Специална награда за Александра Полежанова за високо ниво на владеене на руски език

21 февруари 2020 10:20   2 коментара   2776 прочита


Осмокласничката от СУ”Неофит Рилски” гр. Банско Александра Полежанова беше специално представена и поздравена на церемония в Руския културно-информационен център в София. В представителството на Россотрудничество на „Шипка”34 се състоя тържествено връчване на безсрочните международни сертификати за владеене на руски език като чуждестранен.

Сертификатите за руски език са стандартизирани от Общата европейска езикова рамка /нива на владеене А1, А2, В1, В2, С1 и С2/ и се издават от московския Държавен институт за руски език „Александър С. Пушкин”. На церемонията в София официален документ получиха кандидатите, които успешно издържаха 5-модулните тестове на есенната сесия. Заедно с възрастните, успешно преминаха теста и две деца.

Петокласник от София издържа тест за ниво В1, а 14-годишната Александра Полежанова от Банско се представи отлично и получи сертификат за ниво С1. Ръководителят на Руския културно-информационен център Олга Широкова връчи на Александра специален подарък за представянето и́ на изпита и подчерта пред присъстващите значимостта на постигнатото, предвид това, че осмокласничката от Банско няма нито един урок по руски, нито пък има в семейството човек, говорещ този език.

2 коментара
21 Февруари 2020 10:54 | 123456
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Браво а детето!


21 Февруари 2020 22:01 | Баба Ленче
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Али бъди все така упорита и ученолюбива обичам те ти си едно прекрасно дете
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар