След визитата на здравния министър в Разлог: Премахват 24-часовата карантина на Вътрешно отделение на болницата

01 август 2020 00:26   2 коментара   4998 прочита


Кметът Герчев призовава гражданите към отговорно поведение, спазване на социална дистанция и носене на маски

Както съобщихме здравният министър Костадин Ангелов се срещна днес с кмета на Община Разлог - инж. Красимир Герчев, народния представител д-р Емил Тончев, председателя на местния парламент д-р Копанарова, областният управител Бисер Михайлов, директорът на МБАЛ д-р Велев и инж. Венцислав Гърменов - зам. кмет по соц. дейности на Община Разлог. Министър Ангелов посети и МБАЛ - Разлог.

На срещата бяха обсъдени въпроси свързани с капацитета на здравното заведение, необходимостта от обезпечаване с апаратура и медицински персонал, както и моментната ситуация със заболелите. Разговорите засегнаха и взетите мерки и тяхното прилагане, като особено внимание се обърна на непрекъснатата комуникация и съвместна работа на здравното заведение и общинския кризисен щаб.
Детайлно се обсъди и въпросът свързан с броя на леглата в отделенията на МБАЛ Разлог, където се приемат и лекуват пациенти с COVID- 19.

В тази връзка, от утре в 12:00 часа ще бъде премахната 24-ри часова та карантина, на която бе подложено Вътрешно отделение, където в обособената т.н. "Чиста зона" е диагностициран пациент с коронавирус.

Кмета на Община Разлог призовава към отговорно поведение, спазване на социална дистанция и носене на маски. Той увери, че има достатъчен брой свободни легла, лични предпазни средства и консумативи и дезинфектанти.

И. Калинков


Още за: министър   Разлог   среща   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
01 Август 2020 08:44 | Жоре
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Извънредно положение до края на Август. От Октомври нов карантин. Картата коронавирус ще се разиграва години наред, хората са много умсвено ограничени и не могат да се усетят, че ги пръвят на маймуни.


01 Август 2020 12:54 | БОРКО
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

в провинцията ЖОРЕ е така според мен хората се страхуват от местната власт тъи като са икономически зависими виж Вик там не можеш да почнеш работа ако не си гербаджия и така навсякаде
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар