След инфарктен пленум: БСП Благоевград остана без водач, отложиха гласуването, София област избра Корнелия Нинова, Вигенин няма шансове за Пиринско

16 август 2014 19:16   14 коментара   23212 прочита
Сн. clubz.bg
Сн. clubz.bg


Сн. clubz.bg

Лидерите на БСП в региона Ю. Гошев и Вл. Пандев препречиха пътя на Кр. Вигенин към областта

Приключи напрегнатият и скандален пленум на БСП, на който Благоевград се оказа в центъра на няколкочасов скандал. Както съобщихме по-рано днес около водачеството в депутатската листа на Кристиян Вигенин, предложен от изпълнителното бюро, се взривиха ядни коментари от страна на представители на БСП в Пиринско, от които стана ясно, че регионът не го иска. След изказване на Костадин Паскалев и лидерите на областното и общинско ръководство на БСП в Пиринско, Юлиян Гошев и д-р Владимир Пандев, председателят на столетницата М. Миков склони и отложи гласуването на Вигенин за водач на листата.

Очакването да се гласува Корнелия Нинова за водач в Пиринско, също не се оправда, тъй като София област я избра единодушно. Така, че само Благоевград остана без гласуван водач на листа за изборите през октомври. Засега не е ясно, кога пак ще има пленум, на който да се избере първият в депутатската листа. Шансовете Корнелия Нинова да е водач не са отпаднали съвсем, тъй като е възможно тя да бъде преместена, ако изпълнителното бюро реши. И това би било правилно, тъй като Корнелия ще донесе много гласове на БСП в Пиринско. Познава региона и е била успешен водач на листа в предишните избори. Така, че политическата ситуация в БСП се усложнява. Заради бунтове на първичните партийни организации Миков оттегли и предложенията Янаки Стоилов и Емил Костадинов да са първите двама в листата.

Разбира се такава беше подготовката за днешния пленум, но яростната съпротива на БСП в Пиринско, която този път бе похвална, спря това предложение. Лидерите на БСП Гошев и Пандев показаха хъс и смелост на днешния пленум, опълчиха се на изпълкома и успяха да препречат пътя на Кристиян Вигенин към Пиринско. Засега !

П. Петрова

14 коментара
16 Август 2014 19:28 | ФАЛСТАРТ
Оценка:
3
 (
21
 гласа)

ОГРОМНА ГРЕШКА Е АКО НАПРАВИЛАТА ПЪРВИ СТЪПКИ В ПОЛИТИКАТА ОТ СДС КОРНЕЛИЯ НИНОВА БЪДЕ ВОДАЧ В ПИРИНСКО. НЕ НИ ТРЯБВАТ ХОРА БИЛИ В СДС С КОСТОВ В ПИРИНСКО!


16 Август 2014 19:32 | ЗАЩИТА
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Да защитим нашите позиции. Листата на БСП в пиринско без Вигенин, без Янаки Стоилов, без Емил Костадинов, без Юлиан Гошев.
Искаме, честни, принципни, подготвени, всеотдайни на партията депутати.
Без лъжци, крадци, подмазвачи, непринципни и алчни за власт, работещи за лични интереси люде.
Нови хора, млади и с нвма визия. ПОБЕДА


16 Август 2014 20:01 | За Миков
Оценка:
7
 (
17
 гласа)

Време е да разбереш, че всички тези несъгласия са плод на интригите на Емил Костадинов, който иска отново да е водач на листата. Неговият човек Гошев ще направи всичко възможно това да стане. Но от името на кои той взима отношение и изразява несъгласие? Покажи, че в БСП има ново ръководство бе Миков, ако вече Дъбов не те е прикоткал. Ще загубите окръга.


16 Август 2014 20:26 | За Миков
Оценка:
5
 (
17
 гласа)

РЕШЕНИЕТО Е ВОДАЧ НА ЛИСТАТА КОСТАДИН ПАСКАЛЕВ


16 Август 2014 20:29 | До горния коментатор
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

за съжаление БСП не си познават нито региона нито възможностите на съпартийците си .Ако Гошев наистина играе в полза на костадинов значи е губещ играч, а за емчо и неговите интриги всички знаем . И миков също, костадинов е празен нищо не може и нищо не знае, за региона не направи нищо, но е цар в наколенките . така разчиташе на анаки стоилов че нищо друго не го интересува . БСП ако не се освободи час по скоро от него е загинала . та този човек не може да говори . Погледнете му усмивката фалшива и празна. Прекалено много внимание му отделяте вие тука. споко ще си дойде на мястото . А гошев да се опомни, че Емил само го използва


16 Август 2014 20:33 | старогражданин
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Доживяхме да гледаме сеир и от БСП. Реално Миков е бламиран!
"Разбира се такава беше подготовката за днешния пленум, но яростната съпротива на БСП в Пиринско, която този път бе похвална, спря това предложение. Лидерите на БСП Гошев и Пандев показаха хъс и смелост на днешния пленум, опълчиха се на изпълкома и успяха да препречат пътя на Кристиян Вигенин към Пиринско. Засега !"
Браво на журналистката, браво и на по-горните участници във форума. Цирк.16 Август 2014 21:06 | Eмо
Оценка:
6
 (
24
 гласа)

Не знаех досега, че Струма, ком е комунистическа трибуна.
Защо от няколко дни ни занимавате с тия боклуци и изчезващата им терористична партия?


16 Август 2014 21:37 | старогражданин
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

Е, вече знаеш!


16 Август 2014 22:52 | Янка
Оценка:
-11
 (
19
 гласа)

Искаме водач да е Кирил Добрев.


17 Август 2014 07:20 | така онака
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

ЗАЩИТА написа:
Да защитим нашите позиции. Листата на БСП в пиринско без Вигенин, без Янаки Стоилов, без Емил Костадинов, без Юлиан Гошев.
Искаме


Корнелия Нинова! Тя е решението, с което ще отблъснете колебаещите се. Може да си е арна жената, ама СДС-миналото й не се забравя. Въпреки ясно определените й пазиции в лявото и сегашната й последователност в политическото поведение. Може би е била в СДС да изпълнява партийно поръчение? Това поведение си има определение си има определение - политическо номадство.
Иначе да, крайно време е да се престане с парашутистите. Не само в БСП, а във всички партии. От тази гледна точка мога само да поздравя нашите съграждани за позициите им. Само така!


17 Август 2014 07:46 | казах
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Кирил Добрев да е


17 Август 2014 09:34 | Герб
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Само Герб! Стига вече смешници!


17 Август 2014 09:53 | старогражданин
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Да го кажа така:Пичовете на БСП бяха и си остават ЕВРО... азиатци. Добре, че Виденов (Жан) падна. Сем. Добреви щяха да ни разкажат играта. Частично все пак успяха...


18 Август 2014 15:18 | внимание!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

До кога Румен Боянин, който е лидер на БСП Хаджидимово ще петни името на партията? Пиянските му изцепки, кражбите на общинско имущество и злоупотребите му с власт додяха на всички. Срамота!!! Пияница!!! С такива като него ли се печелят избори?
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар