След успешна акция на полицията 3-ма вандали бяха заловени и платиха на община Благоевград нанесени щети

05 юни 2013 12:15   7 коментара   6689 прочита


690 лева влязоха в бюджета на община Благоевград от трима задържани за вандализъм. Те са били заловени за неправомерни действия в района на градската градина и рушене на общинска собственост. Акцията са провели служители от 1-во Райнонно полицейско управление в града, които след оглед са определили стойността на унищожената собственост. Срещу тримата вандали е образувана административно-наказателна преписка, съставени са им протоколи с преписание да заплатят нанесените щети. Съставени са им и актове за административно нарушение.

На 3 юни, всеки от нарушителите е внесъл в касата на общината сумата от 230 лeвa. По този начин в бюджета на общината, след направените необходими процедури за опазване на обществения ред са постъпили 690 лeвa.

По думите на зам.-кмета по строителството и сигурността в община Благоевград инж.Стоян Благоев, благодарение на добрите взаимоотношения между полицията и общината ще продължат да се реализират акции, в които вандалите да си понесат отговорността. Стремежът на двете институции е предотвратяване на вандалските прояви на територията на общината и насърчаване на отговрно поведение от страна на гражданите.

Ива Иванова


Още за: вандали   акция   територия   Още от: Общество

Принтирай статия
7 коментара
05 Юни 2013 12:54 | Градски
Оценка:
20
 (
20
 гласа)

Браво, само така за кретените, които не осмислят, че чупят своята собственост-Общинската собственост е на нас гражданите, не е на филанкишията.
Апел към Общината-бръкнете се с някой лев за камери, не е нужно да се хаби ресурса на полицията за кокошкарски работи. Паркове, алеи и обществени места ТРЯБВА ДА СА ПОД ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ.


05 Юни 2013 13:14 | анонимен
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Браво! От кога искаме да чуем такива неща. Продължавайте, пък на някой ако му стиска, нека руши и да плаща. В демокрацията можеш да правиш всичко, стига да не нарушаваш законността, ако ли не, плащаш, ако не платиш в срок, после плащаш с лихва и така, докато се издължиш, а ти продължавай да бъдеш нарушител, щом това ти харесва.


05 Юни 2013 13:21 | 6666
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Поздравления за успешно свършената работа. В градската градина няма една пейка на която да поседне човек. Всички са замъкнати в храстите по зелените площи, там се пие галони бира от ученици през цялото денонощие, грозна картина. Дано да се въведе ред. Необходими са обществени тоалетни, иначе трябва глоби и за пикаещи, има ги в изобилие.


05 Юни 2013 13:39 | А бой
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

А по един бой дали са им опнали, от полза ще им е )))))


05 Юни 2013 22:21 | някой
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не са случайни щом не казват имената им


06 Юни 2013 08:58 | Тън-тън
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да от това имахме нужда в този град. Но мисля, че освен имената им трябва да се сложат и снимките им и то на публични места!!!


07 Юни 2013 22:36 | Стар Благоевградчанин
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Знам ги кои са, за пари ги издавам веднага
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар