След като откри нов завод в Петрич, премиерът Б. Борисов се разходи в Хераклея Синтика

17 септември 2019 13:58   9 коментара   16419 прочита


Министър-председателят Бойко Борисов присъства на официалното откриване на петата производствена база на компанията АВВ в България, която се намира в Петрич.

„Продължавайте да строите и шеста, рецесия така се бори – с нови заводи, квалифицирана работна ръка и възнаграждения, които да подхождат на хората, които работят тук“, заяви премиерът Борисов по време на приветствието си. Той подчерта, че с финансовия министър Владислав Горанов още отпреди една година се тревожат за рецесията, в която светът влиза.

„Но ако се тревожиш, ще спреш да работиш и нищо добро не те очаква“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов. Той посочи, че вчера също бе открит още един огромен завод за 300 милиона лева, което е ярък знак за развитието на българската икономика.

„Вие сте дошли по „Струма“, видели сте десетки багери, валяци, които продължават да доизграждат магистралата до Кресна. Така че Петрич ще стане на един час път от София“, постави акцент премиерът Борисов и върху развитието на инфраструктурата в региона.

АВВ е иновативна технологична компания с обширно портфолио за дигиталните индустрии и с над 130-годишна история в иновациите. Компанията е член на Германо-Българската индустриално-търговска камара от 1995 г., към момента има над 2800 служители у нас като оперира с централен офис в София и петте клона в страната.

През 2018 г. АВВ започна изграждането на нов завод в Петрич, което бележи втората голяма инвестиция на компанията в региона. Новата производствената база в Петрич ще произвежда продукти за електроснабдяване и електрообзавеждане, и ще отвори над 400 нови работни места.

След церемонията в новия завод министър-председателят Бойко Борисов разгледа археологическите проучвания на един от най-значимите археологически обекти „Античен град Хераклея Синтика“, който се намира в местността „Рупите“. През август т. г. правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2019 г. в размер на 100 000 лева за продължаването на разкопките на обекта.

На терен екипът от специалисти показа на премиера Борисов впечатляваща стена на 2400 години, до която са достигнали археолозите.

П. Попов

 


Още за: Б. Борисов   компания   завод   Още от: Общество

Принтирай статия
9 коментара
17 Септември 2019 15:02 | Той
Оценка:
15
 (
19
 гласа)

Да с невероятно качество се изгражда магистралата, направо я пускат и е за ремонт основен, но няма кой да го забележи.!!
Краде се желязото от строежа.


17 Септември 2019 15:19 | Петрич
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

има най-калпавите отбивки от магистаралата. За всички села по протежението са по-практични и безопасни. Значи на Петрич се гледа битер село.


17 Септември 2019 16:09 | Roki
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Гоше мамин мазнок некадарен арно плати татко ти колко си смешен шо ги даржиш тиа рачички така се едно мислишпещо цццц


17 Септември 2019 16:23 | 222
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Комунизма Ви направи само крадетезатова сега реветеее,


17 Септември 2019 20:57 | гражданин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тези работнички как работят така не се ли задушават. Как са успели така да ги наврът. Място ли няма в новия им завод. Трябва да сезират инспекция по труда. Какви са тия нечовешки условия на труд. Качени една върху друга струпани .Присъствах като официален гост те се блъскат една в друга целите са в синини. Ужасни условия на труд .Нямат ли отговорник по безопостнност там. Не може да се работи в такава теснотия. И никой в този завод не може да преведе с точност на мениджърите какви са проблемите поради факта, че не владеят швейцарски. А английския на вишите мениджъри е като на български първокласник много зле са с английския. Да се чудиш при положение, че в швейцария се изучава само един чужд език


17 Септември 2019 21:46 | Антон Миленков
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Като ви четем писаниците, мислим дека требува да отворат АБ школо... да се понаучите да пишете...
а ABB шведи и швейцарци ще работят професионално, както винаги и навсякъде...


17 Септември 2019 23:02 | Стефанов
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

АВВ българска инвестиция ли е, че премиера до я сочи като ПОЗИТИВ? Ако да - браво!!! Ако не - просто с чужда пита помен да прави. Или мноооого плоска САМОРЕКЛАМА.


18 Септември 2019 09:43 | САНДАНСКИ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

И наш Кирчо там бе, и он барабар с мажете....
Изтапанчил се най отпред, като екскурзовод....


18 Септември 2019 14:28 | bobi
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

600 лева заплата подхожда на хората които работят в завода, малоумник
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар