Снимка на броя от сатовчанското село Плетена! Разтърсващо! Бъдещето бяга от България! Сълзи за сбогом! Родители се прощават с децата си, тръгващи на гурбет в Англия

13 август 2020 18:33   14 коментара   16954 прочита


Бъдещето на България бяга! Със сълзи на очи одители се прощават с децата си, тръгващи немили недраги да търсят късмета си в чужбина. Прегръдки, които те карат да настръхнеш.  Всичко това в една снимка от сатовчанското село Плетена , която днес обиколи социалната мрежа.

Трогателен пост под нея бе написала Ан. Бехташева: "Толкова тъжна картина! Над 30 младежи тръгнаха за Англия да търсят прехраната  си! Най-тъжното беше, че казваха и тук сме чужди и в чужбина сме чужди!

Жалко много жалко"!, пише Бехташева.

Къде е България? Прокуди децата си зад граница, да се скитат немили -недраги, раздели родители от деца, влюбени..., семейства..

Осиротяха градовете и селата ни, само защото, днес България се превърна в мащеха на чедата си. Къде е родината?

Там, където успяваш да припечелиш за хляба, или тук, където не можеш да си го купиш, защото работа няма. Докъде ни докараха, в какво превърнаха Родината ни! Защо разпиляха децата ни.

И виновниците не са от днес, не са от вчера.. С години, лека полека "Бъдещето" избяга от България, която вече не е майка, не е родина, а е място, в което децата ни се връщат, за да се почувстват Чужди сред свои... и да тръгнат отново по пътя към оцеляването .

Тъжно и жалко, наистина.

П. Костова  


Още за: България   бъдеще   Англия   Още от: Общество

Принтирай статия
14 коментара
13 Август 2020 18:34 | хаха
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

гето чао


13 Август 2020 21:17 | Герб=гроб
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

Това е" прогреса и хубавия живот"осигорен от герб.


13 Август 2020 21:19 | Славчо
Оценка:
4
 (
18
 гласа)

Всеки ден цар тиква от Банкя казва, че българите са щастливи и с европейски доходи, защо ли над два милиона българи емигрираха за тези 10 години от както герб е на власт?????


13 Август 2020 21:35 | Анна
Оценка:
12
 (
22
 гласа)

Светът е толкова глобализиран, че тази емоционална статия е напълно излишна в днешно време. Няма по-нормално нещо от това човек да пътува, да живее в различни държави и да събира опит. Статията е написана с напълно излишен патос, за 3 часа в самолет и 30 Евро могат да се приберат и да си видят родителите за няколко дни. По-тъжно е 30-годишни млади и здрави хора да живеят в дома на родителите си и да чакат мама да им изпере дрехите и да им сготви, докато те седят на някое кафе.


13 Август 2020 21:47 | Един от тия
Оценка:
4
 (
16
 гласа)

Вие от този парцал, защитавате всеки ден тези които ни доведоха до тук ГРОБ Управляват ни ПРОСТАЦИ, ТЪПА ЦИ, БОКЛУЦИ. Най простите келеши станаха хора, от кражби.


13 Август 2020 22:00 | Юри
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Анна, тези и много други млади хора се спасяват от мизерията в България. Не е нормално работещия човек в 21 век в държава от ЕС да взима 300 евро на месец.


13 Август 2020 22:58 | Стар
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Младежи спасявайте се навреме. Майтапа на страна


14 Август 2020 00:07 | dabe
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

не бе не живеете в мизерия
живеете в цигарки, наргилета, мерцедеси, и принцеси
затова трябват пари
вървете да прислугвате
вие сами си избрахте тази съдба
вечнта аоввца


14 Август 2020 01:08 | abv
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Ти някога купувала ли си самолетен билет? За да го купиш за 30 евро, трябва да направиш резервацията минимум четири месеца преди полета. Трябва да поискаш и да ти одобрят отпуската. Пресмяташ ли колко струват и трансферите от квартирата до летищата и до дома? Може да стигнеш и до 100-150 евро. Две седмици карантина в България и две седмици карантина в чужбина. И поне една седмица в България да излезеш и извън дома. Пет седмици отпуска дали ще ти дадат? Ако ти дадат, колко от тези седмици ще ти платят - максимум две. Значи останалите три или четири седмици са ти неплатен отпуск. А наемът си върви, вървят си и другите разходи. Ако някога си работила в чужбина - можеш да ги сметнеш. Ако не си - не пиши неверни неща. Така твоят коментар става напъно излишен.


14 Август 2020 01:18 | abv
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Горният коментар се отнася до Анна.


14 Август 2020 09:53 | Анна
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Abv, по принцип не влизам в излишни онлайн полемики, но виждам, че си бил или си гастарбайтер и разбирам фрустрацията ти. От 10 години пътувам до България около 4 пъти годишно, някога и повече за поводи и съм развила добра система за търсене на билети, което в никакъв случай не е купуване 4 месеца предварително. Взимала съм билети за 20 Евро 2 седмици преди датата. Карантината е временно нещо, затова разбирам, че не можеш да вземеш 5 седмици, но е излишно да се коментира, защото ще отмине. Продължавам да мисля, че статията е излишно емоционална в днешно време. Не живеем в комунизъм и всеки може да се придвижва свободно когато и където поиска и самолетните билети са смешно евтини, особено сега, когато авиокомпаниите се мъчат да оцелеят.


14 Август 2020 11:24 | Възмущение
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Млади образовани хора- без ефективна реализация с лъгани родители с години - от г-н Доган и дебелото момче. Толкова години верни на партията, а сега пращат децата си за роби. Наведена глава, сабя не я сече.


14 Август 2020 13:12 | Някакъв
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Обаче в чужбина гледат с презрение на хора с имена от типа Асан Мехмедов или Айша Гюнюлова, а ако не приемат да бъдат асимилирани и правят проблеми, директно им теглят шута с черен печат. Пожелавам им успех, ако искат, нека идат и в Турция, но после да не реват и да се връщат.


14 Август 2020 23:37 | 30€
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

До Анна,
мила моя,
с твоята оферта от 30€ за самолетен билет ми напомняш малко на моят съученик Спаско! За 30€ ще се разходиш с майка ти до централна гара София и обратно.
Аре поздрав и успех в пътуванията!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар