След реконструкцията на кръговото на „Джеймс Баучер“: Предстои изграждането на нови кръстовища в Благоевград

14 юли 2016 16:28   10 коментара   15372 прочита


Най-после тапите ще бъдат отпушени и трафикът ще бъде облекчен

Проектът на община Благоевград е да бъде изградено кръгово на кръстовището на улиците „Димитър Солунски“ и „Васил Левски“ / при Зърнени храни/, което в началото ще бъде временно и ако се намали трафикът, ще остане постоянно. Случаен минувач разказа на наш репортер за редица катастрофи станали на това кръстовище. Един от случаите преди няколко години е следният: Шофьор на автобус не забелязва сигнализацията на светофара и потегля на червено, в резултат блъска скутер и водачът му загива на място.

От години се говори за изграждането на кръгово на това място и най-после при сегашния кмет д-р Атанас Камбитов това ще се случи.

Другото предвидено кръстовище е на улиците „Димитър Солунски“ и булевард „Св.св.Кирил и Методиий“, което ще бъде изградено догодина. След завършването и на това кръстовище , основните проблемни участъци, при които се образуват задръствания, ще бъдат облекчени.

В. Стефанов

10 коментара
14 Юли 2016 20:11 | Математик
Оценка:
21
 (
23
 гласа)

Кръстовището при " Зърнени храни" е чисто ново. Сфетофарната уредба е добра. Защо вършите глупости? Ясно е, че става въпрос за кражба на пари.


14 Юли 2016 20:42 | 123
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Математик написа:Математик

На сругото не е нужно. И твоя коментар ще изтрият за да прикрият кражбите на Кмета-Слънце.


14 Юли 2016 21:16 | За идиоти ни смятат
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

" Шофьор на автобус не забелязва сигнализацията на светофара и потегля на червено, в резултат блъска скутер и водачът му загива на място. "-
Къде по света минаването на червено не води до жертви?14 Юли 2016 23:44 | ТОМИ КАРАКОСТОВ
Оценка:
-13
 (
23
 гласа)

ПОД РАЗУМНОТО РЪКОВОДСТВО НА АТАНАС КАМБИТОВ, ГРАДЪТ НИ СЕ ПРЕВРЪЩА В ЕВРОПЕЙСКИ---ПО ВСИЧКИ ТОЧКИ И ПРАВИЛА..... УСПЕХ КМЕТЕ.


15 Юли 2016 08:00 | Благоевград
Оценка:
10
 (
10
 гласа)

ТОМИ КАРАКОСТОВ написа:ТОМИ КАРАКОСТОВ

Престани да правиш свирки на тъпунгера!
Къде видя разумно ръководство, като няма никакъв мениджмънт в управлението на финансите? От шивачки и строители не се прави икономика.
Какъв европейски град, като нито улици, тротоари, канализация, зелени площи, парко места са както трябва да бъдат? Разходете се из европейски град и дори в Скопие за да Ви стане ясно как се изпълнява инфраструктура на населено място. Не по кръчмите.
Само усвояване на средства без умисъл от тоя Смешник!


15 Юли 2016 08:32 | Койчо
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Че нали същия тоя кмет изгради същото това кръстовище - уж трябваше да е кръгово, а после стана не-кръгово. Същия тоя кмет е отказал офертата за кръгово, защото там първо идеята беше за кръгово. Т. е. сега ще си поправи грешката. Но вие го изкарвате, все едно е открил лек за рак-а.


15 Юли 2016 09:52 | 777xl
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Добре кръгово, кръгово. А какво ще стане
като пуснат бариерата,
хаос разбира се.


15 Юли 2016 10:19 | Made in Булгаристан
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Ако нещо не се направи два пъти, не е направено качествено!


15 Юли 2016 12:17 | С. Димитров
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Само страхотни идеи от Общината.
Разшириха вътрешния кръг на кръговото при Трето без да разширят подстъпите към него, но и 6 лентово да е като почнат да минават учениците... задръстване, но някой има плочки в повече и трябва да ги положат. Да хванат да помислят за надлез или подлез там, тъй като задръстванията не са от трафика, а от пешеходците. Същата работа ще е и на новото при Джеймс Баучер, но все още не сме открили тези технически достижения - подлези/надлези за разлика от кръгово кръстовище, което ползваме като панацея за всички проблеми и за кражба на някой лев, разбира се.


15 Юли 2016 13:49 | Ей
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Ей, най- после Благоевград започва да се развива както центровете, в които повечето коментиращи едва ли са били. Браво на сегашния кмет, който вече втори мандат върви в правилната посока. Така се прави! А злобните коментари, трябва да му служат само за стимул, за да върви напред!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар