Спортистите и спортните клубове влизат в новата Спортна зала на Сандански

22 септември 2019 10:55   3 коментара   4897 прочита


Кметът на Община Сандански Кирил Котев ще представи новата Спортна зала на Сандански пред спортните дейци от общината.

Събитието ще се състои този понеделник (23 септември), от 11:00 часа. Целта е те не само да се запознаят с нейния потенциал, но и да предложат организационни детайли преди официалното ѝ откриване.

Припомняме, че за изграждането на залата Министерски съвет отпусна 3,3 млн. лв., а общината осигури още близо 450 хил. лв. Това ще бъде една от малкото зали в България, която на практика предлага възможност за практикуване на всички колективни спортове на закрито – с достатъчно ширина за хандбал и футбол, и достатъчна височина за баскетбол и волейбол и др. Трибуните са с 500 седящи места за зрители, изградена по всички съвременни стандарти за енергийна ефективност и безопасност. Към нея се обособява и един цял нов парк с 15 дка площ, което е и вторият етап за цялостното ѝ завършване.

Към момента текат финални довършителни действия на Спортната зала, но целта на общината е тя да бъде открита като част от цялостния Спортен комплекс и завършването на фаза II – обособяване на новата паркова площ. Очаква се двете фази да приключат до края на месец октомври.

3 коментара
22 Септември 2019 17:15 | тт
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

некадърните от в. Струма !
къде се намира тази спортна зала ?


24 Септември 2019 09:55 | САНДАНСКИ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

В момента залата отвътре е карабина и прилича на СЕНОВАЛ.
Чудя се и се мая какво правят "спортните деятели" там?
Какви съвети, какви предложения ???? Залата има одобрен архитектурен проект.
Какво влизане какво излизане на спортни клубове ....Идат избор, залата не е готова а мамин Кирчо нешто трябва да покаже.... СМЕШНИК !
Другата неделя събери актива и служителите на общината под строй, да им покажеш колко ще е високо ВИЕНСКОТО КОЛЕЛО и накъде ще се върти.....


24 Септември 2019 10:02 | петрич
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Те и в Петрич спортните клубове влязоха в залата, ама като им казаха наемите бързо бързо избегаха.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар