След сигнали за възбудени апетити на строителни фирми и червени бизнесмени: Групата съветници от ПП ГЕРБ искат забрана на строителствотов парковете Бачиново и Ловен дом!

21 май 2020 12:27   19 коментара   8488 прочита
Кирил Илиев
Кирил Илиев


Кирил Илиев

Съветниците от ГЕРБ - Благоевград внасят спешно искане на следващата сесия на Общински съвет за ревизия на Общия устройствен план, заради сигнали за стремежи на фирми, искащи да застроят кортовете на Бачиново ,това стана ясно на пресконференция, свикана спешно във връзка със сигнали за застрояването на парк „Бачиново”и парк Ловен дом.

Пресконференцията се проведе днес от 11. 00 ч. пред зала „22 септември”. Съветникът от партията Кирил Илиев коментира, че ще направят всичко възможно, да запазят зелените площи в града, въпреки интересите на бизнеса и очакват подкрепа от своите колеги от другите партийни групи. Той заяви:

"Нашата политическа формация има решение на този въпрос, който засяга нас и всички жители на града. Кортовете на Бачиново са в общия устройствен план като зона, в които може да бъде осъществявано строителство и за това нашата група, ще внесе на следващата сесия, предложение като извънредна точка в Дневния ред, Общия устройствен план да бъде ревизиран. "

"При бившия кмет Паскалев е допусната промяна в предназначението на земята. Сега тази процедура върви във всички инстанции, тя ще дойде непременно в община Благоевград, като издаване на разрешение за строеж. Администрацията няма правна форма, с която да откаже този строеж. Така, че изцяло решаването на проблема е в ръцете на Общински съвет.

Смятаме да разгледаме всички зелени зони, които са включени в плана, но за момента не са застроени, дори при паметника на Васил Левски е по същия начин и там има възможност да се построят сгради, а паметника да бъде премахнат", коментира още Илиев. "Интересите на бизнеса са безкомпромисни, те не зачитат такива неща, интересува ги единствено капитал. За това желаем пълна ревизия на този план.

Вие виждате, че по времето на г- н Камбитов, той не допусна изграждане в тези зони, сега в новото управление, тези апетити се възбудиха отново и това идва на дневен ред. По отношение на кортовете, те трябва да бъдат зона със спортни съоръжения", заяви още Илиев относно интересите на фирми, чийто стремеж е да застроят кортовете и да ги направят курортна зона с постройки. Ловният дом също е изправен пред подобен проблем и площадката там е включена в плана, като достъпна за застрояване.

В. Иванова

19 коментара
21 Май 2020 12:49 | Румбата
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Ехото кириле този дебелия бибов до теб дали зачита зелените площи или само парите са му в главата. А що се отнася до Камбитов питай го колко пари е поискал от ганджов за да му разреши да строи на кортовете в Бачиново. Ето затова камбата не допусна строеж.


21 Май 2020 12:51 | 2222
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Кирчо, а твойте колеги свинята Бибов и наркома Роячки, построиха по зелените площи срещу моста за бачиново, срещу 3 основно училище, срещу гарата. какво ще кажеш, за тях може а. Смешен си Кирчо, Камбитов те беше отблъснал отвсякъде, а сега искаш сигурно да те забележат, ама къде си тръгнал.


21 Май 2020 12:53 | ,,,,,,,
Оценка:
0
 (
20
 гласа)

Камбитов поиска от Ганджов седем цифрена сума за да разреши строителство


21 Май 2020 12:53 | До Румбата
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Не е вярно, че Камбитов е искал пари, Камбитов спря Ганджов и компания, те затова работиха за Томов да им разреши да строят и той в крсткото си управление от 7 месеца само това свърши иначе Ганджов даваше мило и Драго и бе готов да дава пари, но нямаше кой да му ги вземе


21 Май 2020 13:09 | Шумантов@
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А, те и на нас ще ни дадат, аз си поисках едно апартаментче на ловния дом, ако може и асансьор да ми сложат до так, че как ще ги катера тия стълби


21 Май 2020 13:37 | Румбата
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Абсолютно вярно е че Камбата рекетират Ганджов, но не му се получи, а сега гълта живи жаби. Точно 2 милиона търсеше Камбата за да разреши строеж


21 Май 2020 14:05 | мони
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Не е важно кой какво е искал, важно е зелените площи на града да не се пипат.


21 Май 2020 15:08 | Gocho
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Вие сте селяни и не знаете нищо за зелените площи на Благоевград. Продаваха те се на Комитов а сега искате да не се строи. Ние Джумалия със жива верига ще спрем строителството на всички зелени площи дори със живота си.


21 Май 2020 15:12 | Румбата
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Що не направихте жива верига и да спрете строежите върху зелени площи срещу трето училище, пред централния вход на стадиона на кръстовището при гарата и още десетки обекта строени от такива като бибов, дончо и още куп други пумияри


21 Май 2020 15:54 | Gocho
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ще го направим.


21 Май 2020 15:55 | Gocho
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Дончо на село.


21 Май 2020 16:11 | до струма
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Представяте ли си как Бибата, Дончо, Роячки и др. искат "зелени площи". Това е пълен цирк. А застроените площи-градинка при 5-то, градинка при 3-то, градинка при вход на стадиона, градинка срещу общината, градинка при гарата, градинка Орлинова махала, Градинка над интерната, зелени площи под ЮЗУ, парк срещу американския (с мезонета на дъщерята на Камбата) и др.? Струма, разследвайте посочените обекти-кой ги е строил, кой е разрешил и т. н.


21 Май 2020 17:27 | Маргарита
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Такова нещо не трябва да се позволява, никога! Това са единствените паркове на Благоевград и трябва да останат такива.


21 Май 2020 18:29 | �������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ДО ВСИЧКИ ГОРЕ КОМЕНТИРАЩИ. КАКТО ВИЖДАМ НЕ СЪГЛАСНИТЕ ЗА СТРОЕЖА СА МНОЗИНСТВО. НО ЗА ДА НЕ СЕ СЛУЧИ. ОДГОВОРЪТ Е МНОГО ПРОСТИЧЪК. СЪБИРАМЕ СЕ ПРЕД ОБЩИНАТА. НАПОМНИЯМЕ НА ТОМОВ ЧЕ НЕ Е КМЕТ. И ПРОТЕСТ ДО ДУПКА ДО КАТО НЕ СЕ МАХНЕ. ИНАЧЕ ТОИ ТОЧНО ЗА ТОВА БАВИ НЕЩАТА ЩЕ СИ ПОСТИГНЕ ЦЕЛТА И ЩЕ НАПУСНЕ.


21 Май 2020 19:45 | :)
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Купи си буквар, тъпак


21 Май 2020 19:59 | �������
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ЩЕ СИ КУПА БУКВАР САМО ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ. АКО ТИ МИ СТАНЕШ ЛИЧНА УЧИТЕЛКА. АЗ ЩЕ ТИ ДАМ ПРЪЧИЦА.


21 Май 2020 20:12 | Галя Рупова
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Да се хванем с люската Манова и да си спретнем един запопой, е.. Ла съм му майката и на Томов, заедно с Теодора мичева ще си се напием и ще си одим на Кръсто, как едно време до го правихме, там поне ни е оправя а безплатно, са требе да плащаме


21 Май 2020 22:01 | До Герб
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Вярно ли е, че си крал касетофони Кирчо? Бибов плиткият ум с две думи в речника строи до гарата на зелена площ! Шмъркачки как изнудваше на търгове пример Фантастико. И Вие имате наглостта да говорите. Вън! Вън и на Томов! НОВИ ХОРА ТРЯБВАТ! Ако искаме Благоевград да не се озове пак в ръцете на алчни, гъзолизци.


21 Май 2020 22:01 | До Герб
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Вярно ли е, че си крал касетофони Кирчо? Бибов плиткият ум с две думи в речника строи до гарата на зелена площ! Шмъркачки как изнудваше на търгове пример Фантастико. И Вие имате наглостта да говорите. Вън! Вън и на Томов! НОВИ ХОРА ТРЯБВАТ! Ако искаме Благоевград да не се озове пак в ръцете на алчни, гъзолизци.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар