След категоричната си победа над гоцеделчевеца Кирил Добрев, Нинова към социалистите: Вие направихте промяната в БСП необратима

14 септември 2020 05:42   2 коментара   3213 прочита


 

"Показахте какво означава истинска, жива и неподвластна на интереси партия 
 Вчера партията беше изправена пред огромно предизвикателство за пръв път в 130-годишната си история - да направим пряк избор на председател. Тя го посрещна с емоция, но и с разум и осъзната отговорност. Членовете на партията показаха, че БСП е най-демократичната модерна лява европейска партия,това заяви новоизбранията лидер на столетницата Корнелия Нинова . . 

"Вчера се доказа, че БСП е зряла, с най-високо организирана и проведена кампания, с институционална култура - сама, без професионална администрация, без заплащане, доброволно, направи показно как се правят избори. В над 1 000 секции с участието на над 8 000 души, без никакви инциденти, без подправени протоколи, без опашки на хора с чували, чакащи да предадат изборните книжа, с бързо приемане на бюлетините по график от цялата страна - наистина показахме много висока организационна и институционална култура. 

Поздравявам ви, другари, които, освен в Централната комисия по прекия избор, и по места участвахте в организирането и провеждането на избора. Благодаря ви сърдечно за това, което показахте, че можем. 

Високата избирателна активност, близо 70%, е безпрецедентна за България във всички видове избори. Подкрепилите ме 43 228 социалисти са повече от половината от всички членове на партията. Това е най-яркото доказателство, че партията е консолидира и е единна. Всички внушения, че БСП се разцепва и се раздира от противоречия, просто приключиха във вчерашния ден. 

Партията доказа, че е в удивителна кондиция. Но това не е просто кондиция и единение за един човек. Това е одобрение на курса, който БСП провежда в политиката през последните 4 години и е желание той да продължи по същия начин. Да припомня какъв е той - чисти идеи, категоричност и последователност в отстояването им, отказ от задкулисни договорки, борба с мафията, грижа за хората и промяна на модела на управление. Вотът вчера е за това. И моят ангажимент към хората, които ме подкрепиха, е да продължа този курс на партията. 

И сега искам да кажа най-важното нещо: възхищавам се, прекланям се пред морала и силата на българските социалисти. Вие показахте какво означава истинска, жива, неподвластна на интереси и зависимости партия. Благодаря ви и за уникалната емоция, която преживяхме заедно. Вчера вие направихте промяната в БСП необратима, но сега ни предстои много по-голямата задача- да направим промяната в България необратима. Знам, че можем заедно и вярвам, че това ще стане съвсем скоро. Благодаря ви, скъпи социалисти.,каза още Нинова .Припомняме ,че тя победи безапелационно с 80 % гоцеделчевецът Кирил Добрев-  в проведения избор в събота .Пиринско гласува за Нинова, единствено в Петрич победител  бе Кирил Добрев

П. Попов  


Още за: нинова   добрев   Победа   Още от: Общество

Принтирай статия
2 коментара
14 Септември 2020 13:24 | 11
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

не се радвай коконо, на изборите ще си туш.


14 Септември 2020 16:19 | ���� �����
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ваня Маникатева и Илия Милев да си подават оставките
Предателите ВЪН
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар