Спешно! Анестезиолог от Благоевград се нуждае от кръвна плазма

22 ноември 2020 18:39   2 коментара   19891 прочита


Спешно се търси кръвна плазма за лечението на анестезиологът от благоевградската болница СБАЛО "Свети Мина"- д-р Иван Томанов. Медикът е заразен с коронавирус, състоянието му е тежко, хоспитализиран е в МБАЛ Благоевград.

Преливането на кръвна плазма е шанс за оздравяването му. Търси се донор с кръвна група А+, който трябва да е преборил вируса и да е с отрицателен PCR тест от преди поне две седмици.

Д-р Иван Томанов е част от екипа на Специализираната болница за активно лечение по онкология в областния център. Работи в сектор анестезиология, реанимация и интензивно лечение. 

Всеки, който има желание и възможност да помогне на д-р Томанов и е кръвна група A+, може да дари плазма в НЦТХ София. 

Нека подарим надежда за живот на човек, който всеотдайно се е борил за живота на хиляди хора.

П. Пенева

2 коментара
22 Ноември 2020 18:48 | Чоко2
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

УСПЕХ НА ДОКТОРА! ДАНО СЕ НАМЕРИ ПОДХОДЯЩ ДОНОР, МАКАР И ТОВА ДА НЕ Е ГАРАНЦИЯ, НО ТРЯБВА ДА СЕ ОПИТА!!! ВИЖТЕ КАКВО СТАНА С Д-Р РАЧЕВ ОТ РАЗЛОГ, И ПЛАЗМА И КАКВО ЛИ НЕ, НО ЧОВЕКА СИ ЗАМИНА! ПОЖЕЛАВАМ БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ, А НА БЛИЗКИТЕ НА ПОЧИНАЛИТЕ, МНООГО ТЪРПЕНИЕ! ВСИЧКИ НЕ ВЯРВАЩИ ДА ПРОГЛЕДНАТ! ПАЗЕТЕ СЕ, НЕ БЪДЕТЕ БАЗРАЗСЪДНИ, НИТО КАФЕТА, НИТО ДИСКОТЕКАТА, НИТО РЕСТОРАНТАЕ ИЗБЯГАТ, ВИЕ ГИ ИЗБЯГВАЙТЕ, ЗА ДА ПАЗИМ ЛЕКАРИТЕ И БОЛНИЦИТЕ!!!


22 Ноември 2020 20:35 | Олег
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Помогнете с каквото можете на този лекар и човек.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар