След повторни проби: Бойко Борисов и началникът на кабинета му нямат COVID-19

24 юли 2020 14:22   5 коментара   5390 прочита
Снимка: Бгнес
Снимка: Бгнес


Снимка: Бгнес

От направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС

При направените повторни тестове на министър-председателя Бойко Борисов, на началника на политическия му кабинет Деница Желева и на членовете на екипа на премиера, резултатите са отрицателни.

По-рано днес стана ясно, че при направен тест, началникът на кабинета на министър-председателя Бойко Борисов – Деница Желева, е дала положителна проба за COVID-19, предаде Nova. От ВМА коментираха, че след завръщането от Брюксел на делегацията, водена от министър-председателя Бойко Борисов са взети проби за PCR-тест за COVID-19 на всички нейни членове. Всички резултати от вчера, 23.07.2020 г., са отрицателни, с изключение на този на г-жа Деница Желева, който е отчетен като съмнително положителен.

Подобни резултати (съмнително положителни) се отчитат по 4-5 на ден в лабораторията на Военномедицинска академия и съгласно процедурата се повтарят с различни тестове и в други лаборатории, а лицето се поканва за повторна проба на следващия ден с препоръка да избягва контакти и да предупреди контактните лица до потвърждаване на окончателния резултат, казват от лечебното заведение.

Всички служители на администрацията на Министерския съвет се тестват, след като в началото на настоящата седмица бяха установени двама служители от администрацията с COVID-19. Към настоящия момент в резултат на направените тестове са установени нови два случая на заразени служители от администрацията на МС.

Така общият брой на заразени с COVID-19 служители става четирима. По-голямата част от администрацията на МС вече е тествана, като до понеделник се очаква да станат ясни резултатите и от последните тестове.


Още за: Борисов   тест   коронавирус   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
24 Юли 2020 15:45 | Наблюдател
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Боко от Банкя има по страшна болест-шизофрения.


24 Юли 2020 18:05 | д-р Дулитъл
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Селташки номер да не ходи в НС. Мина гласуването на новите министри и веднага пробите станаха от положителни - отрицателни!


24 Юли 2020 22:10 | Явор
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ега ви умре спонсора Камбитав да умрете от глад тролове


25 Юли 2020 01:07 | Миро
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

На снимката-толуп с маска.


25 Юли 2020 23:11 | Йован Сиктерс
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тиква, ковид не лови!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар