След обезсилването на наредба 16 ! Кашата с конкурсите за директори на 21 училища в Пиринско продължава

12 август 2022 18:03   6 коментара   19282 прочита


Кашата с конкурсите за директора на 21 училища в Пиринско продължава. Както съобщихме ВАС отмени действащата наредба № 16, по която бяха организирани конкурсите и постави в сложна ситуация Регионалното управление по образованието, която през юли обяви директорски конкурси, а завчера изтече крайният срок за подаване на документи.

Днес от МОН съобщиха за Struma. com, че ще бъде изпратени инструкции как да се процедира оттук нататък, а именно: Всички класирани и некласирани кандидати да бъдат качени на страницата на инспектората, като декласираните да бъдат уведомени за мотивите, заради които са отпаднали.

От министерството уточняват, че все още не може да бъде определена дата и час за провеждане на писмения изпит. С това отново не става ясно кога ще се проведе изпита, а има само 1 месец до началото на учебната година. 

Припомняме, че Върховният административен съд отмени наредба 16, от юли 2022 година, по жалба на учителка от Брацигово. С това се обезсмислиха конкурсите за директори, които в област Благоевград са много. В 21 от училищата в областта бяха обявени конкурси, поради пенсиониране на директорите, или заради управление на временно изпълняващи длъжността.

Кандидатите не бяха много, имаще училища, в които нямаше кандидати, именно заради неясноти и непълноти в наредбата ,подписана от   министър Н. Денков, от правителството на К. Петков. В други училища кандидатите бяха само по 1, в някои двама. Продължаваме да следим темата и ще съобщим дали новата учебна година ще започне с нови директори и кога, и как ще се случи това. 
П. Попов 


Още за: пиринско   училища   Още от: Общество

Принтирай статия
6 коментара
12 Август 2022 20:24 | Атила Шериф
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Защо гузно пренебрегвате нарушението на Зл0танов на закона? Общински съветник и началник на РУО? Държавен служител върши политическа дейност. Дори и шеф на комисия.


12 Август 2022 20:43 | Алоо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

В Благоевград, всеки назначен в училище е с връзки. Педераси.


12 Август 2022 20:46 | ..
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Директорите да имат мандатност, да се усъвършенстват, нали искаме иновации, нови идеи.... не може цел живот най различни пенсионери да колят и бесят, някои дори и компютъра не могат да си пуснат. Нали искаме да се развиваме, всяка година всичко се променя. Професия цел живот директор или заместник директор, който ходи с ръце в джобовете и нищо не прави, само си назначава свои хора. След определено време да държат изпити, ако се справят, ок, ако не хайде с дневника под ръка и в час


14 Август 2022 09:36 | златанов
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

искаме само големи заплати нищо друго


14 Август 2022 10:15 | Маг
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

В Банско и Разлог назначават само правилните хора! Няма значение, че са пълни неграмотници. Пълна порнография...


15 Август 2022 19:24 | ДИРЕКТОР
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

КАКВИ КОНКУРСИ БЕ ЕЙЙЙЙЙЙ! ТА ТЕ СА СПЕЧЕЛЕНИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ОТ ГРОБАДЖИИТЕ. ВСЕ ЩО Е ОТ ГРОБ НАЗНАЧИХА ЗА ДИРЕКТОР. ЗЛАТАНОВ ЗАТОВА Е ТАМ. НА ВРЕМЕТО ГРОБ ДОЙДОХА И ИЗГОНИХА ТОЛКОВА КАДЪРНИ ХОРА, А НА ТЯХНО МЯСТО ПРОСТАЦИ И КАЛИНКИ, А ТИЯ ОТ ПРОМЯНАТА НЕ МРЪДНАХА НИКОЙ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар