След срещата между ръководството на "Пирин" и родители на деца от ДЮШ! Бившият съветник Зл. Ризова: Г-жо Уорън, преглътнете личните обиди и грозни думи, мислете за децата!

03 юли 2020 13:00   60 коментара   27738 прочита


Върнете изгонените деца, заради тях / децата /  сме длъжни да преглътнем егото си. Извинявам се, че стоях зад хората, които изрекоха куп грозни думи . 

 

До късно снощи продължи срещата между ръководството на "Пирин ", родители на изгонени от ДЮШ деца и фенове на отбора. Тя бе уточнена и организирана след мирния протест преди дни, на който родители на деца изразиха недоволството си от новия треньор на школата  Радостин Александров и факта, че някои от децата са освободени от школата по негова преценка.

Очаквахме конструктивен диалог и решение, което да обслужва интересите на децата, попаднали в неприятната ситуация, вместо това станахме свидетели на махленски скандал, дирижиран от една от майките, която не позна мярата в поведението и задаваше въпроси, опростачили  до краен предел и обезличили целта на срещата. Въпросната майка, засегната лично явно, само дето не зададе въпрос, с кого си ляга новият  треньор на школата Радостин Александров.

Възмитутителното и поведение нажежи атмосферата по време на срещата, на която кметът Томов и заместникът му Милев в по-голямата и част бяха неми свидетели. В един момент, когато напрежението ескалира градоначалникът направи призив за успокоение на страстите и съобщи, че ще бъдат направени допълнителни групи към  школата, в която да тренират децата .

Ще ви спестим подробности от диалзите  между майката и ръководството на отбора, тъй като не успяваме да извадим есенцията от дискусията между тях. Как точно ще се развие ситуацията със скандалите в ДЮШ не стана ясно, но пък всички от ръководството на Пирин и общината декларираха, че децата и техните интереси са най-важни. 
 

На протеста, за да подкрепи децата на Благоевград, а и вчера в залата, бе забелязана бившата общинска съветничка, острието на ОБС Благоевград в миналия мандат Злата Ризова. Днес тя изрази човешката си позиция по скандала  и мотивира присъствието си по време на протеста. Ето какво казва Ризова ,обръщайки се към ръководството в лицето на  Ива Уорън : 

"На вчерашната среща чухме, колко струва всичко и на двете страни. Едната, колко взема, другата, колко дава. Измести се фокуса, отидохме там за децата, а никой не каза нищо за тях, освен самите те. Трябва много да слушаме децата, хора, те на много могат да ни научат. Г-жо Уорън , заобиколена сте от чакали, сервилни подлоги/не всички разбира се/, от които може да чуете само това, което ще Ви се хареса. Допуснете, че са сбъркали, допуснете, че не само начина, по които са изгонени децата е грозен.

Вчера казахте, че и да сте сбъркали, грешката ще си я платите Вие. Позволете ми да не се съглася. Колко струва бъдещето, г-жо Уорън ? И къде точно се плаща? Не познавам господин Александров, но доверявайки се на всички авторитети, които изразиха мнението си или по скоро съмнението си за неговите професионални качества се съмнявам в правилната му преценка.

Аз съм наясно, че при подбор няма как да се избегне субективната страна, но тук не тя оставя горчив вкус. И понеже чух няколко пъти, че е безумно да се протестира срещу частно дружество, искам пак да повторя: дружеството не е частно, с общинско участие е. В това дружество Община Благоевград изсипа един чувал с пари. Същото дружество ползва безвъзмездно всички терени собственост на Община Благоевград.

Знаете ли, колко струва изграждането и поддръжката на един терен? Само на един? Така че не ми казвайте, че нямам право да протестирам. Сега за децата: г-жо Уорън, ако за нещо на света си струва да преглътнем егото си, то това са децата - бъдещето.

Ето защо Ви моля /преглъщайки собственото си его/: Преглътнете личните обидите и грозните думи, които чухте/за които се извинявам без да съм ги изрекла, извинявам се заради това, че стоях зад гърба на хората, които ги изрекоха/ и върнете изгонените деца.

П. Попов  

И. Уорън и Р. Александров


Още за: Злата Ризова   деца ДЮШ   Още от: Общество

Принтирай статия
60 коментара
03 Юли 2020 13:14 | ������
Оценка:
6
 (
16
 гласа)

Има едно нещо много важно и всички трябва да го знаят, а то е:
Благодарение на децата и техните родители няколко години поред великите ръководители Венко Попов и Велислав Елезов получаваха заплати от таксите. И не само те, голяма част от издръжката идваше именно от таксите които родителите на децата плащаха. Да не говорим че същите родители плащаха и транспорта на децата за пътувания, и лагери и участие в турнири. Но това явно някои хора са го забравили....


03 Юли 2020 13:32 | гражданин
Оценка:
9
 (
17
 гласа)

свръх амбицирани майки които са готови на всичко, незнам дали така е най-добре за децата...


03 Юли 2020 13:52 | Пирин е на Благоевград
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

Въпросната майка се казва Мария Данчова
И за незнаещите, Ива Уорън и кмета Томов се съгласиха да има допълнителни групи и да се върнат освободените деца. Това е важното от срещата. За съжаление на всички, въпросната Мария не спря да сее злоба и жлъч срещу представителите на Пирин. А накрая това същество си позволи да обиди Ива по най-грозен начин че е бездетна и нямало как да разбере какво чувства една майка. При което Ива се разрева. Дотук с мирния и справедлив процес на родителите. Това е "протест" на една злобна жена, която явно си има и други проблеми и сега ги излива върху Пирин.


03 Юли 2020 13:54 | ...
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Общинския съвет трябва незабавно да освободи Венко Попов!!!! Кмете влез си в задълженията заедно с председателя на Общинския съвет!!!


03 Юли 2020 14:00 | �����
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Да и аз бях на въпросната среща. И аз съм за правотата на децата, но тази г-жа Данчова направо прекали. От колко се беше пренавила да ги разнищи, им направи услуга. Радостин само си трайкаше като някоя девственица, а Ива пое отговорността за неговите грешки. Това недоразумение, час по скоро трябва да си ходи... Целта на срещата беше да се дадат отговори на куп въпроси свързани с децата и ДЮШ, и да ни обясни г-н "треньора" /Радостинчо/как и по какъв начин е направен подбора на децата. Но на въпросната г-жа и беше по-важно да разбере дали Радостин е родом от София или Костинброд, колко пари взимат в Пирин, колко пари дава Ива и т. н. Важното е че беше постигнато споразумение /ще видим дали ще се спази на 01. 08. 20/и децата да се завърнат в ДЮШ. Общо взето, типично по Български... грозна картинка. А иначе съм съгласен, че Ива е заобиколена от куп чакали, които само чакат да се налапат. Накрая излезе че общината не е платила 350000 на ДЮШ които са нейно задължение.... смешна история


03 Юли 2020 14:03 | �����
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Къде беше Венко /като представител на общината/ при създалата се ситуация? Защо не направи нещо да защити децата на общината, нали за това е там? Или е по-лесно всички да се крият зад Ива....


03 Юли 2020 14:06 | баща
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

След тази среща, се чудя, дали не направихме лоша услуга на децата ни, какъв пример им даваме, дали наште / вкл. и мойте/ амбиции не им вредят, дали ще са готови да посрещат трудностите или ще си решават проблемите с бой, нападки, обиди и недай си боже по-лоши и опасни постъпки... Да, трябва да ги защитаваме и да им помагаме, но не прекрачихме ли тънката линия ????За съжаление такива въпроси ще си задаваме още дълго време, а децата да са живи и здрави...


03 Юли 2020 14:19 | Пепи
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Тази мария данчова е герберски трол и подлога. Нарочно и написах имената с малки букви, защото не заслужава да ги да споменавам името и


03 Юли 2020 14:47 | Xaxax
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Zlateto koi q opava


03 Юли 2020 15:05 | Ханс
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

Още на 5тата минута стана ясно, че ще стане махленска разправия. Заради тази Мария. Ива и Томов казаха, че е договорено споразумение и ще се създават допълнителни групи, за да се върнат децата, а Общината ще поеме разноските. Но това което последва е меко казано срамно и грозно. Дори по едно време феновете се опитаха да въведат ред и да я успокоят (колко и странно да звучи), но тази се нахвърли и на тях и като че се озвери още повече. Поздравления за Ива, че не отговори на личните нападки и се държа достойно. Дано е перде и не й повлияят обидите. Като цяло отвратително се получи.


03 Юли 2020 15:15 | �����
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Никой не е пророк в собствената си страна... Успех на Ива и екипа и дано успеят с Пиринката... идиоти винаги ще има, злобата също ще е много, трябва време и нещата ще станат. С нормален диалог винаги се оправят нещата.


03 Юли 2020 15:19 | mare mare
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

много мислиш за децата, а ти самата живееш в общинско жилище защо не освободиш това жилище да се настанат семейства с деца наистина нуждаешти се .
защо никой не провери колко доход имаш и защо ти е дадено това жилище


03 Юли 2020 15:24 | Краси
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Мара за това се разведе с мъжа и, да вземе общинско жилище


03 Юли 2020 15:56 | Гкгк
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Мара свирката


03 Юли 2020 16:15 | Да
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

От далеч личи, че радостин александров е мазен манипулатор. Всички знаем, как се получават сертификатите, които размахва. Но защо никой не зададе най - важния въпрос, който може да валидира професионалната му квалификация а именно - колко футболисти е създал, в школите които е управлявал и на какво ниво те в момента се състезават. Според мен това е критерият доказващ ефективността на всеки ръководител на ДЮШ.


03 Юли 2020 16:47 | Ттт
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Бегай па ти ма, гледай си сино, и не давай акъли, минет


03 Юли 2020 16:54 | Градинар-сливовъд
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

За тая кОр нема ли


03 Юли 2020 18:15 | Спасов
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Браво злате


03 Юли 2020 18:19 | Уорън
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Госпжо Ризова, моля Преглъшайте Вие!


03 Юли 2020 18:20 | Уорън
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Да ви е спорно и сладко!


03 Юли 2020 18:26 | Уорън
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Да ви е спорно и сладко!


03 Юли 2020 18:28 | Ло уай Ло
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тази Мадам аз срещал в Ухаааааа!


03 Юли 2020 18:28 | 6666
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

г-ж Данчова опорочи срещата никой от присъстващите не е против /ПИРИН/ ПОКЛОН пред г-ж ИВА УОРЪН!!! за всичко което свърши и върши за развитието на футболния отбор. Но това недоразумение Радостин явно много ама много ви лъже, ПИРИН няма нужда от академия, има спешна нужда да се спре изтичането на талантите, децата на Пиринска македония са борбени и носят в сърцата си орлето. Не е нужно да изброяваме талантите излезли от школата. Не беше нужно да бъдат уволнявани доказани треньори, същите треньори трябваше да направят селекцията те познават най добре децата.. ИВА Опитай се да разбереш най важното!!!! успехите на школата на ПИРИН до сега са благодарение на Македонските сърца непокорни и винаги готови за битка. Като облечеш с фланелки с емблемата на ПИРИН деца от Плевен и Стара Загора това не ги прави биткаджий и войни за тях няма никакво значение орлето, те нямат Македонски сърца да го бранят. Придържай се към традицията там са корените на бъдещите успехи, не прави експерименти. САМО ПИРИН


03 Юли 2020 18:31 | Ло уай Лю
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

и Аз


03 Юли 2020 18:45 | фоката
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Ще изкажа мое мнение без да искам да ангажирам никой с него.
За мен Ива е малко Мека Мария. Ако Пирин тръгне нагоре и се бори за призовите места в А група, пред клуба ще има доста по-големи проблеми за решаване и доста по-отровни хора от една психясала майка. Това все пак е футбол в България. За мен е добре Ива да си остане собственик, но да намери твърд човек за Изпълнителен директор, който да защитава клуба. И друго. Тези родители, чийто деца сега са върнати в Пирин няма да се спрат дотук. След като им върнаха детето в школата, после ще настояват то да не е в подготвителната група, а в първия отбор на набора си, после да е титуляр, после да подпише договор с Пирин, после да играе и за първия отбор. Няма да му видим края. Трябва твърдо да се действа.


03 Юли 2020 18:46 | Паола
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Какви македонски сърца непокорни бе неврастеник? Какви Орлета бе? Това са си чисти ТИКВИ!


03 Юли 2020 18:47 | Паола
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Каков си таков ти бе фока?


03 Юли 2020 18:51 | Мечка незаспала още
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Каков Ханс си ти бе Асане? Зер ако си пишеш истинското име ще учудиш някого?


03 Юли 2020 20:46 | Любо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Тази и от футбол почна да разбира, много добре те знаем Златке, не се бъркай там където не ти е работа...


03 Юли 2020 21:24 | Е и
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Щото кой ли се сеща за нея, на секс манджа мерудия, големи разбирачи сме


03 Юли 2020 21:34 | РОБЕРТО БАДЖО
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

по големи гълтачи от братя Телезови и оня селски декамесар Венко нема и на Юпитер-мазни, долни комунета-каците са същите лекета-отборчето е ток и жица-ДА ВИ ЕБА МАЙКИТЕ ДОЛНИ !!


03 Юли 2020 21:40 | до Баджо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

По големи проститутки от Елезови нема!


03 Юли 2020 21:52 | ДИ КАНИО
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

И ЖЕНКИТЕ са им грозотаври пачи на Братята-да им го тура в ушите


03 Юли 2020 21:56 | клееец
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

а аз имам мерак на ДАЦа-Каца-че я йебем като Рийзе-Кати ПРАЙС /Джордан/ грубо и вербално..... ХАХАХА


03 Юли 2020 22:11 | Соломон
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Злата си е права, ама защо се връзва на това недоразумение данчова, това се питам
Елезовци също са като данчова, въртиопашки


03 Юли 2020 22:56 | Z
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Пирин ойдиса на родителите и им върна децата в школата. Само че в подготвителните групи, където общо взето ще ритат за здраве. Нооо болните родителски амбиции ще тикат детето да рита в Пирин, щото може да е новия Бербатов. И така, след 7-8 години тия деца ще станат на 18, няма да са станали футболисти щото просто не стават, няма да са получили образование в училище щото през това време са ритали топка и перспективата пред тях е да са общаци.


03 Юли 2020 23:33 | ом
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Злате, Злате, малко жълто пате!


04 Юли 2020 00:05 | OB
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А най-смешното от всичко е че с предния си пост във ФБ Злата пита защо Благоевградчани не са подкрепили протеста и на него е имало само 20 човека. ХАХХАХАХХАХ Тея жена наистина няма ни най-малка идея какво е мнението на Благоевградчани за случващото се в Пирин.


04 Юли 2020 02:06 | Georgi
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Мога да кажа на тая данчова ли е каква е въпросната майка че е толко ограничена и проста и ако я вида ше я наплювам в лицето а за тези думи които разстроиха Ива господ гледа не забравяи идиот такъв


04 Юли 2020 06:09 | Шишо
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Беше изключително грозно държание на Ива, до нея английския лейбър подскачаше на обикновенни фенове след срещата с бодигард, Венко путьо, мааазен дебел Брат Грим. Що се отнася до майката тотално се изложи с лични въпроси и нападки към треньорчето, което е наето от Лелката. Тя вече не е тази усмихваща се с присвити очички. Арогантна и нахална на ръба на нервен срив.
Кмета се бе договорил с тях предишния ден, подари им 25те % и сега очаквам да им дадем и терените, които са правени от нас и родителите ни.
Благоевград ще остане без стадион един ден!
Продадохме се без пари на голтаци английски-колонизатори!!!


04 Юли 2020 10:04 | жител
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

На тази среща Ива се изложи тотално. Докато демонстрираше досега едно ведро настроение, когато я притиснаха и дойде първият проблем, взе да се държи арогантно, да се тупа в гърдите АЗ, АЗ, АЗ. Абе ееей, Мис Уорън, ти си едно поставено лице, лесно е да използваш дадени пари, хайде по-спокойно, измамници и използвачи такива... Заради такова отношение и поведение, един ден няма да можеш да се прибереш в рония си град... Комплексари


04 Юли 2020 13:15 | до горните двама
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Доста бедни коментари. За 1 година се направи повече отколкото за 30 години, инвестира се в първи отбор, школа, терени, административни сгради, стадион, автобуси, инфраструктура и т. н. А и Общината е дала имотите си не безвъзмездно, а при определени условия и инвестиции. 99% от благоевградчани са зад Ива и Пирин така че кой ще я гони не знам. Ти може би


04 Юли 2020 13:22 | Реален
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Какво толкова се направи за една година, та чак за последните 30годуни не е правено? Та Пирин има 4 финала за купата, има бронзови медали, а миналата година отбора завърши на 12 то място от 17 отбора в слабата Б група и отпадане за купата от аматьори. Цифрите не лъжат.


04 Юли 2020 13:25 | Ветеран
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Скоро балона ще се спука и тогава всички гъзолизци първи ще почнат да плюват ръководителите на Пирин, както беше ди скоро-първо Камбитов (докато намираше пари за футбола ) беше добър, после стана лош. Този филм сме го гледали.


04 Юли 2020 13:35 | ���
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Шио
Ива си отговаряше на въпросите културно и възпитано и с реални факти и цифри. Какво повече искаш? Може би и тя трябваше да кряка и да обижда и да изпадне в истерия като оная махленска пача.


04 Юли 2020 13:39 | пипи
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ветеране
Тоя балон се пука от изборите октомври месец миналата година насам. Нали Емиратс щеше да си тръгне веднага след изборите. Е, 9 месеца след това са си още тук. Колко още дълго ше чакаме "балона скоро да се спука".


04 Юли 2020 14:05 | Ветеран
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Кога съм твърдял, че октомви ще се спука балона? Ясно, че тази фирма има икиномически, не и футболни интереси. Кой футболвн клуб в България куоува хотели, имоти, кой шеф при слаби резултати не гони шефовете - некадърници?


04 Юли 2020 14:08 | Реален
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

До един и същ олигофрен с няколко ника-реалните факти и цифри са следните - при втори най голям бюджет в слабата Б група си на 12 то място от 17 отбора, отпадане за купата от аматьори от Нова Загора. Цифрите не са нито ризови, нито зелени.


04 Юли 2020 14:12 | Общинар
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Малко сухи цифри, Емирейтс Уелд е регистрирана 2016 та година, за 2017 та е отчела 20000 лева загуба, за 2018 та има печалба 40000 лева. Прилича ли ви на фирма, която би наливала безвъзмездно милиони в Пирин или по скоро на фирма-пералня?


04 Юли 2020 15:26 | аз
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

И какви са инвестициите ?? Направиха в сградата ремонт, за да може колко са вложили, петорно да изпишат, направиха си офиси на фирмата, като, че ли им е бащиния, какви инвестиции са направени на терен? Нов ли има вече, че аз не знам, махнаха седалките и проснаха платнищата, защо не се сложат седалките на П и Н ? Друго по стадиона какво? Какво направиха по Рилци, къде направиха други терени? Що се онася до школата, какво направиха? Пълен батак, с назначения излишни на разни некомпетентни и корумпирани индивиди. Освобождаване на наши деца, за сметка на някакви си. Как определиха, че не стават? 15 дена им бяха достатъчни да преценят ли? Какво още? А да. Привличане на футболисти, за които нямам против, но в залязваща възраст. И ако си решил да градиш нещо в бъдеще, трябва те да не бъдат основни. Да не говорим, че е пълно разхищение на средства. А що се отнася до назначения на треньори- сульо и пульо без никакви стажове и практики, некомпетентност. Още мога да пиша...


04 Юли 2020 16:01 | @@@
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Много тъпа тая Мара бе


04 Юли 2020 16:35 | До шишо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ти вбми звучи като Делян, тоест шашка, тоест мара


04 Юли 2020 18:22 | пипи
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

до релания-ветеран
Никой никога не е казвал, че има каквито и да било амбиции и очаквания за миналия сезон, стига си го повтарял това като папагал.
Разбрах ти мъката, чакаш балона на Емиратс да се спука. Ми чакай. Междувременно всички благоевградчани ще са на стадиона да си подкрепят отбора.


04 Юли 2020 18:35 | ...
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

жител, маро ти ли си ма овца.
Бегай да лижеш на турчина резаната пишка. Тва не ти е събрание на ГЕРБ да викаш и да крякаш.


04 Юли 2020 20:16 | Реален
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Пипи, ти си мъж с женски дрехи, няма болка, има цифри, те са неутрални, досега под ръководството на Емирейтс, Пирин записа плачевни резултати. Всичко друго е ала бала и чешане на езици.


06 Юли 2020 08:27 | Кафал
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Taя Мара става ли за свирки или е грозна пача? Ако става да си измие забите и да и дам 5 лева.


07 Юли 2020 11:14 | Ангел
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Златка лапа добре


07 Юли 2020 17:04 | БЕЗИН
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Може и да лапа, ама не и на теб. Ръкоблудец.


17 Юли 2020 14:02 | Лято
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Къде се намира това място в Ухааа.


23 Юли 2020 01:57 | 5
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Уорън не само, че ще преглъщаш, но и буквално ще гълташ заради децата.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар