Смешен синдикален вой! Размазващ резултат! Приключи проверката по казуса "Шопова - Бонка Ичкова" в ЦЛТРД- Благоевград! Обвиненията срещу центъра увиснаха във въздуха

11 октомври 2017 12:46   47 коментара   15106 прочита


Вижте констатациите на проверяващите пункт по пункт в скандалното писмо на синдикалния лидер г-жа Ичкова

Приключи проверката на регионалния инспекторат в Благоевград на изпратения от синдикалния лидер Бонка Ичкова сигнал срещу ръководството и ръководенето на Центъра за личностно и творческо развитие на деца в Благоевград / ЦЛТРДБ/. Резултатът от нея е размазващ и категорично отхвърля всички твърдения на г-жа Бонка Ичкова, обвинила заместник -кмета Христина Шопова във феодализъм, директорът в некомпетентност и още куп хвърлени в пространството обвинения.

Сигналът до РУО Бойко Борисов и други институции, ние публикувахме без намеса, водени от идеята, че всеки има право на глас. Публикувахме и подписка от 22 -ма служители, които още преди проверката заявиха категорично, че написаното от Ичкова, не отговаря на истината. Тя не спря и направи пресконференция, в която потвърждаваше обвиненията си. Ето обаче какво установи направената проверка.

Около твърденията, че има нарушения в преобразуването на ОДК в ЦЛТРД. Проверяващата комисия е категорична -няма нарушения и центърът е създаден в съответствие с изискванията на закона. Има решение на местния общински съвет, прието с пълно мнозинство.

Твърдението за липса на всякакъв педагогически опит на директора на центъра не отговаря на истината.

Г-жа Гаврилова е директор след спечелен конкурс и е отговорила на всички изисквания на работодателя. Невярно е и твърдението, че няма педагогически опит и не създава необходимата атмосфера за работа. Г-жа Гаврилова има придобита ОКС Бакалавър, хореографска педагогика тя е магистър в Управление на образованието, ръководител е на клуб по спортни танци и е преподавател в ЮЗУ "Неофит Рилски ".

Твърденията, че не се провеждат педагогически съвети са клеветнически. С протоколи е доказано, че за периода 2016-2017 г. са проведени 7 педагогически съвета, а решенията им са отразени в книга на Центъра. Невярно е и твърдението за липса на длъжностни характеристики на служителите. Длъжностните характеристики на учители и служители са изготвени и се съхраняват в личните им досиета. Изготвената характеристика на лицето Бонка Ичкова не е подписана от нея. Според директорката на центъра, комуникацията и с учителката по френски език Бонка Ичкова е била трудна и се осъществявала по телефона, или с имейли.

По отношение на обвиненията срещу общинското ръководство за неосигуряване на финансов ресурс проверката установи : Възприет е подход за смесено финансиране - Центърът осигурява таксите за участие на децата в конкурси, състезания и други изяви, както и частично пътните разходи, нощувки и храна. Разбира се центърът не може да покрие всички тези разходи затова община Благоевград намира начини да покрива по-голямата част от тези разходи, това важи особено за танцовите състави "Пиринче " и "Пиринска китка", които много пътуват и печелят призови места.

По въпроса, около който се вдигна пушилка, а именно за символичните такси, които са между 2 и 5 лева на дете в различните направления, въведени като контролна мярка от страна на общината, проверяващите заключиха: Таксите са определени на основание чл. 6 от наредба 1 на общината и е изключено да се твърди, че са незаконни

Проверено е и твърдението за нецелесъобразност при утвърждаването на числеността на персонала и щатното разписание. Проверката установява, че в там работят -ръководен персонал 3-ма, педагогически персонал 29 и непедагогически -9.

И тук идва голямата роля на общината в Благоевград в поддържането на центъра за деца. Той се финансира със 162 000 лева от държавния бюджет. Месечният фонд работна заплата е 45 000 лева, т. е ако центърът разчита на държавното финансиране, ще има пари за заплати за 4 месеца. До момента средната заплата е 887 лева, 941 на педагозите, 755 на непедагогическия персонал. При увеличението на заплатите от 1 септември заплатите в центъра ще скочат от 920 -до 1250 лева.

Както е казал народът "дай боже всекиму"! Тези пари се осигуряват в голямата си част с помощта на община Благоевград, провеждаща твърда политика за развитието на децата на областния център и техните талантите им. И всичко това бе опорочено от г-жа Ичкова и още неколцина освободени от работа педагози в този център

Проверяващите опровергаха и твърдението, че домакинът получавал заплата колкото учител. Заплатата на домакина е 529 лева, а тази на педагозите е 836 лева първоначално

Не е вярно, че директорът и зам. директорът не извършват контрол на работата. Документацията, доказваща работата им е перфектна, казват инспектори.

Относно съкращението на 10 души, които възбудиха гнева на синдикалния лидер, проверяващите констатират:

От тези 10 -2-ма са напуснали доброволно, заради смяна на местоработата си, трима за пенсионирани за прослужено време и възраст, и пет са съкратени. В петте съкратени бройки влиза и госпожа Бонка Ичкова, която заедно с колежката и Елисавета Маеркова са били на половин щат за определен период. Съкращението се е наложило заради извършени проверки от директора и констатирани нарушения- в часовете на тези учители посещаемостта на учениците е ниска,, или въобще не присъстват, или учителят не е на работното си място. Друга причина за съкращенията е дублиране на дейности с училищата.

Комисията е изготвила подробен доклад, които ще бъде предоставен на институциите и лицето изпратило жалбата. Оставаме резултатите от проверката без коментар, тъй като те са категорични. Питаме само, кому бе нужна тази патардия, безпочвени обвинения към длъжностни лица от госпожа Бонка Ичкова. Чий интереси защити тя с неверните си твърдения?! Вярно се оказа само, че г-жа Ичкова е в групата със съкратените учители. Вярно е също така, че неколкократно не е била на работното си място и няма ученици по време на ръководените от нея занятия. Е кой е виновен за това г-жо Ичкова?! И как в случая усетихте здравата "ръка " на феодала Шопова и на " некомпетентната " директорка на центъра. Все пак има нахъсани млади хора навън, които искат да работят с желание и хъс и ще бъдат отговорно на работните си места.......

За нас казусът "Бонка Ичкова" приключи. Направен бе опит за дискредитиране на центъра, работата в него и общинското ръководство. Безпочвени обвинения, които увиснаха във въздуха след направената проверка.. Децата на Благоевград имат нужда от развитие, а не от такива махленски скандали. Децата на този център многократно са ни изправяли на крака, за да аплодираме техните успехи. Нека не им пречим, г-жо Ичкова!

Петя Петрова

47 коментара
11 Октомври 2017 12:55 | питанка
Оценка:
32
 (
38
 гласа)

Е е й смешници, а какво става със съпругата на зам. кмета НИКОВОВ????? Къде работи и какво, къде живее сестрата на Шопова, в какво жилище.... айде се размърдайте... 4н


11 Октомври 2017 15:09 | !!!
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Гаврилова??? Боже боже какви грозни танци като за ориенталска кръчма тези неща бяха забранени на времето трябва малко повече естетика и култура


11 Октомври 2017 15:29 | Кой
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

Кой извършва проверката??
Кой е назначил регионалния инспекторат? 2
За вас казусът е приключил, но кои сте вие??


11 Октомври 2017 15:31 | потърпевш
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Как няма да увисне, като те са си постлали и опекли всичко на хартия и документи, дори и проведените конкурси, са с допълнително подменени документи, аман от неграмотни и продажни люде, без капка срам и достойнство!!! Няма ценности, няма морал, а какво да кажем за надарените деца.... на произвола на съдбата. ТЪЖНО, МНОГО ТЪЖНО : ( : ( : (


11 Октомври 2017 16:10 | Шоми
Оценка:
-17
 (
27
 гласа)

Бонке, Бонке ма ри, ти сама ли си пишеш коментарите бре, пияница изкуфяла


11 Октомври 2017 16:22 | ама коя е бонка бе
Оценка:
-18
 (
24
 гласа)

че ако бонка беше фактор за нвякой, освен за бездарното бспи и нейното отроче божкилов, министъра като беше тук, нали щеше да коментира, ай сиктир пияници, с пияници.


11 Октомври 2017 19:41 | Marin
Оценка:
-11
 (
13
 гласа)

Бонке оти лажеш а ?! Видели как се изложи


11 Октомври 2017 20:02 | Учител
Оценка:
-10
 (
16
 гласа)

Бях сигурна! Даже не мога да си обясня как въобще се връзва на тази изкуфяла червена бабичка. Оитва се да си хармонизира дизбалансирания живот, ама ей ба....


11 Октомври 2017 20:05 | До Бонка и шайка
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

Тролчета платени,
тролчета червени,
по-добре вземете валриана
и потеглете към балкана.
Градът на вас не ви прилича и хората не ви обичат.
По-добре се примирете и на село отидете!


11 Октомври 2017 20:30 | Пулю
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

Какъв град е Благоевград ? В последните няколко години от както града се управлява от този велик ум, Крадлитков се наблюдава :
- недостиг на работници в сферата на строителството
- недостиг на персонал, обслужващ хората в неравностойно положение
-недостиг на хора в търговията с дрехи и храни
-недостиг на лекари и медицински персонал
-недостиг на качествени счетоводители
- недостиг на сладкари и месари
- недостиг на млади и образовани студенти и т. н.
С две думи още искам да кажа, че останалите малко хора в този прекрасен град, управляван от некадърния Крадлитков и неговите аверчета, нямат перспектива, скоро и те ще си заминат. Празен град тънещ в мизерия и боклуци. Баджанаци и братчеди точат зъби да санират и да ремонтират. Ад, но след Ада, Рай, но за кой ?! Идва време в което крадливците на България ще си платят за всичко !!!! Жал ми е за вас, подлоги прости, които лицемерно лижете на Крадлитков задницата, жалки сте !


11 Октомври 2017 20:37 | За Пулю
Оценка:
-5
 (
15
 гласа)

Дали Владимир е, или Калоян,
Все е тая, все е срам,
За парламента те се борят,
Плюят мажат, лъжат, спорят.

Силата не им е в политиката,
Повече отива им мотиката,
И защото те са слаби опоненти,
Клевети разпространяват, вместо аргументи


11 Октомври 2017 20:50 | За Пулю
Оценка:
-8
 (
14
 гласа)

Потресаващо беден речник, Пулю, потресаващо...


11 Октомври 2017 20:59 | До троловете
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Поетът ви е под всякаква критика, с ниво за първи клас и със стил на изразяване като за някогашното БКП, въпреки че се пъне да се разграничи от комунистите и да се представи за модерен и напредничав човек. Но някак не се получава. Няма защо да налагате на другите мнението си, ние достатъчно добре можем да преценим, всеки за себе си, кой е крив и кой е прав. Ние не ви налагаме нашето мнение, и вие не ни го налагайте. Още повече, че непрекъснато претендирате, че сте много справедливи, съвестни и обективни. Е, то се вижда колко е вярно. А някои хора нали уж триеха коментарите с обидни квалификации или пак прилагат този принцип избирателно?


11 Октомври 2017 21:14 | Поетът
Оценка:
-7
 (
13
 гласа)

Забавно е - някой се е познал в стиховете и не му изнася. Сеир!


11 Октомври 2017 21:22 | Гробаджии,
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

като гладни бездомници да се завлачите, за превъзпитание и очовечаване, та да разберете зн на думи като истина и признателност и да ви видя аз дали с една от благинките от комунизма дали ще се сдобиете поне само : я апартамент собствен, я с тр стаж за пенсия, я с диплома при безплатно обр, макар, че знам- имате дефицит откъм пълнежа в чутурата и т н, и т н, ама без да ми въртите далаверки като разграбите и разпродадете още нещо градено от "мръсните" комуняги или без слугинаж в чужбина!


11 Октомври 2017 21:25 | до поетът
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

ало, тичай при д-р не се знае по какво, фалирaлият и като бизнесмен понастоящем кметец за преглед, че с таз прекрасна биография личи, че ще си в сигурни ръчички! ха ха


11 Октомври 2017 21:33 | Да
Оценка:
17
 (
25
 гласа)

Поета и зам. кмета са една куха лейка. Тя е единствения привърженик на Насо във форума. Като издигнеш сервитьор. за зам. кмет не можеш да очакваш чудеса в литературата и културата!!!


11 Октомври 2017 21:34 | Мария
Оценка:
-11
 (
19
 гласа)

Жалки, червени, платени коментаторчета. Смешн
И жалки сте.


11 Октомври 2017 21:34 | Поетът
Оценка:
-3
 (
13
 гласа)

Пийте си питиетата, не се занимавайте, от цървул обувка не става


11 Октомври 2017 21:36 | Невена
Оценка:
-12
 (
20
 гласа)

Видя се кой прав -кой крив. Бонкеее, скрий се и трай. Срам си за града ни, за образователната ни система и за себе си, дори. Вкара си автогол с тия лъжи и измислици.


11 Октомври 2017 21:37 | Лвле
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

Тази зам. кметица ми прилича на пиленцата на Милко Калайджиев.


11 Октомври 2017 21:41 | Бонка
Оценка:
-11
 (
15
 гласа)

Партии, опозицио, напоихте ли се бебеевее, гледам, само плюете по мен, по Камбата, по Шопова и много други, Абе, свърши нашето червено и зелено... На Бошкилов, на Владко и сие, не мога вече, това да ви кажа. И на КНСБ и на ПОДКРЕПА, искам да се извиня, осрах се, ама е такова... Път за новите, да е здрав и все така напред, Камбитов.


11 Октомври 2017 21:44 | Мара
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Лвле написа:11

Ела на мен да ми близнел прасковата, узряла е, бъди смел и се обръсна, не ми харесва да ме боцка


11 Октомври 2017 21:48 | До поета
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Няма как да стане това- нито ти ме познаваш, нито аз те познавам, а и нямам отношение и допирни точки с теб. Просто не правиш добро впечатление и на местните, и на хората от по- далечни места. И няма за какво да се сърдиш, защото това, което ти казват другите, май е вярно. Но ти май само питиетата гледаш да не изпуснеш.


11 Октомври 2017 21:50 | Лвле
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Не е узряла, а презряла - Насо да я близне, нали ти му ду... ш!!!


11 Октомври 2017 21:51 | Рилана
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Дядо Мраз съм аз и в г.... а си бъркам сам, плащам си пиша, и на км.. а ям каиша... съдба ми е, такъв съм, подлизурко и художник, на Влади сол та.. к, ама кме.. е, бачкай, мачкай, тъй се прави. А на Вла.. о в дуп.. о сладко, сладко


11 Октомври 2017 22:07 | Поетът
Оценка:
-12
 (
18
 гласа)

Има тука – двама – трима,
на които властта се размина,
Сега се чудят как да очернят -
плюят, лъжат и реват.
Сами на себе си не вярват,
На умници те се правят.
И Камбитов все ги дразни,
С коментарите избиват своите комплекси разни…


11 Октомври 2017 22:21 | Калина
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Тролчета дребни, много сте жалки. Променете концепцията и текстчетата в коментарите. Не върви за всяка новина едно и също. Трябва, понякога, нещата да са навързани, по смисъл. Кажете на началника да ви напише нови коментари, които да публикувате...


11 Октомври 2017 22:22 | поете,
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

не ни дразни, а ни е смешно, че д-р не се знае по какво и фалирал бизнесмен и подобни са ви е идоли на вас, лумпените, и ви води за носа като ви е изхитрил да цица от държавната хранилка, а вие да му лакействате или да бачкате за него или такива като него, но явно има накъде още да затъвате след близо 30 г след комунизма, точно заради комунизма- че все още имате благинки оттогава... Надявам се да схвана- все пак надеждата умира последна ха хах и дано се освестиш/те преди да е станало късно ...


11 Октомври 2017 22:32 | Поетът
Оценка:
-9
 (
13
 гласа)

Трол ли си -
или още двама, трима са наети?!
Оставям ви за тази вечер
пожелавам ви успехи!

Защитавайте червените подлоги,
на провал обречени са вашите облоги!


11 Октомври 2017 22:58 | поете,
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

ау, каква скоротечна реакция като на засегнат, жегнат баш, а и като гузен негонен бягащ, че все за пари дрънкаш- дано ти стигат жълтите стотинки за залъка хлебец утре!


11 Октомври 2017 23:15 | Поетът
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Просто помили да те ограмотят,
ако с молба не става,
нека просто си платят-
на учители, продали себе си и своите близки,
има в изобилие, гусни, като вас, огризки!


12 Октомври 2017 09:26 | Великолепната седморка
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

Не се притеснявайте за тази Бонка тя е образована и представителна и винаги за нея ще се намери работа пък дори и следващия зам. кмет а тази застарена Шопова натруфена селяндурка ще стане кръчмарка така че....


12 Октомври 2017 11:26 | Шоми
Оценка:
-6
 (
12
 гласа)

Синдикалният лидер какво защитава – децата, които толкова много обича, или защитава свои лични интереси?!


12 Октомври 2017 11:37 | МОМИЧКА
Оценка:
-11
 (
15
 гласа)

Циркът на Бонка е да лъже и да мами, запазена марка ѝ е. АМА ТО НАКРАЯ СЕ РАЗБИРА И СЕ ПРОВАЛЯ ЧОВЕЧЕТО С ГРЪМ И ТРЯСЪК


12 Октомври 2017 11:39 | Каменичка
Оценка:
-11
 (
15
 гласа)

Ще ви кажа приказка стара,
за гаргата дето скачала, скачала и сама се надянала. Честито, Бонке, не само се надяна, а ми се и прониза, този път се провали


12 Октомври 2017 11:46 | Другарски
Оценка:
-10
 (
14
 гласа)

Бониии, Бониииии, Бонке мЪъъъъ.... Що ли те викам - щайгичка
със сух талаш
във нея
пате
кълбо кълчища
и
другото
е нищо


12 Октомври 2017 14:02 | УЧЕНИК
Оценка:
15
 (
21
 гласа)

ГОСПОЖА БОНКА ИЧКОВА Е УВАЖАВАН ПРЕПОДАВАТЕЛ И ИЗТЪКНАТ ПРОФЕСИОНАЛИСТ.
ЖЕЛАЯ Й МНОГО ЗДРАВЕ И СМЕЛОСТ В ТОВА КОЕТО ДОКАЗА И СЕ ОПИТВА ДА ПРОМЕНИ!!!


12 Октомври 2017 19:41 | Смешно щеше да е, жур
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

наля, ако не беше жалко и трагично, тази застаряваща гн-ла г да е на държ хранилка в сферата на културата, досущ, както напр думащ ала селски да упр на местно ниво в образованието....


12 Октомври 2017 19:45 | сотаджия-крадец до УЧЕНИК
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

не сваляй майка ми бе керкенез, она само с по големи си го завира


13 Октомври 2017 08:55 | Бонка
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Шопова да спре да пише, да плюва и да ръси лъжи и да вземе да се засрами и пообразова малко. Свирки, свирки, но като му омръзнеш на кметчето и спре да те защитава, какво ще правиш


13 Октомври 2017 09:05 | Бонка
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Аз ако съм алкохоличка, каква е майка ти Ката Спасова и сестра ти Таня ? Даже Г-жо Шопова и вие го имате същия проблем, нали? Спри да пишеш и говориш по-мой адрес, че скоро такива неща ще излязат за теб, че ще от летиш за Португалия на бързо..... бедничкия ти съпруг -куц футболист ще потъне в дън земя, а синът ти ще се откаже от държавен вестник от теб, пачавро. .....


13 Октомври 2017 09:10 | браво
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Браво, Бонке! Всички сме с теб! Заедно ще победим Шопкарева и сие!


13 Октомври 2017 09:23 | ???
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Истина ли е, че на зам. кмета Николов съпругата му работи в този център???


13 Октомври 2017 10:17 | о, ооо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Малииии и ще си изкарате всички кирливи ризи


13 Октомври 2017 13:08 | Албена
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Г-жа Бонка Ичкова е образован, мъдър и възпитан преподавател и Човек! ОК, Шопова?


11 Март 2019 18:21 | Да
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Където е ШОпова е натиск, простотия и феодализъм. Истина е,. създава натиск, 'сандали и всичко феодално и е присъщо. Така. чии са комисиите, смеят ли да пишат нещо друго. А
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар