След напускането на 14 лекари! Кметът на Г. Делчев Владимир Москов с изявление относно конфликта в МБАЛ "Иван Скендеров"

03 април 2020 10:00   7 коментара   8127 прочита


14 лекари от болницата в Гоце Делчев напускат здравното заведение и днес е последният им работен ден. Поводът за масовите оставки е неодобрение на ръководството на болницата в лицето на нейния управител. По този повод кметът на Гоце Делчев Владимир Москов излезе с обръщение към медиците и съгражданите си. Ето какво каза Москов:

Уважаеми съграждани, скъпи лекари, медицински сестри и санитари от МБАЛ „Иван Скендеров“, С тревога и разочарование следя един наистина много важен въпрос не само за община Гоце Делчев, но и за целия Гоцеделчевски регион. Ситуацията в МБАЛ „Иван Скендеров“ е обект на множество обсъждания и коментари в последните два месеца. За голяма част от тези разговори съм бил инициатор лично аз, воден единствено от желанието си да бъде разрешен възникналия спор между част от лекарите и управителя на здравното заведение. До този момент обаче, не видях желание за компромис, а единствено поставяне на условия и нагнетяване на напрежение.

Дълбоко уважавам всички онези лекари, които са подали своите предизвестия за напускане. В техните ръце години наред е бил животът и здравето на нас, нашите родители, нашите деца, близки и приятели, за което им благодаря. Точно поради тази тяхна всеотдайност и хуманност, която е в основата на лекарската професия, не мога да разбера настоятелното им искане проблемът да бъде решен точно сега, в този толкова труден момент. Няколко пъти ги призовах да оттеглят своите оставки, за да положим заедно необходимите грижи за хората от нашия край в този извънреден за страната ни момент – да гарантираме тяхното спокойствие и сигурност.

Искам още веднъж да ги призова за това – оттеглете своите предизвестия, защото желанието ви за напускане е изцяло доброволен и едностранен акт. Не е сега моментът да решаваме един такъв въпрос, който е изцяло породен от липсата на желание за компромис. За решаването на такива казуси е нужно време, изслушване на всички страни и готовността им да направят отстъпки в името на хората в Гоце Делчев. Ние, като общинско ръководство няма да допуснем в никакъв случай затваряне на болницата, каквито спекулации има в последните дни. Нашето желание е работата и обслужването в нея да се подобрят с помощта на всички, които искат и милеят за това.

Убедени сме, че в нашата болница са нужни реформи, но те могат да се случат само с общите усилия на всички заинтересовани страни. Искаме да предлагаме по-добра и качествена услуга, повече заболявания да намират своето лечение тук, при нашите специалисти. Сигурен съм, че това е желанието и на управителя, и на лекарите, но най-вече на самите пациенти. Вярвам, че нашите уважавани съграждани ще покажат своята отговорност като лекари и като част от обществото в района, което има нужда да получи добри грижи и спокойствие в здравното заведение. Никой няма полза от манипулации, всяване на страх и паника.

Всички имаме нужда от добър пример, човешко отношение и отговорност към поетите ангажименти. Искам да вярвам, че всички страни в този конфликт много ясно осъзнават, че в момента страната ни е изправена пред много тежка ситуация, каквато не е имало в новата ни история. Всички други проблеми могат да отидат на втори план и тяхното разрешаване да бъде на дневен ред тогава, когато излезем от извънредното положение, в което се намираме. Вярвам в отговорността и вярната преценка на всички лекари и медицински сестри, така както съм убеден в техните професионални и човешки качества. ВЛАДИМИР МОСКОВ Кмет на община Гоце Делчев. 

7 коментара
03 Април 2020 10:50 | от ванга
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Абе айде махай ги - тези не работят в болницата - работят си в частните кабинети . АЙЙЙЙ СИКТЕР.


03 Април 2020 11:44 | Нашия Кмет
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Кмета на ДПС-Москов!


03 Април 2020 12:07 | чеч
Оценка:
-3
 (
9
 гласа)

дълго време деряхте кожите на помаците, да ви няма


03 Април 2020 15:15 | �БОК��������
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Браво, господин Москов! Поздравявам Ви за загрижеността, за точното, смислено и човешко отношение. За пореден път доказахте, че сте достоен кмет на всички жители на общината.


03 Април 2020 15:16 | �БОК��������
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Браво, господин Москов! Поздравявам Ви за загрижеността, за точното, смислено и човешко отношение. За пореден път доказахте, че сте достоен кмет на всички жители на общината.


03 Април 2020 20:22 | ����������
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Нека сега етичната комисия им отнеме правото да са лекари и в производството


06 Април 2020 16:27 | запознат
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Хора от четирите общини, взимайте тоягите и да изгоним тоя помияр Улевинов докато тотално не е съсипал болницата. От София го изгониха, и оттук ще го изгоним!!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар