След опита за убийство на Ст. Терзийска в Благоевград: Младият бизнесмен Коста Козас организира факелно шествие под надслов: “Правосъдие на светло: Да спрем насилието над жени”.

03 декември 2023 06:32   8 коментара   16611 прочита


Синът на брутално нападнатата и пребита бизнесдама  от Благоевград Стефка Терзийска, Коста Козас обяви в социалната мрежа, че организира факелно шествие в защита  на жените жертва на насилие. Козас и майка му, която бе бита безпощадно с метален прът посочиха като поръчител на побоя бившият съпруг на Стефка и ббаща на Коста - гъркът Йоанис Козас. Нападението посред бял ден, извършено с особенадързост потресе областния град, след него Терзийска попадна в Пирогов и загуби зрението на едното си око. А травмата от преживяното е нелечима, твърди Терзийска.

Ето какво написа на личната си страница във ФБ Коста: Изминаха почти два месеца от жестокото нападение над майка ми - Стефка Терзийска. Два месеца, откакто аз и семейството ми се сблъскахме с бруталната действителност в България - действителността на насилието, несправедливостта, беззаконието и поръчковите опити за убийство. Два месеца, откогато борбата срещу тази действителност се превърна в кауза за нас. През това време не е изминал ден, в който да не научим за поредния случай на насилие- за поредната бита, обезобразена, смачкана жена! 
Това е причината, в навечерието на втория месец от опита за убийство на майка ми, да инициираме факелно шествие в подкрепа на жертвите на домашно насилие, на всички жени, които не говорят за това, което се случва в домовете им. 
Шествието е под надслов “Правосъдие на светло: Да спрем насилието над жени”. Решихме, да бъде факелно, защото всички искаме осветяване на истината, на разследванията по подобни посегателства и справедливо правосъдие! 
Шествието ще започне на 10. 12. 2023г. в 17:30 ч. на ул. Илинден #21 ( мястото, на което нападнаха майка ми), ще мине по бул. Св. Св. Кирил и Методий, ще спрем пред сградата на ОД на МВР-Благоевград и ще завърши пред Съдебната палата. 
Бъдете с нас и нека заедно кажем “Стоп! ”, на нападенията, на жертвите, на безнаказаните насилници и поръчители! ,пише Козас.

 


Още от: Общество

Принтирай статия
8 коментара
03 Декември 2023 09:49 | ...
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

С факелно шествие само ще си умиришете дрехите.


03 Декември 2023 10:32 | Чука
Оценка:
3
 (
19
 гласа)

С цялото ми уважение към жертвата, но тези движения под надслов, започват да миришат на сорос движенията - BLM, налагане на истанбулската конвенция и т. н. Търсете си правата в съда и протест пред Съдебната палата!


03 Декември 2023 11:17 | смешка
Оценка:
-3
 (
21
 гласа)

Абе Костас, вземи си баща си, вземи си Стефка и тримата си вървете към Гърция. Не ми ги водете тука такива отрепки маляки


03 Декември 2023 17:06 | утре може да е майка ти
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Дали Костас ще си иде в Гърци е все едно. Факт е, че едно леке на 20 заработва като убиец. Утре може да бъде жертва майка ти, сестра ти, жена ти. Нормално е да иска справедливост след случая. Всички семейства имат кризи, каквото и да се е случило едва ли това е начина за решаване на проблема.


03 Декември 2023 17:14 | той
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

еииии смотаняк гръцки, взимай си майка си и оня пишман бизнес баща ти и дим да ви нема


03 Декември 2023 17:33 | Мина
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

Гледам и не вярвам на очите си, как може човек въобще да няпише толкова злобни коментари. За съжаление Благоевград се напълни с ПРОСТИ селяндури!!!!


04 Декември 2023 20:34 | Да
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Браво. Имало е жалби и нищо. Имат право да искат справедливост. Бащата му е на свобода. В европейските държави осигуряват на жертвите на насилие психолог и много други неща.


05 Декември 2023 10:04 | Любомир Марчев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Обичайните селяндури отново са на пост за коментари в Струма, гнус ни е от вас!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар