Собственик на пункт за прегледи на автомобили в Дупница: Над 10 години се работи на едни и същи цени, а всичко се увеличи, до края на годината цените ще скочат още

27 май 2024 08:27   2 коментара   18666 прочита


От началото на месеца годишните технически прегледи на автомобилите имат нови цени, като увеличението е между 10 и 50 лева в различните пунктове в страната. Има места, където цената на прегледа достига 100 лева. 
 
Цените на техническите прегледи варират според пазара, като разликата между сумата, която шофьорите плащат в столицата и в провинцията, според собственици на пунктове, е от порядъка на 10 - 20 и повече лева, съобщава БНТ. 
  

В един от пунктовете в Дупница от началото на месеца цената на техническите прегледи е увеличена само с десетина лева, но прогнозата на собственика е, че до края на годината цената може да се повиши още. 

Двойно поскъпват техническите прегледи на колите 

"Минимум 10-12 години се работи на тези цени - 40-50 лева, и цените стоят едни и същи, заплати се увеличават, осигуровки се увеличават, техническо оборудване, всичко се увеличава, а цените стоят едни и същи без да са мърдали. Последната една година станаха много големи скоковете със задължителното оборудване. 20 хиляди лева са едни тресачки, така наречени тресачки, които са за трета категория пунктове. Сега в момента до 22 юли тази година всички пунктове трябва да са вързани, всяка една линия трябва да е вързана към ИА "Автомобилна администрация". Едно връзване струва 4 000 лева. ", обяснява Пламен Иванов, собственик на пункт за технически прегледи. 
 
 
След промяната в цените на техническите прегледи се очаква да има и промяна в заплатите на техниците, които в момента граничат с минималната за страната, прогнозират от бранша. От там се надяват с по-високи заплати да привлекат повече млади хора за работа в пунктовете, където в момента средната възраст на работещите е 50-55 години. 
 


Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
27 Май 2024 11:57 | зелен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Всичко добре, ама и сервизите вече са на секи метър, а инвестицията се разполага във годините. Принудата при ГТП - използват, и те са на метър !


27 Май 2024 12:14 | боби
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

кой е тоя лъжльо дигаха се преди неколко години какви 10 години го гонат да го турим на щерка му
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар