След репортаж на Struma.com! Мигновена реакция на Социалната служба в Сандански! Данчо от Катунци пътува за дома във Вълково, където го очакват топла стая, храна и мили хора!

05 януари 2019 15:12   38 коментара   40730 прочита


Благодарим за човещината и професионализма на директора на Социалната служба г-жа Елеонора Сливкова, на съседите на Данчо и на всички, които днес в съботния ден се ангажираха да му помогнат! Поклон!

Преди няколко часа Struma.com публикува кратък репортаж от село Катунци и ви разказахме за тежкия живот на самотния 26-годишен Данчо, който живее без ток, без дърва, без храна, при минусови температури.

Едно младо момче, което е с умствена изостаналост ,живееше на подаяния на милостивите си съседи, до днес. След репортажа ни, с нас се свърза директорката на социалната служба, г-жа Елеонора Сливкова, която ни съобщи, че е запозната в детайли със случая "Данчо", но той многократно е отказвал да бъде настанен в дом. Г-жа Сливкова обаче мобилизира служителите си, психолози, общината и час по-късно екип пътуваше за дома на Данчо, за да го помолят още веднъж ,да склони да отиде в дом.

С намесата и помощта на съседи, загрижени за това, как той ще изкара тази зима, Данчо бе закаран в дома във Вълково, където ще бъде на топло, нахранен, изкъпан и обгрижен.

Днес г-жа Елеонора Сливкова върна надеждите ни за един по-добър свят, с едни по-добри хора. Пристрастието и човещината, с които тази жена подходи към случая ни трогнаха. Сливкова разби представите ни за бюрократите и недостъпните директори-службогонци и ни показа какъв трябва да е един ръководител на социална институция.

Днес направихме едно добро дело ,свързано с един човешки живот. Благодарим на всички, които нарушиха спокойствието си в съботния ден за да се погрижат за Данчо.

Поклон пред усилията и професионализма на директорката Елеонора Сливкова, сърдечни благодарности на съседите на Данчо, които алармираха за проблема загрижени за живота му в тежката зима!

Има надежда за България с такива хора като Е. Сливкова! Желаем от сърце на социалните работници в Сандански, ръководени от г-жа Сливкова, да бъдат все така всеотдайни в работата си, защото хората не се познават по колите им ,по богатствата им, а по това как се отнасят към другите, особено към такива беззащитни човешки същества, като Данчо от Катунци. Бъдете здрави и щастливи и много професионални успехи през новата 2019 -та година!

П. Иванова


Още за: данчо   социални   Сандански   Още от: Общество

Принтирай статия
38 коментара
05 Януари 2019 15:25 | Леле майко
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Уникални сте, хахахаха. Същата работа като с банята. Бам една публикация и след 1 час е решен проблема. Ако имате проблем струма. ком го е ришила за няма и час. Хахахаха


05 Януари 2019 15:28 | сандански
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Сливкова е страшен професионалист признат.


05 Януари 2019 15:29 | Мария Тотева
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Браво! Поклон пред такива професионалисти като госпожата, обаче аз познавам и социални дето цял ден си клатят краката под масата и чекат да им свърши работното време, бездушни бюрократи


05 Януари 2019 15:52 | Пепи Харизанова
Оценка:
12
 (
22
 гласа)

Страшен професионализъм няма що. Статия по поръчка за давдигне рейтинга на нищо не работещата г-жа Елеонора Сливкова. Ами нека мине по главната улица в Сандански за да види колко малолетни момичета от ромски произход проституират на този студ. А после да надникне и в училищата да направи статистика колко малолетни пушат трева и се дрогират. А ако тая госпожа я радват такива статийки поръчкови то целта е постигната. Ама на такива неща вярват хора с интелект колкото нейния.


05 Януари 2019 16:12 | Възмутен до дъно
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Как не ви е срам ! Статия по поръчка, уроди ли сте бе, какви сте ! Това ли е работата на Сливкова бе да брои колко пушат трева в училището, ей злобари ! Е затова Сливкова ще е вечния директор, а вие вечните аниномни мишки във фоумите . Срам ! Позор ! Под такава статия за спасен човешки живот да се пише така ! Направо нямам думи


05 Януари 2019 16:48 | 11111
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

Професионализъм!!! Запозната добре с проблема пък чак сега се сети да мобилизира екипа и да си свърши работата, която е трябвало да свърши отдавна щом е била запозната с проблема на момчето. Това ли е професионализъм, и за това ли трябва трябва да й се благодари. Браво Г-жо Сливкова!


05 Януари 2019 17:25 | мима
Оценка:
-6
 (
14
 гласа)

айде леко с хейта .....комплексари, скрити зад форума, смо знаете да търсите под вола теле


05 Януари 2019 17:46 | Лицемерка
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Е тая Сливкова е най-големата лицемерка в околията. А компанията й - неграмотни женици, страхуващи се за службичката си. Те тоя 24 годишен юнак ли е тръгнала да спасява. Че как стана той на 24 години без нейна помощ? И къде спа тая филантропка та чак като писа във вестника се затича да го спасява. Ами колко още като Данчо има?


05 Януари 2019 17:49 | 12
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Леко с подмазването, леко... Ние и сами можем да преценим как стоят нещата, още повече, че и ние сме разговаряли някога с госпожата и знаем как решава проблемите. Като ви кажат истината и веднага ви се иска да е хейт, нали?


05 Януари 2019 19:49 | 777
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

историята е различна


05 Януари 2019 21:16 | КУ - КУ
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Тая ли слифффкова е добрия професионалист?!? Тая дето в изблик на уникална селяндурщина е накачила директорския кабинет със снимки на фамилията си, сякаш не е в държавна институция, ами е кабинета на баща й. УНИКАЛНО !!! Да не говорим за ползването на СЛУЖЕБНАТА кола, която се ползва изключително като частна, лична, семейна. Но и това скоро ще бъде проверено. Голямата професионалистка-хахаха


05 Януари 2019 21:24 | село Катунци
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Яко завист ви тресе срещу тая госпожа, я се засрамете . темата е за човещината, за бързата реакция, всъщност тук истинските професионалисти са струма ком. изключително бърза реакция, много професионален подход! Обещаха и свършиха работа . Поздравления и за вас !


05 Януари 2019 21:25 | До мима
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Мима ти да не си Алексиевата снаха, а. Не търсим под вола теле, а господин кмета требва да започне да го търси - да ви уволни всичките и да назначи компетентни хора. А защо не и този Данчо на някаква служба, че да си изкарва достойно хляба. Вашата работа и той може да я върши - имам предвид клатенето на краката, което практикувате по цял ден.


05 Януари 2019 21:32 | Ionko
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Данчо защо е на улицата без родители


06 Януари 2019 05:51 | бате ви Боико
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Най-голямата корупция има в тази служба създадена от Сливкова и нейната съветничка Верка . Крадат и изнудват хората яко . Надявам се прокуратурата да ги погне тази година . Още интересни подробности ще има за тези двете . Създали са уникална мрежа за корупция


06 Януари 2019 07:43 | Струмяни
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Опа, нашата Елка Слифкова пак се е изявила. Тя е вярваща, поне парадира с това. Но в библията пише, когато едната ръка дава, другата не трябва да знае. А тази тъпа, но жадна за власт женичка, огласи цялата околия с това, че един в над 15 годишната й работа, е работила. Тя самата знае, че е там защото е била част от партия, на която е служила, и е върната там пак от тази партия. Не заради професионализъм и знания. Бас ловя, че в тази служба работят лелки, които са протежирани от някои, който е на власт. И нито една няма психологическо образование. И не защото няма кадри, а защото тя не иска да влезе някой знаещ в тази служба. И не дай си Боже да се озовете в тази служба - ще ви погълне лавина от простотия и бюрокрация и нескончаемо повтаряне на едни и същи фрази.


06 Януари 2019 08:30 | мадам Бовари от Мик
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

...адмирации за убийствено точния и реалистичен коментар от ”Струмяни”


06 Януари 2019 10:15 | kuka
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Елка Сливкова и Верка Славкова са в основата на корупцията която много скоро ще излезе наяве .Колкото и да се прикрива от ГЕРБ истината винаги излиза наяве . Много интересни неща ще научи народа


06 Януари 2019 16:26 | Пациент
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Представете си каква ни е държавата? За това, което са свършили соц. дейности ли трябва да говорим, Еми хора, нали за това им се плаща? Къде са били до сега, напротив, трябва да бъдат наказани, че младеж с аномалии е бил до сега извън институцията. Къде са били до сега, може би мислят, че сме месец август?? Тежко и горко ни хора, в каква държава живеем.....


06 Януари 2019 16:32 | Пациент
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

А, така наречената медия"Струма" трябва да ги критикува яростно, а не да ги възхвалява.. Срам и позор.


06 Януари 2019 17:25 | 1111
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Горния май верно си пациент ама на психото ! ЧМетете като дявола евангелието . Нали пише, че десетки пъти това момче е отказвало да влезе в дом, хората са го посещавали многократно, айде сиктер .


06 Януари 2019 17:29 | Uooo
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

Само ще ви кажа нещо и изчезвам . Така нарачената медия Струма ком за пореден път помогна на човек, реши проблем .Когато така наречената медия се захване с нещо има резултат. Много от така наречените медии бълват простотии без всякакъв ефект . От действията на струма ком има резултати . Другото е ала бала и "топ журналисти" зад екрана


07 Януари 2019 08:14 | Пациент
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Ало, знаете ли, че момчето не може да взема решение, той може да отказва, но ето я пак ролята на социалната институция, да прецени обстоятелствата и да го прибере. Познавам закона. Такива лица са тяхна грижа. Още повече, че младежа има и група инвалидност/има попечител/, който да го представлява. Юрист съм, но не съм контингент на психиатрия. Питам кой от вашият вестник е завършил журналистика??? . морал, етика???? Що ето за Вас.? Непозната термин нология.....


07 Януари 2019 08:17 | Мани мани
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

С чиста съвест казвам социални служби няма. Този човек е имал нужда от помощ много отдавна, не я е получил. Какво повече да говорим. Той трябва да реши, ами като не е добре с мисленето какво да реши? И изобщо защо трябва да се доверяваме, че му предлагано? Щото някаква шефка от несоциалните служби го казва.


07 Януари 2019 11:07 | Тошко
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ами, да. Ще й вярвате. Тя не е кой и да е. Тя е г-жа Слифкова. При нея и службата, която управлява се пишат доброволно молби за помощ, ама по тяхно настояване. Ако не ги слушате, става страшно. А и те преценяват на кой случай и откъде могат да изкарат парса как да се отнесат. А какво да взмета от Данчо, който 24 години е бил на улицата. А бе, човече това са озлобени дърти женички, които чат-пат хвърлят прах в очите на обществеността черз медиите, че работят. Всички са за изхвърляне от там. Кмета трябва да направи нещо, защото тези камъни са и по неговата глава.


08 Януари 2019 06:21 | Цура
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Елка Сливкова и Верка Славкова -- тандем за масово изнудване на социално слабите и получаване на комисионни от д-р Георгиев от инвалидните колички . Кога ще има проверка ?


08 Януари 2019 07:56 | Сандански
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

А бе вие нормални ли сте изобщо! Четете ли статията? Каква е тая злоба!!!!! Върла простотия! Гади ми се от елементарни и страхливи АНОНИМНИ душици като вас!


08 Януари 2019 08:43 | Петър
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Дребни окаяни душици!!! преливащи от злоба!!! хранещи се със зло!!! сигурно не може да живеете!!! ако не злословите!!!!!


08 Януари 2019 10:59 | запознат
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Доста се чудех дали изобщо има смисъл да ви се обръща внимание, ама наглостта ви няма край! Колко от вас наистина познават тази жена? Защото аз да! Всичката помия, която изсипвате по Сливкова се връща по вас! Тя е повече човек, отколкото вие можете да си представите! Помогнала е на повече хора, отколкото вие познавате! Завист- просто завист! Надявам се да има повече хора като Сливкова и повече такива новини за четене!


08 Януари 2019 14:32 | пинокио
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Слифкова е професионален, завършен лицемер без други качества. Шампионка по подмазвачество и нагаждачество към случайно изплувалите властимащи във всички сфери на Санданския обществен живот. Да не говорим за малко по-високи политически нива от областта. А професионализма й, е много спорен и крайно недостатъчен за поста, който й беше подарен единствено заради политчески протекции. Човек с крайно надценена самооценка, или може би с пълна липса на такава. Нещата са много зле


08 Януари 2019 14:59 | Човек
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Самия факт, колко внимание обръщате на личността на Елеонора Сливкова е достатъчен! Само дето интелекта ви не стига до там, че да го разберете! Колко от вас "хорица" сте готови да застанете зад думите си? С имената и лицата си!? Да бяхте проверили, че тя никога не е била член на нито една партия! Познавате ли работа й? Говорили ли сте някога изобщо с нея? Егати потресаващата злоба! Недай Боже някой да направи нещо! Или пък да се каже нещо добро за някого! Храните се със отрова! Тъжно..... Погледнете себе си, преди да плюете по другиго!


08 Януари 2019 17:30 | Хайде де
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Мненията на хората са такива, защото може би наистина я познават, познават и работата й, и капацитета й


08 Януари 2019 18:37 | Познат
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Прекрасно свършена работа! Поздравления за Социалната служба, г-жа Сливкова и журналиста!


10 Януари 2019 08:12 | Колега
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Имам удоволствието да познаем г-жа Сливкова и работа й. Пожелавам на всички ви по един такъв човек и професионалист в живота ви!


12 Януари 2019 21:09 | Павел
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

еййййй смешни сте бе, смешни! да ви имам "голямото разбиране"! колко от вас са готови да застанат пред госпожата и да й кажат тея неща, а? никой, нали? затова ни е такава държавата- върху съвестни и човечни хора като нея се изсипва вашата незаслужена помия!


12 Януари 2019 21:12 | Радина
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

лично аз познавам госпожата и голяма част от колегите й, пред очите ми съм видяла какво се случва.. а големите \"познавачи\" от коментарите нагоре сте нищо повече от уптайката на обществото, на която добрите хора като тази госпожа се опитват да помогнат :)


12 Януари 2019 21:14 | Искра
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Искам само да благодаря на хора като г-жа Сливкова, че внасят малко светлина в живота на толкова хора!


12 Януари 2019 21:20 | Ивана
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Докато хора като нея си вършат работата, сияят с усмивка и професионализъм, вие какво правите, мм? Платена статия, та партии, та глупости.. Жал ми е само, че очевидно, каквото сте чули от някъде си, лепвате на всичко и всекиго заслужено и незаслужено! Моите адмирации към кмета, че има такъв професионалист и ЧОВЕК в екипа си!! Пожелавам всичко хубаво на момчето, а на Вас да си ползвате мозъченцата повече!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар