/Снимки/ Опашка от тирове и изнервени шофьори на ГКПП – Кулата

28 март 2020 12:45   2 коментара   6465 прочита


Километрична опашка от камиони се е образувала на ГКПП – Кулата. Стотици изнервени шофьори чакат на Промахон. Опашката е заради въведената карантина, която засяга всички шофьорите, влизащи в България от Гърция.

Ето и официалната информация на МВР: Границата с Република Гърция: Преустановено е преминаването през ГКПП Златоград поради усложнение на епидемиологичната обстановка на гръцка територия. На останалите граничните пунктове за влизане временно се пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, което трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за водачи на камиони. На ГКПП Кулата трафикъте е интензивен на вход за товарни автомобили. Трафикът на товарни автомобили на ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Илинден е нормален.

На границата с Република Сърбия на ГКПП Връшка чука и ГКПП Калотина трафикът за товарни автомобили е нормален. На двата пункта от сръбска страна не се пропускат пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки, включително и сръбски граждани. Преустановeно е преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП Олтоманци, ГКПП Стразимировци и ГКПП Брегово. На ГКПП Гюешево, ГКПП Златарево и ГКПП Станке Лисичково трафикът е нормален за товарни автомобили. На влизане в Република Северна Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП Гюешево.

На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП Гюешево – ГКПП Деве баир. По информация на македонските гранични власти, няма да бъдат пропускани празни товарни автомобили от 22 до 7 часа в двете посоки. На границата с Република Турция на ГКПП Лесово и ГКПП Капитан Андреево трафикът на изход за товарни автомобили е интензивен.За влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани.

Български граждани се пропускат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница. Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Не е преустановено преминаването на български товарни автомобили. РДГП Бургас: Във връзка със създалата се епидемиологична обстановка до второ нареждане е отменено посещението на моторен ферибот „Героите на Севастопол“ в Пристанище Варна.

Повече информация за ограничения при пътуване в чужбина може да се получи от МВнР:https://www.mfa.bg/bg/customnews/main/24736 и телефони +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56;

2 коментара
28 Март 2020 14:23 | Митко
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Целият свят е със главата надолу шофьорите били изнервени.....


28 Март 2020 21:36 | �������������-����������
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

ШОФЬОРИТЕ СА ТЪПИ ПАРЧЕТА И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНАТ ДО КАТО СА ЖИВИ ИЛИ ДОКАТО НЕ ГИ ТРЪШНЕ КОРОНАВИРУСА. БЪРЗАТ ДА ОТНЕСАТ ПАРИТЕ НА ЖЕНИТЕ СИ КОИТО ГИ ЧАКАТ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА ИМ ГИ ПОХАРЧАТ. ТОВА СА БГ ШОФЕРИТЕ НА ТИРОВЕ. ЧАКАТ САМО ДА СЕ НАПИЯТ И ДА СИ ЛЕГНАТ В КАБИНИТЕ А ЖЕНИТЕ ИМ ДА СИ ЛЕГНАТ С КОМШИИТЕ ИЛИ ПРИЯТЕЛИТЕ ИМ В КЪЩИ НА СПАЛНЯТА. ХАХА. ЗА ТОВА СА ТЪПИ ПАРЧЕТА. ИНАЧЕ НА МАСА СА НАЙ-ВЕЛИКИТЕ И СМЕЛИ МЪЖАГИ. ИНАЧЕ СА ПОСЛЕШНИ МИЖИТУРКИ С ОСНОВНО ОБРАЗОВАНИЕ И ПО НИСКО
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар