Собственик на дискотека в Благоевград към инспектиращи: Господа, аз няма да затворя, напишете ми акт още сега

13 септември 2021 18:47   14 коментара   30986 прочита


Нощните заведения в Благоевград обединиха усилия в това да работят и след 23:00 часа, въпреки заповедта на здравния министър. Очаква се собствениците да понесат глоби, но това едва ли ги притеснява. В 23:30 часа една от дискотеките в Благоевград, която работи.

Посетителите са около 30. Заради нарушението идва полиция заедно с инспектори от РЗИ. Органите на реда връчват разпореждане на собственика на дискотеката. „Сега, с това полицейско разпореждане, те след един час могат да минат и да ми напишат акт, и аз им казвам:

„Господа, няма смисъл да се разкарвате, и на вас да ви е дискомфортно, аз нема да затворя след един час, напишете ми акт още сега”. Отговориха ми, че имат право да правят проверки по всяко време на денонощието.

Това ми беше отговорено с усмивка. И аз ги изпратих с усмивка”, разказа Димитър Шалявски, собственик на дискотека пред Нова тв, цитирани от novinite.bg. Час по-късно, малко след полунощ органите на реда идват на втора проверка в дискотеката.

Този път събират личните карти на всички посетители. Музиката временно е спряна. И започва продължително снемане на личните данни на клиентите на заведението.

Проверката приключва без глоби, униформените си тръгват, а купонът се подновява. Паузата е около час. „Те искат да репресират клиентите, да ги психират и самите клиенти спират да идват, и ние ще затворим от само себе си. Това ми е малко полицейщина.

Звучи като: „Ние сега ще ви покажем на вас как ще ви затворим. Независимо от това, че здравният министър не може да ви затвори с неговата заповед, ние ще ви покажем как се затваря заведение”, коментира Шалявски.

„Включително ми връчиха по една призовка на мен, на Димитър Шалявски, който е МОЛ-а на фирмата, да се яви във Второ РПУ за обяснение, отделно ние имаме съставен акт, който трябва да се явим на 15 септември, да ни го връчат. Ние сме в нарушение със заповедта. ОК, ние ще си понесем последствията, има си съд, ще си обжалваме и т.н.”, обясни Денис Геров, управител на дискотеката. Проверяващите влизат и в съседна дискотека.

Там преди няколко дни вече е съставен акт за това, че нощното заведение работи след 23:00. В съботната вечер обаче клиенти не са установени, въпреки че музиката свири. Йорданка Маринкова, инспектор в РЗИ Благоевград, обясни, че пуснатата музика не е нарушение.

Протокол все пак беше написан. Собствениците на нощните заведения в Благоевград категорично настояват да им бъде позволено да работят. „Бизнесът не иска пари, а иска да работи. Нека тези пари, които са отделени за бизнес, да ги дадат на лекарите и на болниците. Не ги искаме за нас. Да дадат шанс!

Да кажат – добре, нощните клубове 100 процента ваксиниран персонал, 100 процента ваксинирани клиенти, но да работят. Дайте да стимулираме тази ваксинация. Като ти се доходи някъде на някакво мероприятие, нали едно ще пропуснеш, второ, трето, ама на някой рожден ден, някой път ще отидете и ще се ваксинирате, нямате избор, в един момент ще трябва да се ваксинирате.

А те напротив – те го забавят по този начин”, смята Бисер Бързаков, собственик на дискотека. В момента голяма част от персонала в заведенията е в неплатен отпуск. Има и вече освободени служители.

14 коментара
13 Септември 2021 19:09 | Иво
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Пуснете го във ковид отделението без маска


13 Септември 2021 19:39 | Леля
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Тия тарикати с тех ли ще се съобразяваме


13 Септември 2021 20:03 | До Илко Стоянов
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

На такива "тарикати" им се взима лиценза за работа. После като пак работи един солиден акт и ще се кротне. Нагъл е като кардливата Камба


13 Септември 2021 20:14 | Марти
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Тоя се мисли за недосегаем


13 Септември 2021 20:40 | Леля
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Нагли хора с пари


13 Септември 2021 21:41 | До Леля-До кака- До баба
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Май си последната, я си разкрий името и капутската физиономия и покажи да видим, ти имаш ли сертификат за ваксинация, че ги бълваш врели некипели, вместо да си беш да ти боцнат иглата. От такива връгуле като тебе, децата ни се затвориха дома без работа и без пари.


13 Септември 2021 22:01 | Онзи
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Ей, бай селянин, това не ти е акт за заета по- голяма площ от описаната в договора за наем! Ще плащаш повече и се надявам с това неподчинение да бъдеш превъзпитан и да не си подновиш картата на кадовия апарат. Не ти пожелавам да хванеш Ковид, ти просто не си разбираш, невеж си, не си виновен.... Бай селянино!


13 Септември 2021 22:10 | Гражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Майко мила, до къде го докарахме, съдържателите на бардаците да дават акъл за ваксинация!!!!! Излез от сивия сектор господин "бизнесмен", плащай си реални данъци на реални обороти та и мерките ще са достатъчни да преживееш ковидкризата!!


13 Септември 2021 23:10 | Шмръкльо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Иии шиляфо ки ви разбийй бей


14 Септември 2021 07:13 | До всички коментиращи
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много поздрави и добро утро! Ако ще ви успокои анинимната душа няма да има глоби няма да има и санкции. можете да за посочвате да се тормозите, гниди


14 Септември 2021 07:23 | До всички
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Като пишете коментари расте ли ви п’шката?


14 Септември 2021 09:15 | Кокошкари
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

А за Мартин Грънчаров защо нищо не пишете. наркоманите плащат ли ви с дрогичка да пишете коментарчета. в гоа клуб защо няма полиция. Мартин плати ли наемите на операта? събират ли се вечер наркоманията на Благоевград в операта и в Ален мак в малката зала? Тони баунс плаща ли на куките да не го тормозят. серго калъмбов плаща ли заплатите на малолетния персонал? Имат ли касов апарат на входа? фирмата отново на циганина от Казанлък ли е? Афтърпартитата с полицаите в малката зала на гоа снимат ли се с телефони? Божо тираджията шеф ли е гоа или го цаката с парата Мартин и Тони?


14 Септември 2021 17:49 | Абвгдежзий
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Скапан бардаци


14 Септември 2021 18:39 | Шмръкльо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Иии шиляфо е НАЙ-ГУЕМИЯ ЕЙ НЕА ГО БАРАТЕ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар