Спокойна е към момента обстановката на КГПП – Кулата

06 юли 2019 12:20   2 коментара   5128 прочита


Към този час е спокойна обстановката на ГКПП - Кулата на изхода за Гърция. Движението е нормализирано. Предприети са всички мерки за осъществяване на спокойно преминаване на гражданите към гръцката ни съседка.

Създадената организация показва положителен ефект за преминаването. Автобусите са проверявани с мобилни устройства, а колите са разпределени на различни гишета, в зависимост дали са европейски граждани или от трети страни. Интензивно движение бе отчетено рано тази сутрин на границата.

При проверката си директорът на гранична полиция- Смолян, комисар Стоян Мандаджиев обясни, че работят 5 гишета на вход и 5 на изхода на границата. „Времето за изчакване е между 20 до 40 минути“, каза още комисар Стоян Мандаджиев. Автобусите са отбивани, за да се проверяват с мобилни устройства и по този начин да не се пречи на движението.

Припомняме, че при излизане от България на ненавършили пълнолетие лица - български граждани и такива с двойно гражданство (българско и чуждо) на граничния пункт следва да бъдат представени документ за пътуване – валидни български паспорт или лична карта.

За децата с двойно гражданство – български документ за пътуване и чужд документ за пътуване (при наличие на такъв), както и оригинал на нотариално заверено писмено съгласие от отсъстващия при пътуването родител.

С цел намаляване времето за проверка, родителите/придружаващите лица предварително да подготвят и представят незаверено копие на документа за съгласие, което да остане на граничния пункт след преминаване.

К. Тодоров


Още за: обстановка   ГКПП   движение   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
06 Юли 2019 16:17 | новогражданин-Дупничанин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

СПОКОЙНА ЩЕ Е РАЗБИРА СЕ, ХОРАТА СЕ ИЗНЕСОХА В ГЪРЦИЯ НОРМАЛНО Е ДА НЯМА НИКОЙ. НАВРЪЩАНЕ ПАК ЩЕ ЗАПОЧНАТ НЕВОЛИТЕ НА МИТНИЧАРИТЕ И НА ТЯХ. СЛАБА ОРГАНИЗАЦИЯ СЛАБИ МИТНИЧАРИ СЛАБО УПРАВЛЕНИЕ-ТОВА Е ГЕРБ. ГЕРБ-законна мафиотска структора.


07 Юли 2019 09:03 | Държавни Калинки
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тол-полицията (не) ни пази, а ”разкешва”
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар