Специален пратеник на Зографския манастир донесе в Банско благословията на игумена на Светата обител

14 юни 2012 00:09   3 коментара   5968 прочита


Епитроп Висарион поднесе личните поздрави от игумена на Зограф на Георги Икономов по повод избирането му за кмет на община Банско. По време на разговора бяха обсъдени въпросите за продължаване на традиционното сътрудничество между Зографския манастир и Банско.

Повод за срещата бе запознанство и коментиране на гласуваните от Общинския съвет средства в подкрепа богоугодното дело на Светата обител - ремонтни дейности на източното крило на Зограф, т.нар. Банска махала. По предложение на градоначалника ще бъде направен отчет за изразходваните средства, които община Банско е предоставяла до този момент.

Отпуснатите през 2012 година 100 000 лв. ще бъдат изразходвани за възстановяване на покривните пространства на манастира. По този повод в писмото на игумена на Зографския манастир се казва: “ Почувствахме радост, когато научихме, че и тази година новото общинско ръководство, оглавявано от Вас, е решило да подпомогне манастирските нужди. Като призоваваме над Вас и сътрудниците Ви Божието благословение и закрилата на Светия Великомъченик Георги, оставаме Ваши в Христа молитствователи.”

От своя страна, градоначалникът обеща съдействие при осъществяване на контакт със специалисти при изработване на програма за цялостен ремонт на сградата.

Епитроп Висарион благодари за съдействието и отправи покана към кмета Икономов да посети Зографския манастир, не само да се поклони в Светата обител, но и да се запознае с ремонтните дейности.

3 коментара
14 Юни 2012 09:12 | Атонец
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

eeee най-после едно разумно решение дано им ги даде оти Монти лаже като циганин


14 Юни 2012 20:14 | 1212
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво, дано пратеника на манастира повлияе положително на Монтафонеца, да му вдъхне надежда, че е доста уплашен и често изпада в паника и истерия. Тя кметската работа не е като оная.....


14 Юни 2012 20:15 | хххх
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Много здраве на Митко Грозданов, но вече не ни пуууука - слагам си го на шишарката.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар