Спешно заседание на общинския кризисен щаб! Обсъждат новите мерки, състоянието на болниците и как ще се прилагат те в Благоевград

25 ноември 2020 13:55   5 коментара   10136 прочита


 Частичният локдаун, който се въвежда от петък вечер в цялата страна провокира спешно заседание на Общинския кризисен щаб в Благоевград, на което ще бъдат обсъдени новите мерки , а именно затварянето на училища, детски градини, фитнес зали, големи търговски обекти тип молове.

В Благоевград ,който е в челните класации по броя на заразените пациенти има голям проблем с многопрофилната болница, в която местата са изцяло запълнени, а притока от болни не стихва.

Затова днес на заседанието на щаба трбява да се обсъди и дали частната болница Пулс ще започне да приема поток от заразени с Ковид 19 ,тъй като МБАЛ освен проблема с легловата база има проблем и с кадрите ,които да обслужват пациентите.

15 лекари и 45 медсестри и санитари са болни или изолирани заради Ковид, което изправи болницата пред сериозен кадрови дефицит в разгара на пандемията . В болница Пулс има свободни легла ,а и по-малко от медиците и са извън строя.

Припомняме, че миналата седмица към ОбС Благоевград се създаде специална комисия за борба с Ковид,на нея съветникът Т. Велчев поиска пълно затваряне на града, както и въвеждането на вечерен час.

Мотивите му бяха,че по този начин лекарите ще си отдъхнат и ще намалее броят на заразените. Какви мерки ще вземе специално за Благоевград местният кризисен щаб ще съобщим по-късно. Заседанието започва в 16.30 часа днес.

Ил. Костова


Още за: щаб   ковид   Благоевград   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
25 Ноември 2020 15:53 | питане
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

дискотеките ще работят ли, а нощните барове??


25 Ноември 2020 15:54 | ???
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Да има и вечерен час за непълнолетни.


25 Ноември 2020 16:41 | Иоан
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Да се забранят всякакви заседания на общинският съвет и онлайн и присъствено. Само пречат. С купени гласове ще се разпореждат.


25 Ноември 2020 18:48 | ***
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

То пък един щаб...


25 Ноември 2020 19:35 | Фен
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Какво решавате бе мозъци, те държавата го решиха !Колко сте елементарни само....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар