След провалената конспирация: Управителят на ВиК Р. Димитрова за съветниците, които загърбиха Благоевград: Днес бе показана явна неангажираност към проблемите във ВиК сектора!

03 юли 2020 16:44   13 коментара   8950 прочита


 Всеки, който ги пренебрегва заради политически интереси, е губещата страна. Водата няма цвят ,уважаеми господа! ...  

Част от общинските съветници в Благоевград днес показаха явна неангажираност по отношение на проблемите, свързани с ВиК сектора. 

По време на редовна сесия кметът на общината или друг представител на местната власт трябваше да бъде упълномощен за участие в Извънредно заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, обслужвана от „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград, насрочено за 07. 07. 2020 г. (вторник) от 11. 00 часа в сградата на Областна администрация.,това каза днес управителят на ВиК и лидер на общинската структура на ПП ГЕРБ инж. Росица Димитрова . Ето какво още написа Димитрова :  
Заради политическите интереси на група общински съветници обаче сесията бе прекратена, като същите излязоха демонстративно от залата. 

По този начин жителите на Благоевград остават без възможност да бъдат представени в заседанието, по време на което ще се разглежда Инвестиционната програма на дружеството за 2020 г., с предвидени инвестиции в публично-общинска собственост на стойност 865 хил. лева. 
Напомням, че за периода от 2016 г. до 2019 г., от подписване на договор между ВиК и АВиК, са вложени приблизително 2 млн. лева в публични активи. 

Създалата се ситуация носи след себе си редица негативни последствия, а засегнати ще бъдат потребителите на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград. 
Уважаеми г-да, 
напомням, че водата няма цвят и всеки, който пренебрегва проблемите в сектора заради политически интереси, се оказва от губещата страна!, казва инж.Димитрова . 

Припомняме ,че днес 20 от общинските съветници, обединени от намерението  за сваляне на председателя на ОБС Андон Тодоров напуснаха сесията,уж разсърдени и с обвенения към Тодоров, че не спазва закона и прави опити за манипулация. Начинът, по който дружно се изнесоха от залата съветниците обаче говори за предварителна подготовка и изпълнение на сценарий ,начертан предварително.

Опитът да се заблуждава обществеността с ангажираност към проблемите, днес се оказа крайно неуспешен, тъй като въпросните бегълци поискаха сесия на грешната дата, когато събранието на ВиК вече ще е минало. За този гаф ви информирахме по-рано днес. Изложиха се на тази сесия местни политици ,но пък ясно и отчетливо показаха кой, в какви опасни за политическата им самостоятелност връзки, е влязъл.

Лъснаха неочаквано неприятни политически комбинации, говорещи за политическа незрялост на участниците в съшитата с бели конци конспирация . Очаквайте още за разпада в ОБС Благоевград и как безавторитетни хора правят опити за прокарване на собствените си интереси, подценявайки интелигентността на част от общинските съветници и обществеността в Благоевград.

Някои от днешните "бегълци" съвсем скоро ще влязат в историята на Благоевград като политически трупове, защото както и да се въртят оттук нататък  стана ясно ,че не Благоевград и неговите хора ги интересуват., а са водени единствено и само от лични кариеристични амбиции.

Сред тях има и такива ,които днес бяха дадени "курбан" на кукловодите и политическият им авторитет и  кариера бяха  тотално разгромени. Стратезите на днешната конспирация,които през цялото време на сесията си правиха "иширети" с очи, употребиха грозно част от съветниците за заверата си.  

Далеч сме от вълненията  в битката за председателския пост, не ни интересува , но случилото се днес ни показа какви хора са се домогнали до ОБС Благоевград и от какви хора зависят съдбините на областния град. Общински съвет - Благоевград се разпада пред очите ни, силно се надяваме малкото останали съветници, с грижа за Благоевград, да успеят да спрат  този срамен и позорен разпад в управлението на областния център.

П. Кирилов 


Още за: димитрова   ВиК   асоциация   Още от: Общество

Принтирай статия
13 коментара
03 Юли 2020 17:33 | До кога
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

До кога хора които не са спечелили нито един конкурс, които не са доказали никакъв професионализъм ще обвиняват в това други хора! Тази булка не знае как се пише инженер! В греб няма човек по-умен от тиквата!


03 Юли 2020 17:52 | Дидо
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

Браво! Добре им го е казала


03 Юли 2020 18:00 | Дебочица
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

КАК ЩЕ Я ТАКВОЖДА БЕ! ТАЯ Е ХВАНАЛА ПАЯЖИНА!


03 Юли 2020 18:31 | Нострадамус
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Тая да реши какво е. Управител на ВиК или партиен ръководител. Да не се прави на ощипана. Много добре знае че участва в. схемата


03 Юли 2020 18:35 | знаеш
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Цялата схема е че веикато нема пара. Сега се търсят виновните. Очаквайте скоро пак да вдигнат цената на водата . Госпожата требва да си направи нов кабинет, стария й е малък


03 Юли 2020 18:38 | До д
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Д, хапчета, Д


03 Юли 2020 18:39 | Фильо
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

Димитрова е най-читавия ръководител на ВиК досега


03 Юли 2020 18:41 | До д дебочица
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Май комплексите са ти в повече, а? Нема кой да ти помогне


03 Юли 2020 18:43 | �� ����� � ����
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

Точно така инженер Димитрова, трябва твърда ръка, евала


03 Юли 2020 18:49 | Рени
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Не знам коя е дамата за която пише горната комплексарка (д и дебочица) в три коментара, ама ама тая същата дето пише явно има несъществени мечти и мнооого злоба покрай това


03 Юли 2020 21:20 | Дана
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Р


04 Юли 2020 18:57 | Иванов
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Не е харесвана и желана тази жена!


06 Юли 2020 09:21 | тдк
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ти пък какво общо имаш със асоциацията, да не си шеф на тази асоциация. Областния управител е шеф, ти каква си, или на всяка манджа мерудия. Гледай си там водата без цвят и не политиканствай да не ти изяде главата тая политика. А тоя мазохист, където казва, че трябва твърда ръка, да отиде някъде да му ударят боя.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар