нямаше съдействие. “.

Struma. com тръгна по следите на тази история.

Според информацията на страниците на община Благоевград, центърът, който отговаря за бездомни хора в Благоевград е с контакти: Център за временно настаняване - ул. "Илинден" №2; Дирекция "Социално подпомагане" - Благоевград, пл. "Г. Измирлиев". Направихме опит да се свържем с някой от този център, за да попитаме за писмото на читателката ни, но до написването на този материал, на посочените телефони от центъра не ни вдигнаха!

Продължихме да търсим корените на проблема с бездомника. Историята обаче претърпя обрат, когато отидохме на мястото, указано от читателката ни -женската баня в Благоевград. Посрещна ни служителката Теменужка, която ни разказа покъртителната история на бездомника, назоваващ себе си Бойко, Според Теменужка, той създавал само проблеми:

„Ходи по нужда пред нас, в тревата. Пред жени, пред деца. Извади си го и действа. Псува ни, налита ни на бой. Пускахме жалби до полицията, до социалните, но нищо. Помогнете ни! “- заяви притеснената служителка и дори показа на екипа ни мястото, където бездомника спи, както и терена, който опикава - на метри от детска площадка!

След това разговаряхме с лекарка, работеща в рехабилитационен център, точно до самата Женска Баня. Според нея всички жени са подавали сигнали до районния полицай, както и в самата полиция, но те нищо не могли да направят.

„Казаха ми, че на бездомника се водят 27 фирми. Не знам дали е вярно. От полицията ни отговориха, че не могат да предприемат никакви мерки спрямо Бойко без прокурорска заповед. Идваха и от социалното- предложиха му да го настанят в дом, от защитен тип, в кв. Еленово, но той отказа. Било му далече. Притеснява ни, страхуваме се. Пие от сутринта, налита на бой, агресивен е“- сподели медикът.

Проблемът явно ескалира от години, но никой не може да направи нищо. Полицията е безсилна, общината предложила общинско настаняване, бездомникът отказал и край- проблемът останал висящ. А през останалото време, всяка сутрин Теменужка и колежките й молели служителите от отдел „чистота“ на общината да мият около Банята, за да не плъзнат болести. Иде зима, стъмва се рано, хора като Бойко стават като кучетата, агресивни и зли, заради глада, студа и озлоблението към системата и живота.

Костадин Костов


Още за: редакция   казус   писмо   човек   дом   Още от: Общество

Принтирай статия
12 коментара
02 Ноември 2018 12:14 | Стефан
Оценка:
20
 (
30
 гласа)

Озаптете и Бойко от Банкя, че нанесе непоправими щети на българите


02 Ноември 2018 13:12 | Гергана
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Ние го храним, той ни псува и винаги е с претенции! Няма роднини осиновен е, а по далечните му роднини му изкупиха имота за жълти стотинки!


02 Ноември 2018 13:49 | ....
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Бойко работеше в цигарената едно време. Беше добре, но жена му го разори. Всичко му взе


02 Ноември 2018 14:14 | мичо
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Помогнете на човека каде е даржавата


02 Ноември 2018 14:17 | гошо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Човека умира


02 Ноември 2018 14:19 | мичо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Живи хора умират от глат


02 Ноември 2018 16:41 | Как полицията не може
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

За уриниране на обществени място. За заплахи и закани....
Или може би няма сигнали заведени в полицията....


02 Ноември 2018 17:00 | Зарзавата
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

И като има заведени сигнали какво ще му направят? За това, че уринира на обществено място или за заплахи се съставя акт и какво следва? Бойко баничката е бездомен и няма 10 ст. в джоба. И сто глоби да му наложат той няма да плати нито една, защото няма какво да му вземат.


02 Ноември 2018 18:10 | Орел
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Кратко търсене във вашия сайт и изкочи това https://www.struma.com/obshtestvo/potresavashta-izpoved-za-obratite-v-jivota-ot-uyuten-dom-do_105952/ алкохолик дето всички са му виновни, ако не му дадеш цигари или алкохол!


02 Ноември 2018 19:24 | гражданин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Центъра за временно настаняване е нов и се намира в Орлова чука ...но незнайно защо не работи в момента, а идват студени дни и нощи....


02 Ноември 2018 19:37 | Петър
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Има и голяма дъщеря омъжена е даго вземе при нея


02 Ноември 2018 23:32 | 233
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Интересно, авторът на абсурдната статия е говорил с всички, но не и с Човека на чийто гръб е решил да \"блесне с ум\" и с цялата си наглост стига до там, че го нарича \"злобен и агресивен \" сравнявайки го с куче. Костадине, помогна му на този човек без да го \"окрекваш\", вместо да пишеш тези простотии, много ниско ниво...
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар