След масовото напускане на лекари: Извънредно заседание на ОбС - Гоце Делчев: Сменят управителя на болницата д-р В. Улевинов

13 април 2020 14:11   5 коментара   8274 прочита


Извънредна сесия на Общински съвет Гоце Делчев се състоя днес от 13:00 часа по повод скандала разразил се преди месеци в МБАЛ "Иван Скендеров". 14 лекари подадоха молби за напускане, заради лошото отношение на управителя на болницата д-р Владислав Улевинов и обвиненията срещу него, че е получавал голяма сума пари от Детско отделение без да е работил там. На последното заседание, така и не се стигна до решение, за това то бе отменено за днес. Припомняме, че тогава около 300 души се събраха на мирен протест в подкрепа на медиците.

Лекарите подали оставка са декларирали, че ако управителят Улевинов бъде сменен, те ще се върнат отново на работните си места. След проведени дискусии между лекарите и местните парламентаристи във връзка с интереса на болницата и общността д-р Улевинов е освободен от длъжност. След гласуване на ОбС решението беше взето с 19 гласа "за" и 7 "против". Д -р Петър Филибев , който до момента заемаше длъжността на управител на Медицинския център, ще заеме поста на Улевинов. Д-р Михаил Маникатов пък ще поеме неговото място за момента. Припомняме ,че да се освободи управителят бе условието на медиците да се върнат отново в работните си кабинети в болницата.

В. Иванова


Още за: масово   напускане   лекари   Още от: Общество

Принтирай статия
5 коментара
13 Април 2020 14:32 | Заинтересуван
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

За съжаление ЧЕТИРИНАДЕСЕТТЕ ТЪРГОВЦИ от болницата победиха!!!


13 Април 2020 14:35 | Заинтересуван
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

За съжаление ЧЕТИРИНАДЕСЕТТЕ ТЪРГОВЦИ от болницата победиха!!! 930


13 Април 2020 14:56 | фен
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Войната между сините комунисти и червените комунисти, подкрепяни от ДПС приключи с победа на сините.


13 Април 2020 23:26 | гордост и срам
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

За съжаление на заинтересования, той загуби.


14 Април 2020 09:57 | той
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Стабилният директор, който искаше да накара доктори-търгаши да работят, го уволняват. Какво безобразие! В гр. Гоце Делчев здравеопазването отива към нула. При епидемия хората ще умират, а докторите ще богатеят. ЗА УВОЛНЕНИЕ Е КМЕТА на гр. Гоце Делчев, завършил за ДЕТСКА УЧИТЕЛКА, а го избрали за кмет. Какво може да управлява, освен да лапа държавна заплата. НО НЕКА им е на неврокопци!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар