Смях в залата! Румен Томов отсвири важно заседание на ОБС Благоевград! Докато съветниците решават съдбата на града, той обикаля и прави срещи. Готви се за избори

30 май 2020 10:01   41 коментара   20269 прочита


5-имата му пиари заляха мрежата с описания на всяка крачка на "гражданина Томов"

 

Румен Томов, който все още изпълнява функциите на кмет на община Благоевград по силата на съдебно определение, постановено между 2 съдебни решения за отстраняването му, вчера неглижира важно заседание на ОБС Благоевград, където народните избраници, решаваха важни задачи, за да обикаля и да прави срещи, демонстрирайки супер активност, която едно към едно повтаря предизборна кампания на кандидат за кмет.

По време на предизборната си шетня, Томов посети дома на 100- годишния  дядо Петър Постолов от село   Падеш, който вчера имаше рожден ден. Празник, организиран от трите му дъщери Юлия, Лидия и Блага, които събраха, внуци, правнуци и приятели, за да отбележат стоте години на любимия си дядо. Скъп гост на трапезата бе и Румен Томов. После бързо прелетял до кв. Струмско , за да провери лично как вървят възстановителните след пожара дейности в дома за стари хора, след което се срещнал с представители на фирми и бизнеса, пишат неговите пиари .

И всичко това,  докато в залата на ОБС се разглеждат изключително важни за Благоевград въпроси. Кметът Томов отсвири сесията и сериозните  питания на местните парламентаристи, като например защо и как са уволнени млади хора, болни служители на общинска администрация, на какъв принцип се назначават хора в пенсионна възраст, защо се подменя целия състав на администрация и защо докато статутът  му е неясен, той продължава да уволнява и назначава?!. Нямаше кой да защити заместник- кмета по Култура  Василиса Павлова, наричана "вредна " за културата в общината и разпъвана на кръст от известни благоевградски културтрегери, поискали оставката и.  Искане, което предизвика бурни аплодисменти в залата на ОБС.

Нямаше го " Гражданина Томов ", както го наричаха някои от съветниците вчера,  да слуша как местните парламентаристи  наложиха мораториум върху строителството в парк Бачиново и зелените зони на града .Нямаше го  при разглеждането на социални и други проблеми на територията на община Благоевград. Дали Томов не направи вчера показно на незачитане на най-важния орган на местната власт в Благоевград,където народът изпрати своите избраници?!

Сърдит е явно на съветниците, които му показаха "червен картон" на миналата сесия и не гласуваха отново той да е кметът на града, а подкрепиха заместника му Ясен Попвасилев. Въпреки демонстрираната активност от страна на Томов, градът знае, че в общината има двама кметове и въпросът в публичното пространство е : Румен Томов  всъщност кмет ли е или не е?!  Защото единият от кметовете бе избран от съветниците, а другият по силата на съдебно определение, чийто срок скоро ще изтече.

В общината това двувластие създава абсолютен хаос, не се знае кой какви документи има право да подписва. Пари няма, а и не се очакват постъпления, заплати няма да има, а и може тока и водата да спрат на администрацията, това пък обяви председателят на ОБС Ан. Тодоров по време на пресконференция. До момента активността на екипа Томов се изразява в довършване на  проектите на екипа Камбитов, развявайки като проблем финансовите корекции по проектите, които са наложени на почти всички общини от управляващия орган.

В Благоевград обаче тези корекции се отчитат  като вина на предишните управленци. Да, корекции и санкции по проектите има, но екипът Камбитов вкара в града 300 000 000 лева.  Освен това въпросните санкции ще бъдат върнати на общините под други форми, ако разбира се общините знаят как се работи с проекти по оперативни програми. Камбитов и екипът му кандидатстваха по проекти нон стоп, с които градът се разхубавяваше, реновираше и обновяваше.

Екипът на новите губи проекти, пропуска срокове и затова  санкциите за тях са сериозен проблем. За 6 месеца управление в общината имаме загубен проект за над 4 000 000 лева, поради нередовности в документацията по проекта, 2 000 000 лева прахосани за боклука, хиляди левове изхарчени за дезинфекцията на града по време на епидемията от коронавирус. Нито един нов проект, нито едно спазено обещание към благоевградчани.

До момента екипът "Томов" изпълнява само предизборните си ангажименти към партии и лица, осигурили му победата в миналите избори, но се оказа, че "общинската баница" не стигна и започнаха видими за гражданите смешни крамоли в администрацията. Разни интересчии и политически номади, заливани с обещания по време на предизборната кампания в местни избори 2019 -та  отдеглиха подкрепата си от Томов, дистанцираха се от него и от първи приятели и  кадровици  му станаха явни врагове. При това без срам от смяна на позицията, липсата на мъжество и достойнство.    

Днес Благоевград е център на скандали, разделение, враждуване и смехотворни действия на управниците ни. Областният център с това управление създаде прецеденти, които ни направиха национално известни. Безсмислените управленски маневри в момента, които се правят с цел бетониране на постове и властови мераци, не градят имидж на новите, напротив, показват арогантност в намеренията за запазване на статуквото.

Страшното е, че сме свидетели на истинско озверяване по пътя към постигане на целите, което нанася непоправими вреди на града и неговите жители. Предизборната кампания в Благоевград започна. 5-има пиари блъскат във фейсбук новинки, отразяващи всяка стъпка на "гражданина Румен Томов ", който все още кметува, незачитайки решенията на българските съдилища.

П. Костадинов     

41 коментара
30 Май 2020 10:30 | ���. K������� ������
Оценка:
9
 (
27
 гласа)

Този идиот нема капацитет за селски кмет, всички вядяха какъв е некадърник :)


30 Май 2020 10:36 | Рени
Оценка:
5
 (
19
 гласа)

И да се готви, и да не се готви бита карта е. Да внимаваме кой избираме следващия път, че се чува и Дончо да е кандидат. Дано не изглупяваме пак


30 Май 2020 10:36 | Петров
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

Еее, не вервам хората да изберат Дончо, знаем какви циркове играе


30 Май 2020 10:39 | ?
Оценка:
-14
 (
14
 гласа)

Кой ще бъде следващият кмет на града - Дончо Балито, Валери Смиленов, доц. Василев, Атанас Киряков, Румен Томов, Злата Ризова ??


30 Май 2020 10:40 | Браво
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

"Общината може да си позволи да плати санкции от 10 милиона" - що за шизофрения е гова бе Струма. ком?


30 Май 2020 10:45 | Ппп
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Естествено че. може ако са донесли стотици милиони още повече че ще бъдат върнати обаче работа трябва я четете и се ограмотявайте прави са струма ком. това се знае от умните хора ама табакерите от томовата колибя не ги разбират тези. работи


30 Май 2020 10:47 | Джак
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Не само, че избяга от заседанието, за да си прави кампания, но е пуснал и слугите. Вчера цял ден обикаляха да се "интересуват" от благополучието на граждани, без обаче да могат да дадат ясен отговор на въпроса, как точно мислят да помогнат за проблемите, които така силно ги интересуваха. Да не говорим, че като им се кажеше, че всеки си плаща с лични средства за техните грешки, гледаха като телета в шарени врати и заекваха. Смешна работа, повтаряща се за N-ти път. Миналата кампания, обаче, беше много скоро и всички помним как няма дори ЕДНО изпълнено обещание към избирателите. Не мерси, Томов!! Довиждане.


30 Май 2020 10:52 | Джак
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

"Ама ние ще видим какво може да се направиии, ама това тук сега от миналия месец ли ееее, ама тия щети как заплатихте за тяяяяхххх, ама застраховката не ги ли покривааааа, ами ние ще погледнем документитееее, ама и тук ли има щетиии... ". Смешници!!


30 Май 2020 10:55 | Браво
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Пълно не познаване на процедурите. Програмите са строго целеви и не могат да се използват за друго освен за това за което са предназначени - главно за саниране, докато санкциите са за не спазване на тези процедури или финансови злоупотреби и ще се платят от общината т. е. от бюджета на общината - от нашите данъци. Не може да се компенсират от други спечелените проекти, защото пак ще се наложат нови завишени санкции. Как поне ваднъж не вземете да осмислете това коего ви диктуват господарите.


30 Май 2020 10:56 | Бело Поле
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Много му е на хубавия пени... с на кмета от това що мислят Струма. бонбон и некои общински съветници, за него ! Пак ще го преизберем


30 Май 2020 11:09 | Toi
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Alooo oligofreni blagoevgradski veche 8 9 meseca samo tova si pishete a grada vi zatava eiii razberete ama kakvo da razbirate


30 Май 2020 12:00 | Струмка
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Кой връща наложени санкции бе умници????


30 Май 2020 13:03 | Дамбата 990
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Злата кмег


30 Май 2020 13:04 | Адвокат
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

А мара Грозданова що прави?


30 Май 2020 13:12 | да
Оценка:
-12
 (
14
 гласа)

Албина кмет


30 Май 2020 13:30 | поп Корказан
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Обществеността на Падеш и Лешко помоли горещо господин Томов да назначи господин Камбатов за кметски наместник на Падеш! Човеко е безработен и не може да издържа красивата си половинка! Трябват му срочно 2ооо лв да и купи тоалети за да се яви на конкурс мис силикон Радомир! Така де човештина е!


30 Май 2020 14:15 | Ох
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Ще се яви на конкурс, но не в Радомир, а в Перник за кукери. Тя си е естествено окосмена навсякъде и за два месеца, ако не се епилира, ще вземе голямата награда.


30 Май 2020 14:17 | Някой
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Съдебната власт в България е по-зле от цирк, на този не смеят да връчат призовка и да го арестуват, защото знае тънкостите да прави съда за смях, все пак комунистите заразиха съдебната система с техни хора след силови методи.


30 Май 2020 14:33 | ива
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Новаков трябва да е новия кмет.


30 Май 2020 15:07 | ��
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

Благоевград е град на омразата оше преди Томов. Томов се изложи. Жалко, че общината на практика продължава да не функционира.


30 Май 2020 15:07 | гражданка
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

БЕЗ ГЕРБЕРИ! Отново трябва да е Томов, мили ми драскачи!


30 Май 2020 15:08 | ��
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ами като толкова го е грижа що не накаже виновните


30 Май 2020 15:09 | джумаята
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

перник пазарджик видин горно нанадолнище аман се каза от приоданци кои цел живот се натискат да управляват джумаята


30 Май 2020 15:11 | !
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Без ГЕРБ и без БСП


30 Май 2020 15:12 | ��
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

М Донева кога ще отговаря за нарушения.


30 Май 2020 15:28 | ЦвЦв
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Партията на умерения прогрес за силиконова апроксимация (ПУПСА) номинира за кметски наместник на Падеш господин Камбарион! ТОЙ Е!


30 Май 2020 17:10 | Зле е работата
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Призовкарката на съда го е чакала в залата, но той се е скрил по селата, като шумкар. Ще се крие докато му мине мандата и после ще се изкара жертва. Е жертва е но на собствената си некадърност от която сега страда целия град.


30 Май 2020 18:15 | вароша
Оценка:
-7
 (
7
 гласа)

Атанас Киряков ще бъде новият кмет на Благоевград, давай Войводо ти можеш


30 Май 2020 20:08 | До поп Корказан
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

01:41 | До Жоро
Не знам двете дали са космати, но Евгения тъпото и Сашка проститутката цялата област ги знае, а Мара майка им чистачката в училището дето имоти убавия човек Иван, ако си попийваше всички от селото ги знаем, тези сестрички от рани вършееха по ок ръка, добре че Саша докопа Камбитов да ин направи къщата иначе живееха и обор, парясниците, много злобни и долни, цела Баня ги знае и са много се раздува, че я Зареза тая селянка Камбитов, фного ни е Драго, оти е проста, а майка и Мара никой не я обича, мърша


30 Май 2020 20:21 | Кавазов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Новия кмет ще е поп онуфри
Аз съм долен, зъл и злобен
Също като кака Сашка от село баня


30 Май 2020 22:20 | Кирил ваклинов
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Томич, толко литра изпитваш на ден от сливовата?


30 Май 2020 23:49 | Смешните
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

При :
Три съдебни решения
Решение на ОИК
Решение на Общински съвет
Тези СМЕШНИЦИ Томов и Милев от БСП какво правят в общината? ??
Ха ха ха


31 Май 2020 06:18 | Шумантов@
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Яка ме кефи Томов как избяга на всички, барабар с призовкарката
Като от бързи и яростни е, ракията му дава сила


31 Май 2020 10:10 | Едно Баба Знае
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Едно баба знае, едно баба бае. Репертоара на псевдо кмета се изчерпи, и като не му изнася, по-лесно е да се ходи на почерпки. Явно е празнуването на рождения ден е могло да се направи и по друго време, не по време на сесията на ОБС. Като са го поканили, кмета е касАл: поканете ме по това и това време. Селски врътки които много лесно могат да се обяснят. И защо? Защото се страхува. Защо се страхува? Защото Американците буйстват, а това което е причинил на много хора може и да доведе до отмъщение. Почакайта като престанат да плащат заплатите на администрацията в Общината, или като спрат тока и водата и требва да докарват с водоноската вода да хвърлят в тоалетните в Общината. Тогава ще стане Благоевград новина на 1во място или ще отиде в книгата на Гинес. Наздраве! Наздраве! Наздраве! Е може и да се смилят и да подарят некой лев за портативни тоалетни навън от обшината, че да има как се се облекчи и гражданина Томов. Наздраве, наздраве, наздраве! Обичаме известността, ще идват туристи.


31 Май 2020 11:19 | Балък
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Смеха ще е като загубите пак,)


31 Май 2020 13:13 | awerbe
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Този не е идиот а олигофрен. Като видиш цялата кохорта около него-все простаци и престъпници. Ние е виновен този който яде баницата, а този който му я дава. Но твърдо зад него стои Паскал- червения масон, както го наричат някои.
Изпълнява поръчките на тази комунистическа клика- да розграбва и да уволнява всичко. И така наречения зам. кмет-Ясен Попвасилев- бивш седесар, но вътрешно отявлен комунист, който се проваля във всички избори.


31 Май 2020 13:40 | Бали преспали
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Дано Балито се кандидатира, което означава, че ще се махне от председателския пост и не го изберат! Е такова ресто ще падне хахайаха


31 Май 2020 14:59 | До всички по-горе
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Само Томов ! И пак Томов! И винаги ще е Томов!


31 Май 2020 15:23 | Васко
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Платените ви статии отвращават!


31 Май 2020 19:04 | Браво
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

наско киряков трябва да е новият кмет


01 Юни 2020 20:49 | �������
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

НЕ НОВИЯТ КМЕТ СЕ КАЗВА ИЛКО СТОЯНОВ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар