Смело сърце! Сержантът от НВУ "Васил Левски" Тянко Жеков спаси благоевградското с. Бучино от голям пожар

10 септември 2021 07:43   11 коментара   46137 прочита


Тянко е от благоевградския квартал Грамада и от дете показва голямо и смело сърце. За него казват ,че е намерил призванието си ..

Сержантът от Националния военен университет „Васил Левски“ Тянко Жеков спаси благоевградското село Бучино от пожар. Бързата му и адекватна реакция е помогнала и на пожарникарите , които са успели да локализират огъня и да не му позволят да обхване къщите в селото. Тянко ,който е от благоевградския квартал "Грамада "намери призванието си, да помага на хората, показвайки голямо и смело сърце във всякакви ситуации.
„Аз съм от Благоевград и се озовах на точното място в точния момент. Видях да горят стърнища и веднага звъннах на 112. Температурата беше 36 градуса, духаше силен вятър и беше наистина много рискова ситуация. Но пожарникарите реагираха светкавично и бяха на мястото за по-малко от пет минути“, разказва серж. Жеков. 
Междувременно той успял да намери от фирма в съседство челен товарач и започнал да избутва пръст, за да ограничава огъня. Пожарникарите и той работили четири-пет часа, за да локализират пожара и да успокоят притеснените жители на Бучино. 
Това не е първият пожар, който серж. Жеков гаси като военнослужещ. Той е участвал и в потушаването на огъня в местността „Картала“   и в Рила преди години. „Теренът беше много сложен там. Трябваше да се изкачваме четири часа пеш нагоре, над Рилския манастир, за да достигнем огъня. Но е удовлетворяващо чувството, че си помогнал, въпреки трудностите“, споделя още серж. Жеков.

Той е военнослужещ от 2007 г. Има две мисии зад граница, възпитаник е на Професионалния сержантски колеж в Националния военен университет и в момента е логистик в курсантския батальон. 
За съдействието, което сержант Жеков е оказал на огнеборците, началникът на РУ на МВР - Благоевград гл. инспектор Красимир Уруджолов изпрати благодарствен адрес до Националния военен университет „Васил Левски“. От своя страна началникът на Военния университет бриг. ген. Иван Маламов отличи военнослужещия с грамота. 

П. Попов
 


Още за: тянко спасител   Още от: Общество

Принтирай статия
11 коментара
10 Септември 2021 08:58 | Abv
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Поздрави за постъпката и да си жив и здрав и да се водим от СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА помагаме ли си ще успеем ...


10 Септември 2021 09:45 | Бат сашо
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Днешните военни се бият за водка Търговище, имали бира и винце него Търси за нищо от кол и въже са събрани


10 Септември 2021 09:49 | До Наско
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Смешен, даже не мога да те нарека-човек. Момчето не е циганче, и е много свестно. Не можеш да му стъпнеш на малкия пръст-мухльо


10 Септември 2021 10:40 | Ваня
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Браво! Достоен пример за много хора.


10 Септември 2021 10:54 | Браво
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Браво Тянко!


10 Септември 2021 12:18 | Поделението
Оценка:
-5
 (
5
 гласа)

Пълен смешник фронтовак ..


10 Септември 2021 14:15 | Поделението
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Благоевград е арена на диви селяни и диви животни, който се вихрят на воля, необезпокоявани довлякоха си гадните селски манталитети и свинския начин на живот и завзеха страхотния ни град изгониха хората и взеха работните им места направиха града кочина със животинските си примитивни манталитети и начин на живот .. Естествено е подобни извънземни да излизат герой за пример .. нормален човек няма стъпи в тая умряла провинция населявана от подобни извънземни


11 Септември 2021 00:58 | До Поделението
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Смешен цървул, без да се представяш откъде си, се познава по простотията ти. Тя не оди по гората, а у градО ви. Я си разкрий името и капутската ти физиономия, да видим ти що за стока си (макар да е ясно) и що си постигнал...


11 Септември 2021 00:59 | До Поделението
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Капутиш.


12 Септември 2021 22:40 | Гражданин ЦГЧ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на момчето.
Но село Бучино гори поне 3 пъти това лято.
На 02. 08. 2021г. пожара там бе на площ 1000 Дка. Кой ги пали тези пожари в това сухо време?
А пожар в Рила бе септември 2008г.
Добре, че бяха френските самолети за гасене на горски пожара.


13 Септември 2021 08:40 | Полицай
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво на момчето, еденици са Хората, който при вида на горящ огън - Пожар, биха позвънили на 112! Подвиг от такъв ранг е присъщ само за най смелите!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар