Спор за минералната вода нажежи обстановката в ОБС Благоевград

31 май 2019 15:22   40 коментара   20524 прочита


Искри прехвърчаха днес на сесия на ОБС Благоевград след изказване на съветника Румен Калайджиев, около минералната вода в града, която захранва двата най-посещавани хотела в Благоевград "Монте Кристо" и х-л Езерец.

В изложението си, което направи Калайджиев, в качеството му на общински съветник, се чуха нападки срещу колегата му от ОБС Христо Ковачки. Калайджиев е собственик на х-л Езерец и изрази недоволството на негови клиенти, че няма минерална вода в комплекса му и затова вината е на концесионера на банята в Благоевград, Ковачки. Дори го уличи, че умишлено спира подаването на минерална вода, за да не стига до неговия хотел.

Изказването му взриви Ковачки, който опроверга твърденията на Калайджиев заявявайки, че са неоснователни и, че на следващата сесия той ще обясни какво прави Калайджиев с водата. Отвън някои от съветниците повдигнаха въпроса, за това какъв е дебитът и защо се стига до този конфликт при условие, че официално бе заявено, че минерална вода има за всички.

Разпрата за водата между двамата хотелиери е отдавна, но е факт, че в минералната баня на Благоевград, където е и хотел "Монте Кристо" минава почти целия град и липсата на вода наистина ще създаде сериозен проблем. Имаше такъв момент миналото лято и хората се вдигнаха на протест незабавно. Така, че спорът е особено важен и трябва да има решение и намеса на общинското ръководство в решаването му.

П. Попов

 


Още за: спор   вода   обстановка   Още от: Общество

Принтирай статия
40 коментара
31 Май 2019 16:08 | до Калайджиев
Оценка:
42
 (
46
 гласа)

А, цял билборд си сложил на Е79, преди Коня в посока София, че в хотела ВЕЧЕ има и минерална вода..... Малко ти е, че лъжеш хората. Плачеш за Комисията за защита на потребителите, за Прокуратурата и да те линчува целия град, защото точно заради теб разкопаха всички улици в града. Ненаситиник мазен!


31 Май 2019 16:34 | До тия двамата
Оценка:
35
 (
37
 гласа)

А в плувния басейн в Еленово има ли минерална вода, нали уж заради него се разкопа града и след това за "Езерец"???


31 Май 2019 17:25 | $$$
Оценка:
26
 (
26
 гласа)

И двамата лъжете жителите на общината с тази вода. Хем ползвате повече, хем не си плащате и тази по договора. Но нали сте съветници, за вас всичко е позволено. А за езерец има същата реклама и на магистрала Тракия. Явно, като пристигнат излъганите клиенти, че има минерална вода са "доволни".


31 Май 2019 18:08 | гражданин
Оценка:
23
 (
27
 гласа)

кмета е виновен той да де водата


31 Май 2019 18:09 | гражданин
Оценка:
24
 (
28
 гласа)

защо няма вода в градския плаж навремето имаше сега ходим на симитли продажен кмет


31 Май 2019 19:11 | гражданин
Оценка:
27
 (
29
 гласа)

Вместо да се надува с големите ремонти на градския площад, който изобщо нямаше нужда от такъв, и с детските си площадки, това недоразумение, дето нито е читав кмет, нито е читав доктор да беше направил един санаториум в банята, вместо да го дават на този селяндур мама кажа. Щеше да има работа за персонал, лекари, рехабилитатори, щяха редовно да идват хора по клинични пътеки и по НОИ. Минералната вода щеше да донесе печалби на общината .Почиващите щяха да пазаруват в града, да посещават заведенията и така града щеше да спечели, а не тези двамата хотелиери - селяндури! Надявам се и на този кмет сметкаджия да му дойде видов ден и да си плати с лихви ...той знае кое и какво!


31 Май 2019 19:31 | Ники
Оценка:
30
 (
30
 гласа)

А кметчето излъга, че прокопава целия град за да има вода в плувния басейн.


31 Май 2019 19:43 | $$$
Оценка:
22
 (
26
 гласа)

До гражданина в 19. 11. Паскалев имаше такова намерение. Хотел Волга да бъде свързан с въздушна топла връзка с банята и да имаме първият спа център и то общински!!! Но се появиха боклуците от герб и е.. ха майката на всички добри намерения за Благоевград.


31 Май 2019 19:55 |
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Мама лажа получи банята точно при Паскалев май. И двамата от алчнотия ще се погубят


31 Май 2019 20:11 | Ицо Мама Кажа
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

А Калайджията защо не обясни колко и на кого плати, за да свърже незаконно хотела си към басейна на 8-мо даскало в “Еленово”, за нуждите на което, уж, бе доведена минералната вода от центъра! То и аз не съм цвете за мирисане, ама и оня е за тепане…


31 Май 2019 20:33 | Ина
Оценка:
19
 (
19
 гласа)

Плащат ли на общината ползването на този ресурс? Водата е национално богатство и е на всички нас.


31 Май 2019 20:35 | старогражданин
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Хора с манталитет на амбулантни търговци управляват общината в Благоевград. Радвайте им се. Давах Ви примери от гр. Стралджа и Сапарева баня за по-рационално ползване на водата. Глас в пустиня. Въздушна връзка до хотел Волга- демоде беше и по времето на Корпуса, но кой да им каже на чугунените глави. Стоманени тръби с вътрешна изолация от водата и външна топлоизолация от околната среда. 2-3 градуса загуба на температура в крайната точка. И пе-образни компенсатори на разширенията на водопровода. Предполагам, че ги произвеждат и в България.


31 Май 2019 21:22 | старогражданин
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Хотел "Волга" -санаториум в идеалния център в главния град на Югозапада. Чугунье.


31 Май 2019 21:26 | Бизнесмен
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Служителите на клона на банка ПИБ в Петрич извършват измами .Подавайте сигнали в Централното управление. Обещаха проверка. Незнам кой е управителя на клона, но там се е превърнало в БАРДАК.


31 Май 2019 22:49 | Чиател
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Единият тарикат казва на другият ...ти си тарикат.


31 Май 2019 23:27 | Ана
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

А защо не направиха ремонт на закрития плаж ???или по-лесно е да се затвори и да се фалира... А защо няма на аквапарка минирална вода, а е ледена?? Само така си питам???


31 Май 2019 23:35 | Мите
Оценка:
18
 (
18
 гласа)

Еми така е... Правят се стадиони по Падеш, а в града ни не се ремонтира стадиона на Пирин! Кара се мин. вода до Езерец и разкопаваме целия град, за да го захраним, а не се пусна мин. вода до Аквапарка? Правиме закрит басеин в Еленово/хубаво/, а закрития басеин на плажа се руши?????


01 Юни 2019 05:13 | Малко умен
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Хотели от техни пари.. Работни места... Семинари.. Свадби.. Абиторентски.. Данаци за Бл.. д. Единия хотел на годината.. Друг със чист въздух.. Трети от смръдлива баня във хотел.. Еми да ги затворят и още 200 безработни и мил. левове във др. градове


01 Юни 2019 08:26 | до Мите
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Така е когато кмет с мнооого селски корен, трудно изкореним, управлява града! И доста корумпиран.... но ще му дойде и на него времето!


01 Юни 2019 09:09 | Емигрант
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Ако искате нормален, чист град с инвестиции махнете крадливия кмет.


01 Юни 2019 09:12 | ссс
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

да се направи един публичен диспут между двамата спа-хотелиери с арбитър кмета. вход безплатен за всеки гражданин на града, щото вече са го платили и продължават да го плащат.


01 Юни 2019 11:46 | Петър
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Че мамакажа краде минералната вода го знаят всички. Че не обича да си плаща сметките го знаят всички. Че е съветник за да не плаща го знаят всички. Интересно защо общината и ВИК не знаят че не плаща това което консумира. Въпросът е плаща ли мамакажа на някой, за да не плаща на общината и ВИК?


01 Юни 2019 11:53 | Кире
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Показаха за пореден път, че "г-н" ковачки нищо не плаща, ползва си и си прави каквото си иска и така леко изместиха фокуса към собственика на езерец!!!! До толкова ни е заслепила злобата, че и да се опита някой да си търси честно правата, ние знаем само да плюем и да не обръщаме внимание на същественото - че някой винаги прави каквото си поиска без последици за него, а се захващаме за това, че някой иска честно да се плаща и към община, и към Вик. Но е нормално да се напада калайджиев, а ковачки - не, все пак предстоят избори и знаем каква е схемата. За това никога няма да се оправим - защото сме злобни, защото сме за интригата, защото срещу Х пари си затварят някои очите и се изписват само глупости.


01 Юни 2019 12:26 | Браво
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Как може толкова елементарен и ограничен човек по такъв нагъл начин да краде и да манипулира хората и "безпристрастните" медии! Баня пълна с цигани, гласоподаватели, които не знаят за какви избори се продават! Колко от вас, хората милеещи за града, ползват тази "баня"? Аз, лично с погнуса минавам покрай нея и не бих влезнал дори без пари там. При факта, че всичко в града спира и замира, човек като Калайджиев се опитва по някакъв начин да промени Благоевград като някаква дестинация вие искате жив да го изядете... Тези туристи като пристигнат да не ги заключи в хотела случайно? Айде малко по-сериизно. Напротив трябва да се стимулират хора като него и да се оползотворява всичко, което би донесло облаги за града и гражданите му! А гласоподаватели без средно образование не трябва да се допускат да решават съдбата ни! Иначе ще се оправим, ама на кукуво лято.


01 Юни 2019 12:39 | Кире
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Няма да се оправим!!!! Както изчезна за бройки видеото с поредното нагло и надменно държание на "мама кажа" спрямо служителката му и ников медия не посмя нищо да коментира, така и сега ще го прикрият за неплащането му, за потребяване на повече без никакви санкции, за всички гадости! Още малко и ангел ще го изкарат продажниците за 50-100 лева. Никой не мисли за тези, които се мъчат да докарат инвестиции в града, които си плащат- не, тях ги плюем! После ревем, че града замира.


01 Юни 2019 16:51 | Селски бек
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Номерата на селяка Ковачки край нямат. Сериозни уж хора му се водят по акъла и ги говори по целия град. Обаче Румен Калайджиев ще го тури на место. Ако и прокуратурата се намеси ще стане интересно


01 Юни 2019 17:53 | до старогражданин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Не ти харесва идеята бившия хотел Волга да е санаториум, а сигурно ти харесва да е данъчна администрация, която дори няма читав паркинг ако решиш да отидеш с кола да си свършиш работа! Как пък в други градове с минерална вода в центровете им има по няколко хотела -санаториуми и никой не го намира за странно?! Май си живееш още в соца и със старогражданския селски манталитет!


01 Юни 2019 17:57 | до Селски бек
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Не му се водят по акъла на мамата, а по джоба, от който раздава рушвети, плаща си за всичко! Ако прокуратурата се намеси и мамата, и споменатия хотелиер Калайджиев, и бая чиновници начело с кмета ще изгърмят заради тази лудост и наглост с минералната вода


01 Юни 2019 18:42 | Гигов
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Какво плаща Ковачки, че нещо не те разбрах... Толко му е скъсан джоба, че свет му се вие. Затънал е до шията в борчове, бави заплатите на хората и на доставчици. Няма оправия


01 Юни 2019 19:04 | Бай Ставри
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ковачки купува в ромската махала и селата около Благоевград гласове за Камбитов и за себе си за общински съветник.


01 Юни 2019 19:40 | старогражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Центърът на Благоевград е презастроен, а градът е проектиран като административен център, а не курорт. И сега може да се обособи зона само за такова строителство ...по целесъобразност. Само думаньето е безплатно.


01 Юни 2019 20:18 | Дани
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Презастроен е с позволението на кмета от село Падеш.


01 Юни 2019 20:47 | до старогражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Той града е проектиран някога само за старогражданите, а не за ордите селяни дето го нароиха! И банята, и хотел Волга си съществуват пак от онова някога, ако не си забелязал! И вместо да правят от Волга данъчно, а тъпото мама кажа да си прави хотел, можеше общината да измисли по-рационално ползване на двете общински сгради. И както са писали по-горе наистина с тази минерална вода беше хубаво да се направи санаториален комплекс и общината да печели от това. Туризма и санаториалното лечение в България тепърва ще се превръща в основен поминък. А не само думаньето е безплатно, нищоправенето също е такова и е лесно!


01 Юни 2019 21:51 | старогражданин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Кой Ви пуска мухата за туризма и балнолечението като бъдещ основен поминък? Гледам и в Дупница говорят за сондажи, курортен град? Аз си пазя вестника Струма от предишните местни избори и чакам да видя поредните фишеци.
Що се отнася до банята, градинката пред нея и Волга, Волга-нищо не може да се върне назад във времето. Старогражданите на Дупница и Петрич са били повече от тези в Джумаята, но не съм любител на този тип сравнения. Въпрос на домашно възпитание.

02 Юни 2019 03:26 | Катето
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Каквото и да говорите - старото си е старо. Могло е да се направи страхотен проект с двете сгради - Банята и Волга да са със страхотна архитктура като тези нови Софийски сгради дето им се кефиш отдалече.
Не разбирам кой ходи да се топи в стария детски басейн на старата женска баня дето сега е основата на х. Монте Кристо. Толкова неприветливо място. Страх да те хване още като приближиш рецепцията. Да не те набият или нещо подобно. Като че ли са се вкопчили още в мутренско време. Ако си човек който не е чувал нищо за Благоевград, нема да иска да влезе 2ри път там. Старото си е старо, колкото ботокс и пластични операции да се направят мухъла си мирише на мухъл. В Сапарева Баня за 10 лв цял ден се хвърляш от басеин на басеин; в Хисаря - кати идеш в огромния басеин на един от главните хотели - има пространство, светлина, басеина е огромен, светъл чист, хотела дори не в първа младост предлага страхотна закуска и външен басейн, огромен паркинг и т. н.


02 Юни 2019 03:35 | Катето
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Така де, искам да кажа че, кой се е "вкопчил" този Концесион на Банята не е направил добро нито на себе си, нито на града нито на Общината. Гледам и си мисля, какро много хора казаха тука - да това се нарича т. н. "small time player" тоест - играчи на дребно, кърпежи и тем подобни. Ако иска някой да даде "kart blanch" на Благоевградския туризъм като курортен град - тези които се занимават с топлата вода трябва да се обединят и да се раберат с обшината и помежду си а не да се правят на продавачи на селския пазар дето си правят мърсно един на друг и въвеждат в тъпите си спорове и малките си пазарлъци всички. Да има процент дето да се отдели за нормалните хора - да ползват водата с намаление. Например в Хавай, САЩ - местните хора имат безплатен достъп или влизат с намаление в обекти които са пердназначени за туристи само с показване на лична карта. Това е само пример, но може да се правят много други концесии хората в Благоевград да се чувстват притежатели на топлата вода като техен ресур


02 Юни 2019 11:42 | до старогражданин
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Нещо бая си противоречиш с постовете! И уж не си "любител на този тип сравнения", пък си се афиширал като старогражданин! Па и домашното възпитание си намесил...


02 Юни 2019 13:50 | народът
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

И КАКВА ПОЛЗА ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА ГРАДА ОТ ТОВА, ЧЕ КОВАЧКИ ВЗЕ БАНЯТА???
ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е МИНЕРАЛНА БАНЯ! И ЗАЩО ТРЯБВА ТОЙ ДА ПЕЧЕЛИ ОТ ПРИРОДНОТО БОГАТСТВО НА БЛАГОЕВГРАД? КМЕТЪТ ДА ПОМИСЛИ, ИДВАТ ИЗБОРИ И НАРОДЪТ ТОЗИ ПЪТ ЩЕ МИСЛИ ЗА СЕБЕ СИ!


02 Юни 2019 15:13 | Сирма Войвода
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Народът - той народът си е свикнал да си кротува с малкото и да се страхува от "големото. " Няма го Мартин Лутер Кинг да Каже Имам Мечта: Блгагоевградчани да имат безплатна гореща вода определени дни (1 или 2 дни на седмица) дето могат да си топлят домовете и да се къпят с тая вода без бойлери а не да пълнат басеините на хотелите за други. Ама няма кой да се надигне и да си поиска. Защото и който е в опозиция иска да напълни не само гушата, но и чантето. А има и много други варианти - да семисли за бъдещето на децата на тези от града и да се създаде силна и стабилна индустрия като туризъм с историческа и балнеолечебна насоченост или с подобни идеи. Не като БТ дето се знаеше че е обречен защото пушенето и тютюна ще останат модерни в миналите векове - щото са били модерни докато не се разбра че причиняват рак.


02 Юни 2019 16:36 | старогражданин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

През войната златото на местните евреи е било скрито на тавана на нашата къща. Две еврейски семейства са били наематели. Имали сме и имаме приятели цигани повече отколкото можете да си представите. Селянин, гражданин-това не е признак на добро възпитание в нашия род. Човек сам си определя средата в която живее през свободното си време. Моята е лишена от лицемерие.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар