След изявление на В. Трошанов от екипа "Томов": Кметът Илко Стоянов разпореди спешна проверка на проекта за интелигентните поливни системи в Благоевград

02 август 2021 15:27   55 коментара   23751 прочита


Бившият зам. кмет по строителството нарече поливните системи - незаконни, изградени без разрешение за водоползване.  Екскметът Камбитов го "шамароса": Ако Трошанов беше попитал съпругата си, която работеше в моя екип и контролираше изпълнението на този проект, нямаше да говори глупости".

Кметът на Благоевград Илко Стоянов разпореди спешна проверка на проекта за изграждане на интелигентните поливни системи по международен проект. Ще бъде ревизирана не само документацията, но и техническите съоръжения, изградени по този проект.

Поводът за спешната проверка е скандално изявление от бившия зам. кмет по строителството Венелин Трошанов. Според Трошанов интелигентните поливни системи не работят, тъй като били изграденни незконно, кладенците нямали разрешително за водоползване от Басейнова дирекция, помпите не били монтирани както трябва и заради проблемите, се налагало на Биострой да полива с маркучи.  

Това му изявление провокира  бившия кмет Атанас Камбитов, който отговори на обвиненията така:   

Т. нар. „екип“ „Томов“ (за да е екип, трябва да е направил нещо градивно) е повече от „уникален“ и за пореден път го доказва! Тези „специалисти“ и „политици“ не спряха да лъжат, преди да дойдат на власт, не спряха да лъжат, когато бяха на власт, не спират и сега, когато вече я изгубиха!

Две години бяхме свидетели на непрестанни оправдания за хаоса, некомпетентността им, безхаберието им, бездействието и вредите, които нанесоха на Благоевград.

Единственото нещо, което обясняваха, е това какво е направил екипът „Камбитов“, забележете – НАПРАВИЛ, и какво те не са направили. Та, във връзка с публикацията в местното вестниче, озаглавена „Заварихме поливните системи незаконни, с кладенци, копани без разрешение от Басейнова дирекция и помпа, свързана в табло към светофарна уредба…“, имам следните простички въпроси към този „специалист“, бивш зам. -кмет, В. Трошанов: 1. Как така поливните системи са незаконни, след като проектът е изграден по ТГС, финансиран е чрез евросредства, финализиран е, разплатен е, разходите са верифицирани? Това означава, че проектът е проверен изцяло (изискванията при европейските проекти са много по-високи от тези, които касаят само и единствено работата на Общината).

КАК ТАКА? 2. Защо въпросният зам. -кмет не си направи труда да попита съпругата си, която в продължение на години беше част от екипа „Камбитов“, работеше в строителния сектор, и беше един от хората, които отговаряше за реализирането на този проект?

Ако беше попитал,  нямаше да говори глупости! Във връзка с поредната тенденциозна публикация, обръщам внимание, че няма как да се скрие фактът, че проектът е изграден по Оперативна програма за Трансгранично сътрудничество България-Гърция, същият е със средства по

Програмата, т. е. става въпрос за външно финансиране. Иначе казано парите НЕ са взети от Община Благоевград, така, между другото, реализирахме и всички останали проекти. Ще кажа, че изграждането на поливните системи беше първата стъпка за решаването на проблема с напояването на зелените площи.

Ние имахме комплексен ландшафтен проект, който обхващаше изграждането на цялостна система на територията на общината, както и изграждането на Зелен пояс (единствен към този момент), и аз силно се надявам, че новото ръководство, в лицето на кмета Стоянов, ще разгледа всичко това, ако се наложи ще го преработи, ще го надгради, но ще тръгне в посока изграждането на такава система, защото тя е необходима за Благоевград. P. S.

По думите на този зам. - кмет излиза, че за две години „екипът“ „Томов“ не можа да извади два документа, касаещи вече изградена инсталация. Това е ярък пример за това как се работеше, как се прехвърляха и продължават да се прехвърлят отговорности.

По същия начин проспаха санкции за над 10 млн. лева, наложени по проектите по Оперативните програми, които спокойно можеха да бъдат избегнати, ако, разбира се, имаха желанието, знанията и необходимия капацитет.

Надявам се много скоро тези неща да станат достояние на благоевградската общественост! Не че има значение, но все пак, ще го кажа отново – На лъжата краката са къси!, написа във Фейсбук страницата си екскметът Камбитов.

Кметът Илко Стоянов ще съобщи официално резултатите от спешната проверка 

55 коментара
02 Август 2021 15:36 | МАЛЕ МАЛЕ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ЕИ НАВЪРЗАЛИ СА СЕ ЖЕНИ, МЪЖЕ, БАЩИ, СИНОВЕ, СНАХИ, СВЕКЪРВИ И Т. Н БЕЗДАРНИЦИ.....


02 Август 2021 15:37 | Христова
Оценка:
-10
 (
12
 гласа)

Евала, Камбитов! Точен и ясен, както винаги!


02 Август 2021 15:38 | ДЯДО ЙОЦО
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Кмете, ама кажи кои са тези които пропуснаха срокове за обжалване на санкции, глоби и др. решения в ущръб на Общината и на нас-гражданите, защото ние плащаме за некъдарността им.
Ама пиши им имената, кой е отговарял и на кого е било задължение, града ни е малък и ако не ги е срам нека пак се правят на велики...


02 Август 2021 15:46 | Станислав
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Трошанов е пълен малумник незнае къде шета а Лишкова и Калпачки са негови верни хора отговаряха си завишения ако спечели Томов хаха Любенов и ти какво правиш там незнам още срам


02 Август 2021 15:58 | Благоевград
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Преди около 5 месеца бяха отпуснати милиони левове за ремонт на пътя с. Бистрица - Бодрост - Картала и за укрепване свлачището над Бачиново. Точната отпусната сума е 4 770 033 лв. Но, и до днес работа не е започнала на пътя за Бодрост, който продължава да бъде в окаяно състояние. Защо не се работи ? Къде са парите


02 Август 2021 15:59 | Кмет
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

евала Камба, така се прави


02 Август 2021 16:09 | Павел Джунев-потния Гъз
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Абе Песове! Сменяте партиите в които членувате като оборотна проститутка клиентите! Почтеност, доблест, достойнство са забранени за вас категории! Гиди Помии с помии! Да.....!


02 Август 2021 16:13 | в изгнание
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

До „Кмет“
След като Благоевград е на трето място по „усвояване“ на евро средства
След София и Пловдив, и преди Бургас
Защо се превърнахме в един умиращ град без всякаква перспектива.
Вижте облика на Пловдив и Бургас, е там „усвояването“ явно е доста по умерено без напътствията на гуруто по имотите с асансьор в апартамента ….


02 Август 2021 16:15 | Камбата
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Яша, струна, яша ве, подлоги


02 Август 2021 16:16 | Интересно
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Трошанов не беше ли сол ташак на Дончо? После на Томчо? Ясна е работата


02 Август 2021 16:17 | И бре
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Преди няколко дни не писахте ли, че тия системи никога не са работили ?


02 Август 2021 16:17 | До Благоевград
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

ТмоФФ да отговори и сега пак трима съдии да се изкажат за присъда, Бобов дол за всички от кликата му


02 Август 2021 16:18 | ...до Павел
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

...евала на точния коментар.
Самата истина !!


02 Август 2021 16:20 | Красимир Георгиев
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Истината е, че Томов не искаше да се случва нищо в този град. Интереуваше го как да се облажи


02 Август 2021 16:24 | Цуцъ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

А на трошанката жена му дали знай. И защо благоевград буквално умря още. по времето на камбитов. И на трошанов ли жената бе най-добра за да е нс работа в общината. Като свински черва са се оплели.


02 Август 2021 16:25 | До изгнаника
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Защото смятат за инвестирани в Благоевградско огромните суми за магистрала "Струма".


02 Август 2021 16:38 | Мнение
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Трошанката и екипчето Томчовци да си взимат пижамите и да заминават за следствения


02 Август 2021 16:46 | Жица
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Кой крив, кой прав не знам, но и в общинския басейн е същото. Една тръба от около два метра ако не се лъжа.


02 Август 2021 16:55 | Ти да видиш
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Разследват син на партиен лидер в Благоевград - бивш полицейски началник.
Деян Милев - синът на председателя на БСП в града Любен Милев, за втори път издъни баща си.
Деян, който е професионален шофьор, е заловен от пътните полицаи солидно пиян в центъра на Благоевград, но случаят не се съобщава официално от полицията.
Милев е тестван за алкохол, пробата доказала доста над 1, 2 промила.
До залавянето му се стигнало след подаден сигнал на телефон 112 от бдителни граждани, които били в питейно заведение. След като напуснал кръчмата солидно почерпен, Деян се метнал в колата си. Спрели го в района на Младежкия дом. Моментално униформените свалили регистрационните табели на автомобила, потвърдиха от КАТ-Благоевград.


02 Август 2021 16:56 | Ти да видиш
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ден-два по-късно негов приятел, с когото били в автомобила, заявил пред разследващите, че не Деян, а той е шофирал. Дали ще се кредитират показанията на Кошаревския свидетел, ще стане ясно в хода на досъдебното производство.
Вероятно "рамо е дал" и червеният лидер Любен Милев, ползвайки старите си връзки в полицията. Спасяването му от прокуратурата е наложително, тъй като без шофьорска книжка Деян ще загуби работата си в чужбина.
Преди около 6 години Деян Милев бе задържан от охранатата на магазин "Метро" в Благоевград. Той и негов приятел тогава бяха засечени от камерите на обекта, че е задигнал спортен екип за над 80 лева. Операторът веднага пуснал алармата, а на местопрестъплението пристигнали криминалистите, които по необясними причини пропуснали да сезират прокуратурата в Благоевград.


02 Август 2021 17:14 | 161
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

деян милев е тревоман от 15 години... на тате глезльото


02 Август 2021 17:43 | Що
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ЩоЩо комунистчета, деца на комунистичета има. Още ехеее откога на тихи службички, висшото в юзу си завършиха, един на петия етаж си е сам в стая, специално за него. Дойде и новата каста от десните, и колко хубаво си съжителстуват. И кат дойде болен и образован човек се държат с него като с парцал. Та вената е от стар род и за жената има работа.


02 Август 2021 18:12 | Чушки Камби
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Споко ТРАЧИ ЛАЖИ всичко е точно.


02 Август 2021 18:42 | наблюдател
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

След еуфорията от спечелените избори за кмет, когато пред офиса на ИТН в града, Илко запретнал ербапски до лактите дългите ръкави на ризата си, плашеше прелитащите гарги над площад, Македония, като, отваряше със замах една след друга гърмящи бутилки с евтино шампанско, закупени от съседното квартално магазинче, се видя, че предизборните му обещания са пълен въздух под налягане. Видя се, че няма сериозна Програма за развитието на Благоевградска община, нито има екип от експерти около него. Лутането на Илко се видя през последните два месеца когато той първо обяви, че ще се бори сам като Дон Кихот за разрешаване на огромните проблеми в Общината с помоща само на един зам. кмет. Но, след няколко дни пред обществеността обяви ново двайсет, че ще назначи още трима зам. кмета. Под сурдинка се говори, че едното зам. кметско място за Европейските програми е запазил за Ал Анева. С празни ръце засега остават, Тутата, Рампата, и Джельов но, се очаква да назначи на работа Хр. Шопова


02 Август 2021 19:04 | Общинар
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Най-голямото зло вече го няма. Томов е чао


02 Август 2021 19:05 | Тери
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Тепърва ще съжаляваме за Камбитов, тепърва


02 Август 2021 19:13 | Първомаец
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Изванредна емисия новини от Първомай Киро Петка като се изпърдел на гръцкото море направил цунами


02 Август 2021 19:19 | ,.....,
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кой е тоя Киро Петка, бе брато?


02 Август 2021 19:28 | Първомаец
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

От Петрич е има завод за електромотори като пръдне и в завода не се седи


02 Август 2021 19:56 | ,.....,
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Благодарим, брато!


02 Август 2021 20:19 | Чушки Камби
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ей кауни кажете на тоя Киро Петка да не пръди оти идва по коритото на струма до наш'та столица и хората си мислят че е от пречиствателната под Струмско. Ке направите проблем на ТРАЧИ ЛАЖИ


02 Август 2021 20:35 | Боре
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Абе, тоя Илия Илиев, дето си мисли, че е репортер е пълна отрепка. Скоро ше яде як пердах


02 Август 2021 20:44 | Първомаец
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Не зима акъл Киро Петка братко вика че си има цел Петрич и околията ръце дигнаха от тая прадня каде я пуска... Злите езици говорат че мирише така оти пие от на Руси ракията


02 Август 2021 22:44 | Чушки Камби
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кой е Руси


02 Август 2021 23:07 | камбата
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Камба скрии сеее


02 Август 2021 23:27 | Първомаец
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Един дебелак


02 Август 2021 23:38 | Борисов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Томов и неговите = боклуци


03 Август 2021 08:31 | Да
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Кога ще разпореди проверка и за задълженията на общинския съветник Мама Кажа, към Общината


03 Август 2021 08:50 | в изгнание
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Корупцията изисква тайна. А тайната - незнание. Вече има хора, които знаят.


03 Август 2021 10:20 | Георги
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Камбитов и Стоянов - яхти, женички и много паричк


03 Август 2021 10:25 | Миро
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Проверка и на Тасков за зърнени храни


03 Август 2021 11:13 | итн
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Помияри, защо не допускате коментарите ми!


03 Август 2021 11:32 | атлас
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Факт е, че поливните системи не работят още от времето на оне кмет с двата мандата, дето бе "изчегъртан". Както и при много други проекти целта бе да се вземата едн кмисионни, а после... Какво стана със социалните жилища - близо 10 милиона. Готови бяха април 2019 и до сега ... нищо.


03 Август 2021 12:56 | Свидетел
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

По времето на Камбитов бяха направени много неща, по времето на Томов всичко спря.


03 Август 2021 12:57 | Ризов
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Румен и тези, които му мътеха главата не могат да преглътнат факта, че не са на власт


03 Август 2021 12:57 | До Ризов
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

НАй-много му мътеше главата ракията


03 Август 2021 12:59 | Бургас
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Често идвам в Благоевград. В годините в които Камбитов беше кмет в града имаше живот, млади хора, събития. После, всичко беше съсипано. Дано сега нещата тръгнат напред


03 Август 2021 13:00 | Ха така
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Единственото нещо, което направи Томов за 2 г. е да изтегли милиони, които всички ще плащаме поне 20 г.


03 Август 2021 17:38 | Ели
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Грозданова я махайте, този плазмодий


03 Август 2021 21:37 | Колежка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да, Ели, отвратителна е. Създава интриги и е голяма подмазвачка. Нареди я в Общината сестрата на Христина, Мара е от тъмно червена комунистическа фамилия, но оцеля при ГЕРБ с подмазване. От долината на дългите гащи, всички са такива.


03 Август 2021 22:46 | До колежка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ами, повечето от половината от общината са тъмно комунистически фамилии. Гоцеделчевско многота в общината, и в обшинските фирми.


03 Август 2021 22:55 | Колежка
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Да, да, за съжаление.


04 Август 2021 06:58 | Запознат
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не я мислете Грозданова, тя сега се подмазва на тъщата на Илко.... ще се увие там.


04 Август 2021 09:45 | Баба Мара
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До Бургас - в града имаше млади хора, докато работеше Булгартабак и други големи фирми


04 Август 2021 23:25 | КОКО
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво, Камбитов, сложи ги на място. Некадърници бяха се натъпкали в Общината и тормозеха хората. Особено Трошанов.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар