След зверската катастрофа вчера! Трагедията в сатовчанското с.Кочан е голяма! Цяло село оплаква 15-годишната Надя

18 юли 2021 09:10   18 коментара   34731 прочита


Минути преди свирепия удар в дърво, Надя пуснала клип в Инстаграм, на който се чува как момичета нахъсват шофорката Айтен Е . да натиска педала на газта над 150  км ....

Деветокласничката Надя А. е загиналото в адската катастрофа вчера около 15 часа. 15-годишното момиче стана жертва на свиреп удар на джипа, в който пътувала, в дърво на пътя Кочан- Ваклиново. Автомобилът е смазан между дърветата, а 5 момичета, сред които и Надя, преживяха най-големия кошмар в живота си. За Надя животът приключи! .

Ранени са и са настанени в болница приятелките и: Айтен Е, Елиска М. Цветелина Д. и 15- годишната Ани от Слащен,която от бебе живее с родителите си в Испания. Всички  ранени момичета са деца на гастарбайтери и са непълнолетни.

За щастие те са вън от опасност за живота, но имат счупвания и рани, което предполага болнично лечение. Джипът БМВ Х5 е шофиран от Айтен, която се върнала от Америка на лятна ваканция в родния Кочан. Момичето имало американска шофьорска книжка, получена миналата година, когато била на 16 години.

Джипът е на баща и. Вчера, Айтен взела колата, за да разходи приятелките си и да пият кафе. Час по-късно станал инцидентът. Около 15 часа загиналата Надя пуснала в инстаграм клип, на който се чува как момичетата нахъсват водачката на автомобила да натиска педала, вижда се, че скороста е 150 км. Минути по-късно поседвал страховития удар.

Неопитната Айтен не успяла да преодолее неравност на междуселския път, изтървала управлението при високата скорост и колата безконтролно  започнала да се удря в дървета, спряла е в едно от тях. Джипът е размазан. На място пристигнали два екипа на Спешен център Гоце Делчев, за да извозят ранените.

Надя била в съзнание, но по пътя към болницата издъхнала, вследствие на комбинирана травма, несъвмесима с живота. В хирургия са настанени Айтен, Ани, Цветелина и Елиска, която е пострадала най-тежко, травмите са по главата и лицето и, казаха от болницата в Гоце Делчев. Пред здравното заведение днес се събрали роднините на всички момичета. 

Близките на Надя чакат д-р Яни Златин да освободи трупа. Най-леко е пострадала Ани от Слащен, на 15 години, която дошла на ваканция с баща си.  Човекът научил черната вест, докато бил на риба вчера. Трагедията почерни фамилията на Надя, потресе близките на пострадалите. Лятната ваканция на 5 момичета бе окървавена. Шокът за всички е голям.. 

Инцдентът, завършил със смъртта на Надя, днес е най -коментираната тема в района. Замлъкнало е ,сякаш, само село Кочан, откъдето е красивото 15 г. момиче. Надя има по-голям брат и прекрасно семейство, казват хора от селото. Добра ученичка, слънчево и скромно момиче, ученичка в 9-ти клас.

 Траурна е обстановката в село Кочан, десеки се стичат към дома на 15 годишната Надя, за да посрещнат трупа и и се сбогуват с нея. Шофьорката Айтен е единствената сред момичетата, която знае какво се е случило, и че Надя е загубила живота си, след вчерашното  безумно шофиране и младежка еуфория. Приела е вестта изключитено тежко, а писъците и раздирали здравното заведение цяла нощ. Огромна трагедия за всички . И за момитета ,останали живи по чудо.. Животът им вече няма да е същият ... 

 Полицията образува досъдебно производство по случая 

Петя Петрова 

18 коментара
18 Юли 2021 10:02 | Gost
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Дрисли, правещи се на велики с ПАРИ!
Жалко за един изгубен детски живот!
А ДРИСЛАТА, нека им тежи на съвестта,
смъртта на приятелка!


18 Юли 2021 10:49 | Жалко за изгубения живот
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

И от новото помашко поколение нищо не става вече, предното поколение поне правеха щуротии където нв ги познаваха, носеха си късите полички, шаваха си напред назад в Благоевград, и като спреше автобуса в ГРАДА ходеха и се преобличаха със селските дрехи, преди да си отидат в селото, а сегашните нищо не става от тях.


18 Юли 2021 11:22 | игов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

МИ ПОМАЧОРИТЕ СТАНАХА НАГЛИ МНОГО .А ПРОСТИ ПРОСТИ. КАК ЩЕ ДАДЕШ ТАКАВА КОЛА НА ДЕТЕ. 20 г ЗАТВОР ЗАСЛУЖАВА


18 Юли 2021 12:05 | джоро
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

жалко за детето, но в тия села всеки който се е върнал от гурбет си купува бмв и айфон! това за тях е символ на забогатяване и парвенющина!


18 Юли 2021 12:29 | Кдкфкфк
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Май и дрогичка започнаха да използват, за съжаление


18 Юли 2021 12:44 | Ivan Petrov
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Искам да кажа едно нещо, което да го прочетат повече от местните в Сатовчанско. Преди години този край се свързваше с трудолюбие. Днес селата им са символ с морален упадък. Огромното мнозинство от хората са прости, духовно осакатени, абсолютни селяндури - безпросветни, некултурни и нагли. Причина е, че от 20-тина години местните плъзнаха по чужбина - работят нискоквалифициран труд (чистачи, строители, гледачки) и т. н., вземат по някой лев и като се върнат на село единствената им утеха е да си купят БМВ, скъп телефон или да организират "яко пиячка", да се "пукат" съседите. Младежите, за които четем днес, са болезнено отражение на моралната деградация на родителите им. Няма друг район в страната, където простотията е издигната на такова високо ниво. Мнозинството там живее без досег с културата и цивилизацията. Където и да отидат, светът им се ограничава до заветния момент, в който ще се приберат на село и ще покажат "новата придобивка". Макар материално да са в 21 в., културно са в 19-ти


18 Юли 2021 13:07 | Така е
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Много правилно Ivan Petrov


18 Юли 2021 13:15 | Селяни сър
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Да е живо и здраво дървото ...можеше да е някой от нас


18 Юли 2021 13:36 | чанев
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

какви да са от община сатовча, умни или тъпи, общински кмет магарешки доктор ( комунистически помашки инат ), лидера на най голямата партия гроб в общината на помаците е агент ленко завършил неуспешно 8 ми клас, еми какво да е възпитанието назад ( естествено дрогирано ) дрогирани полицай - разговаряйте на живо със шефа на мвр сатовча и се уверете сами за какво иде реч ) а като стигнеш до прокуратурата тоес каскетурата става още по зле, тези гадове управляват разтурията в помашките райони, язък за младото детенце, аллахраметялесан го.


18 Юли 2021 14:23 | Пешо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Чанев, сатовча и района си е вилает на дпс.


18 Юли 2021 16:14 | Ангел
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Дрисли! Сега от болницата качват ли снимки и клипове в инстаграм??
Оная мърла, дето се мисли за шофьорка в Америка, запозната ли е с правилата в България? Е, сега дано и се изяснят в затвора! Баща и да и ги каже, дано лежат и двамата! Че даже им е малко!!!
Съболезнования към родителите на загиналото момиче!


18 Юли 2021 17:02 | До Ангел
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Какъв затвор. Най много условна


18 Юли 2021 18:06 | Пфф
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Каква условна като на 17 още се води непълнолетна по нашите закони... никакво наказание няма да има дори да беше помляла друга кола и с още жертви.


18 Юли 2021 18:28 | Обик
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Жалко. Един млад човек си отиде. Знаете ли, по принцип тези хора си имат своите дефицити, от този край. Но съм омерзена от коментарите тук. Къде се акциите на кат за просвещаване на гражданите например. Психолозите казват, че човекът е продукт на семейството, обкръжението и обществото. Във всяка европейска държава тези който са останали живи ще трябва да посещават курсове за еволюиране на личността. Какъв ще е животът на шофьора? Замисляте ли се? Страх ме е от това общество. Колко пъти посъветвахте децата, пиещи пред очите ви, казахте ли на родителите им ако ги познавахте, съобщихте ли на отговорните институции, то пък от тях има ли полза. И изобщо има ли изобщо някаква превенция. И нужно ли е при поредната трагедия, полицията да реагира. Затвор също с цел превенция.


18 Юли 2021 19:50 | Георгиева
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Вярно ли е, че е починало още едно от момичетата? Така пише в Блиц.


19 Юли 2021 04:25 | ГРАД КОЗЛОДУЙ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

БОГ ДА ПРОСТИ НАДЯ МИР НА ПРАХА И


19 Юли 2021 12:04 | Арбен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Крайно време е общинското ръководство на Сатовча да предприеме действия и да върне наши момчета, които са началници по Благоевград да командват полицията в Сатовча. Те ще сложат ред и дисциплина . Имаме си готови кадри и да си дойдат по нашите села.


19 Юли 2021 13:04 | Кочан
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

За Къде бе деца, за къде бързате толкова? Разбере, че животът не се купува с пари. Родителите трябва да учат децата си на отговорсност, а не " за милиони няма закони". Жалко за един изгубен млад живот. Съболезнования на родителите! Такава мъка не може да се преживее.....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар