Срам и позор! Министерството на спорта се подигра със Спортист №1 на Благоевград

13 февруари 2020 12:58   4 коментара   25774 прочита


Най- титулуваната таекуондистка Албена Ситнилска бе жестоко ощетена от министерството на спорта, като получи премия само за златния си медал от Световното първенство по кикбокс. Ситнилска, която има десетки медали от различни първенства и турнири, трябваше да получи заслужена премия за двете си световни титли през 2019 година, съответно в два различни спорта.

Тя заслужи златен медал на спаринг от шампионата на планетата по таекуон - до ITF в Пловдив и същия цвят медал от световното по кикбокс. Възмутена от безумното решение на Министерството на спорта Албена написа на стената си във Фейсбук:

"Да уточня за какво става на въпрос... Две спечелини СВЕТОВНИ ТИТЛИ в името на БЪЛГАРИЯ в два различни спорта малко са хората, който са постигнали това / и какво ??? Министерството на младежта и спорта поощряват призовите медалисти в даден спорт с премия, която би трябвало да е някаква благодарност, че сме прославили нашата мила родна държавичка! И тука се почва с мизерията... я пък тоя, спечелил ми два медала в един спорт.. какво от това, ще му дадем само за единия медал, защото за другия не са му коствали никакви усилия!!!! .. еми ние спортистите се примиряваме...а, защо?? Защото могат да ни я резнат и тази една премиика, която не винаги е пълна, а все пак ние от това живеем!!

И тука идват още по големите ... брей тази текуондистка ли е, кикбоксьорка ли е имала два медала / СВЕТОВНИ ТИТЛИ / пффф ... и к’во от това, как можем да я “резнем” много пари ще вземе, ще може да изхрани семейството си за половин година. Оо ДА..... ще и платим само единия медал с по-малката премия, голяма работа, че са в различни спортове!! Кой я е карал да ги печели пък Министъра да се тупа в гърдите, как работил ... пък снимки ... пък браво за медалите!!!!!!

НЯМА ТАКАВА ПАРОДИЯ НА ДЪРЖАВА! ЧЕСТНО В МОМЕНТА МЕ Е СРАМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРКА, и не защото не са ми дали заслужената премия по наредба, а защото се подиграват с нас и трудът ни!!!! Възмутена от случващото се, не само с нея а и с ред други спортисти Албена Ситнилска обеща да събере всичките си отличия и да ги изсипе пред входа на сградата на Министерството на младежта и спорта. Това не е първия случай, в който се орязват премиите на спортисти в отделни видове спорт. В канадската борба например се плаща премия за медал, спечелен от спортиста само на едната ръка, обикновено спортистите участват в състезанията и на двете ръце.

Марти Иванов

4 коментара
13 Февруари 2020 13:11 | колега
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

БРАВО МОМИЧЕ, ТОЧНО ТАКА!!!


13 Февруари 2020 13:38 | ���������
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Сега Боко ще се разплаче и ще видите какво ще стане! Ще ѝ върнат всички отличия. Но само чрез Боко!


13 Февруари 2020 14:27 | maria
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Голямо браво за смелостта на това момиче


13 Февруари 2020 19:50 | Емилия
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Албена, не си единствената ощетена и възмутена от това решение взето по времето, когато Весела Лечева беше председател на ДАМС, а доколкото си спомням беше и нейно предложението да се изплаща само един медал на европейско и един на световно, независимо колко си спечелил.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар