След края на частните лотарии! Милионерите от село Микрево и Благоевград в паника!

19 февруари 2020 09:24   7 коментара   35028 прочита


Ще си получат ли остатъкът от печалбите от Националната лотария милионерите от Микрево братя Благовест и Светослав Аспарухови и благоевградчанина Йордан Стоилов?

Това е въпросът, който си задават вече втори ден братята Благовест и Светослав Аспарухови от село Микрево и благоевградчанина Йордан Стоилов, които спечелиха милиони от Националната лотария. Поводът за притеснение е краят на частните лотарии. Вчера бяха обнародвани промените в Закона за хазарта, като на пазара остават единствено игрите на Спортния тотализатор. От петък билетчетата на частните фирми трябва да бъдат изтеглени, а неизплатените до момента печалби няма да се гарантират от държавата. Негарантирани са и по 525 хиляди на човек за него, които имат да получават двамата братя.

Над 1 млн. лева има да получава и Йордан Стоилов, който също изрази притеснения от новите правила, наложени от Народното събрание. По-интересно обаче е какво липсва в този закон - а именно механизъм, който да защити правата на спечелилите, но не получили все още печалбите си от лотарията и на хилядите търговци, които продаваха билети и много от които сега вероятно ще фалират. вече са запорирани сметките на Национална лотария от НАП и не може да се изплащат печалби.

Благовест и Светослав до момента са получили по 250 хиляди лева първоначална сума и всяка година до края на месец януари получават по сметките си по 35 000 лева. Това се случва вече пета година, но те са притеснени че оставащите в 15 години може и да не получат нищо. Благодарни са на Васил Божков и Националната лотария, за това че са коректни и с пари са си направили ремонт на къщата в ромската махала на село Микрево.

Децата им учат, а някои от тях дори ходят на курсове по английски. с месечно над 2000 лева от лотарията си покриват текущите нужди и не разхищават. Йордан Стоилов е получил веднъж 500 000 лева и след това вече трета година през януари получава по 75 000 лева по сметката си. Той също е с 20 годишен план за изплащане на печалбата, а тримата милионери имат договори с Националната лотария, които до момента се спазват стриктно.

П. Попов

7 коментара
19 Февруари 2020 10:50 | Тото лото
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Колкото са взели това ще е, сега по една чаша студена вода.


19 Февруари 2020 12:57 | в изгнание
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Точно поради тази причина, че нищо не е гарантирано в България няма и няма да има нормална бизнес среда.
Затова всички големи компании след проучване правят рязък завой и ни подминават.


19 Февруари 2020 13:26 | Балък
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Ами като не продават как ще ви изплащат... няма как!


19 Февруари 2020 20:50 | Просто и ясно.
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Когато един беден човек си дава и последния лев за хазарт, и изпадне в безизходица, то в този случай държавата по задължение се грижи за такива хора. Затова хазартния бизнес трябва да се контролира от държавата, защото единици печелят но хиляди остават бездомници и трябва някаква регулация.


20 Февруари 2020 07:31 | До Просто и ясно
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Държавата не е длъжна да плаща за хазартните зависимости на разни идиоти! А на някои от милионерите, като тези братя, ще им се наложи и да поработят! Участието в хазартни игри е личен избор! И когато те са организирани от частни лица, държавата няма да плаща за чуждия кеф!


20 Февруари 2020 07:47 | 123
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Както виждам на снимката печалбата е 2 мил. лв. Лотарията е частна, рекламира че е взел 2мил. лв. да кълват балъците. Дават им парите разсрочено и сега пискат, ами да са си взели цялата печалба. Кой им е виновен, да съдят частната лотария.


20 Февруари 2020 16:40 | А сега де
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Крайно време беше да спрат с рекламата на тая хазартна зависимост. Хората в магазина броят стотинки и купуват буркан с лютеница, едно парче наденица и 5 талона от по 5 лева.
На спечелилите, честито. Малко е тъпо, когато си мислиш, че целия ти живот е уреде, пак да трябва да се върнеш на полето....
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар